Renault Clio

Ako clio 1.5 dci bez bilo kakvog tjuninga ide 190, ja cu celog da ga pojedem, ko svinja trabant! na cajgeru moze da pise svasta, u mom selu se kaze: " Na trarbi je pisalo *****, pa je jedan slomio ******!"

Aman, po fabrickim podacima, za clio 1.5 dci 65 ks max brzina je 162 kmh! Ako clio od 65 ks ide 190 kmh, koliko treba da ide duplo snazniji auto?! Bar 240 kmh?! A auto od 200+ ks mora da dogura do 300 kmh, sto znaci da npr. ferari koji ima 500 ks ide bar 400 kmh.

Za Land Rover Free Lander 2.0 Diesel pise da mu je fabricki 160 km/h. Juce dosao iz Italije, 180 konstantno se vozili...

Clio 1.5 dCi 65 konjskih snaga (koji ja imam) ide 190 bez problema i garantujem da moze jos....

Ne mozes porediti tako automobile, ta skala ko koliko ide nije kontinualna.... i tako svasta nesto

Za Land Rover Free Lander 2.0 Diesel pise da mu je fabricki 160 km/h. Juce dosao iz Italije, 180 konstantno se vozili...

Clio 1.5 dCi 65 konjskih snaga (koji ja imam) ide 190 bez problema i garantujem da moze jos....

Ne mozes porediti tako automobile, ta skala ko koliko ide nije kontinualna.... i tako svasta nesto

Znaci fabrika ne zna sta radi! Zasto li rade silne proracune i testove:dontunderstand:

Alo, bre, dokle ce ovo ovako? CAJGERI LAZU! Neki manje, a neki, ocigledno, malo vise. A neki su i pokvareni.

Ja sam vozio Yugo jedan koji je pokazivao 0 dok stoji u mestu, ali cim krenes on pokaze bar 20km/h, i tako, vozio sam ga i na pravcu, pokazivao je 120, a ustvari je bilo oko 80km/h. Isao je ispred mene prijatelj jedan koji mi je rekao koliko smo ustvari bili "brzi". Posto je bio kanta auto, sa losim gumama, nisam ni hteo vise da ga vozim, ali da sam vozio 100km/h, sigurno bi pokazao bar 150. I sta sad, da nije bio neko da mi kaze koliko sam isao, ja ne bi pogodio, mada je bilo ocigledno da ne pokazuje tacno, ipak je prevelika razlika.

Fabricki podaci za max brzinu uvek lazu, tj su uvek nesto manji od realnih mogucnosti..ko ne kapira zasto onda nije ni bitno..al ta "greska" je naravno relativno mala..
A botr-ov komentar za 200 konja i 300 na sat..neam reci..ako neko ima zivaca nek mu objasni zasto najbrzem autu na svetu treba 250 konja vise od bugati vejrona za 10-15 km/h vise..

Land Rover Free Lander 2.0 Diesel, konstantno smo se vozili 180, po GPS-u, cajger je pokazivao oko 190... nijansu manje,,,, interesovalo me i obratio sam paznju... znaci nisam samo "video", satima sam gledao....

Fabricki podaci za max brzinu uvek lazu, tj su uvek nesto manji od realnih mogucnosti..ko ne kapira zasto onda nije ni bitno..al ta "greska" je naravno relativno mala..
A botr-ov komentar za 200 konja i 300 na sat..neam reci..ako neko ima zivaca nek mu objasni zasto najbrzem autu na svetu treba 250 konja vise od bugati vejrona za 10-15 km/h vise..
Mislim da je bio ironičan.

Alo, bre, dokle ce ovo ovako? CAJGERI LAZU! Neki manje, a neki, ocigledno, malo vise. A neki su i pokvareni.

Ja sam vozio Yugo jedan koji je pokazivao 0 dok stoji u mestu, ali cim krenes on pokaze bar 20km/h, i tako, vozio sam ga i na pravcu, pokazivao je 120, a ustvari je bilo oko 80km/h. Isao je ispred mene prijatelj jedan koji mi je rekao koliko smo ustvari bili "brzi". Posto je bio kanta auto, sa losim gumama, nisam ni hteo vise da ga vozim, ali da sam vozio 100km/h, sigurno bi pokazao bar 150. I sta sad, da nije bio neko da mi kaze koliko sam isao, ja ne bi pogodio, mada je bilo ocigledno da ne pokazuje tacno, ipak je prevelika razlika.

Ja sam se vozio u yugu, novom, koji je takodje pokazivao 0 dok stoji u mestu, a na 60 je pokazivao 150 :D Inace, neke fabrike namerno podesavaju cajgere da "malo" lazu iz vise razloga, jedan od njih je da ih ubede da su kupili bolji auto nego sto stvarno jesu!

Procitaj moj komentar ponovo, ali polako, bice ti jasnije sta je smisao mog komentara!

Mislim da je bio ironičan.

Ne nisam :D

Poslednja izmena:
Evo ja sam danas stao na cretu sa Twingom 1,5 Dci 65ks vs Mercedes Vito neki noviji i otresao me kombi a bas sam pokusao sve.Trecom na 105 sam morao da ubacim u 4-tu brzinu. Rekao sam zeni da sam bio sa Seicentom otresao bih ga ko slinu jer Sejo drugom izvlaci skoro 100 km/h dok prvom ide "samo" preko 50.
I on koji tako ide jedva izvuce 150 na pravcu tako da Twingo koji je tu sa tezinom kao Clio(jer je porastao) ne verujem da bi izvukao vise od 170-mozda i zato jer ima digitalni sat pa je laganje sata manje.
A evo i linka za specifikacije raznih automobila a medju kojima za Clio pise da ide za 15s do 100 km/h i ima maksimalnu brzinu od 163.
http://auto-specifications.eu/

Poslednja izmena:

Ti decko da ides da se pregledas momentalno...

Land Rover Free Lander 2.0 Diesel, konstantno smo se vozili 180, po GPS-u, cajger je pokazivao oko 190... nijansu manje,,,, interesovalo me i obratio sam paznju... znaci nisam samo "video", satima sam gledao....

Stari Free Lander 2.0 D sa svojih 112ks je mogao da sanja tu brzinu ali ako je bio noviji model 2006 sa 2,2 dizel motorom i 160ks onda je mogao.
Evo ti specifikacije koliko ide stari.
http://auto-specifications.eu/?f=showCar&car_id=5182
Ako on ide 180 a ima 1645 kg i 112ks onda koliko treba da idu kola koja imaju 1000 kg i 150 ks kao sto je npr. Opel Kadet GSI 2.0 16V? Po merenjima ide 217 km/h a to nije drasticno vise. Ili npr. Opel Astra Coupe 2.0 Turbo koja ima 192 ks i koja moze 240 km/h. Jednostavno je nemoguce da auto sa 65 ks ide 190 km/h i da pritom tvrdis da moze jos malo. Moze da pokazuje i 220 ali gleda se koliko realno ide.

Back