Религија, Православље, источњачке религије, Таи Чи, Чи Гонг, Фалун Дафа (Гонг), итд.

ECKANKAR je Religija iz čijih su učenja izašle sve danas poznate religije pa i tvoja koju slediš, ako uopšte ijednu slediš.

Pogledaj,

http://www.eckankar.org/
Pogledao sam vaša osnovna vjerovanja. Tamo piše da je svaka osoba duša i da je njen cilj "duhovna sloboda", pa ako možeš to da mi objasniš. I odakle vam HU ime za Boga? Koji je to Bog? Šta podrazumijevate pod "Light and Sound of God"? Da li imate neku svetu knjigu i odakle ste preuzeli učenje o reinkarnaciji? Da li vjerujete u Hrista?

Pogledao sam vaša osnovna vjerovanja. Tamo piše da je svaka osoba duša i da je njen cilj "duhovna sloboda", pa ako možeš to da mi objasniš. I odakle vam HU ime za Boga? Koji je to Bog? Šta podrazumijevate pod "Light and Sound of God"? Da li imate neku svetu knjigu i odakle ste preuzeli učenje o reinkarnaciji? Da li vjerujete u Hrista?

Pokušaću najbolje što mogu a da to ne bude predugačko. Usput bih te zamolio da pročitaš ovo ovde (http://www.scribd.com/doc/35176360/TRAGANJE-ZA-BOGOM ) jer su tu navedena moja lična iskustva pre nego sam se sreo sa Eckankar-om. Tu ćeš dobiti neka objašnjenja.
Cilj svakog od nas kao Duše jeste duhovna sloboda i to su podučavali svi duhovni velikani koji su pre ili kasnije bili poznati. Čak i u Bibliji Hršćana taj detalj nije sakriven a da bi to najbolje sagledao dotaći ću ono što je tebi, nadam se, najbliže. Stih iz Biblije, "Ko sluša Reč Boga taj više ne umire," upravo kaže da onaj ko se otvori prema dvojnim aspektima suštine života što su Svetlost i Zvuk Svetoga Duha tj ECK-a koji se pored mnogih drugih imena zove i Reč Boga. Pošto nas Svetlost i Zvuk pročišćuju i uzdižu našu svest ali i ljubav to nam na kraju, uz odradu svih zaostalih dugova iz ranijih života, donesu duhovnu slobodu a to znači da više ne inkarniramo u niže svetove. Tada mi kao Duša slobodno putujemo svim svetovma. To je duhovna sloboda jer nema više Zakona Uzroka i Posledica koji bi nas sprečavao. To u Hrišćanstvu zovu spasenjem. Isus je i govorio ja sam puit istina i život ali ne on kao čovek već on kao odredjena svest a ta svest je nosila ime Hrist, budući da to nije njegovo ime već dosegnuto stanje svesti.
Ta naša unutarnja čežnja za duhovnom slobodom nas i podstiče da uvek tražimo viši stadijum sreće - jer, šta god da imamo ili dosegnemo u ovom svetu nikada nas neće smiriti za dugo vreme.
Duhovna sloboda se doseže još za života ovde, to znači da se može dosegnuti još u ovom životu i to pojedinac sam zna jer sa praktikovanjem duhovne vežbve na svakodnevnoj osnovi polako počinje putovati u snovim višim svetovima što prerasta u svesno tzv. Duša Putovanje a na kraju prelazi u direktnu projekciju u samo Srce Boga ono što nazivamo Carstvom Božjim gde i jeste Bog. HU je drevno i sveto ime Boga koje su pevušili svi duhovni velikani dok su radili na uztdizanju svoje svesti i ono je čuvano tajnim u svim periodima kada su ovi duhovni učitelji proganjani. Onda kada je bilo mogućnosti iznošeno je u javnost pa i danas postoje neke oblasti u pojedinim krajevima sveta gde ljudi još donekle pevuše ime HU ali sa vrlo malo sačuvanog pravog znanja o njemu. ECK Masteri Vairagi Reda su bili prisutnu uvek na ovoj planeti od prvog čoveka.
DSakle, svako onaj ko putuje višim svetovima posećuje i Hramove Zletne Mudrosti u kojima direktno dobija znanje o svim tajnim učenjima. Otuda, nije neophodno da o tome posebno pričamo odakle znanje o omnogim detaljima. Inače postoji sveta knjiga koja se zove Shariyat-Ki-Sugmad. Prve dve knjige su odštampane i ima ih u prodaji mada se mogu direktno čitati u Hramovim Z M ovde na ovoj planeti ali ne odlaskom u fizičkom telu već u čisto duhovnom telu. Svaki naredni svet ima po jedan glavni Hram Z M u kojem se nalazi sledeći tom ove svete knjige Shariyat-Ki-Sugmad-a i tamo se ditrektno upoja ili projektuje znanje u nas kao Duše. Ukupno ima 12 ovih knjiga. U njima ima sve ono što je ikada iznošeno na ovoj planeti od strane bilo kog duhovnog velikana, što će biti iznešeno i svega onoga što nikada neće biti iznešeno u ovaj svet budući da tako veliku količinu znanja možemo primiti samo mi kao Duše ali ne i naš um.
Bog je jedinstven nezavisno od imena kojim će ga neko zvati stim što treba znati da na svakom nižem svetu On ima svoju manifestaciju. Inače izvorno ime Boga po kojem ga mi razaznajemo je Sugmad.
Ako su pročitao gornji link vać imaš odgovor na pitanje o Svetlosti i Zvuku Boga odnosno Svetog Duha tj. ECK-a.
Učenje o reinkarnaciji nije preuzeto ni od kuda jer je oduvek bilo ukomponovano u ova učenja budući da su uvek iznosila i sadržala istinu. Šta više Isus je u svojim učenjima govorio i o reinkarnaciji ali su ljudi to izbacili a kasnije generacije to prihvatile. Nedavno je neko ovde iz Srbije na FB dao link o tome da je pronadjeno izvorno učenje Isusa u kojem i po kojem su ga zvali učiteljem te da je podučavao upravo ovo o čemu i govorim. Nije ni mogao drugačije jer je do svoje 33 godine bio učenik ovim ECK Masterima iz Vairagi Reda o kojima i govorim.
Mislim da pitanje da li verujemo u Isusa (jer Hrist je stanje ili nivo duhovne svesti) je već odgovoreno. On je Duša kao i svako od nas, koji je 17 godina bio sledbenik ovih učenja i onda je krenuo u svoju misiju da podučava ljude. Naravno da je dao veliki doprinos da, iako u dasetkovanom obliku, budućim generacijama da podlogu za duhovna nadahnuća. On, Isus, jeste bio realna figura koja je postojala i dala od sebe najbolje što je bilo moguće u to vreme i u tim uslovima.

Da budem dodatno jasan; Nezavisno od svega neophodno je da čovek ima slobodu da odabere ono duhovno učenje, pravac, put ili religiju u kojoj će se oisećati najprirodnije i u kojoj će se moći najbolje duhovno razvijati. Nipoto nije dobro da bilo koga vučemu ili uguramo u nešto gde se ne oseća sigurnim i gde ne oseća da je njegovo mesto. Iz tih razloga je sasvim prirodno da je neko ateista. Jer, biti ateista nikako ne znači da taj ne uči duhovne lekcije u svakodnevnom životu niti znači da takve osobe (Duše) Bog ne voli.

Ako te bude zanimalo evo još jednog linka:
http://www.scribd.com/doc/35215850/KLJU%C4%8C-%C5%BDIVOTA

Setio sam se jednog detalja u vezi HU.
Pre podosta godina u Beogradu se izvesni duhovni pokreti i grupe organizovali svoju godišnju skupštinu. Čuli su bili za mene i moje učenje pa su me pozvali da prisustvujem. Stigao sam poslednji pa sam u svojih desetak minuta u nekoliko reči izneo nešto o Eckankar-u i o pevušenju HU - drevnog imena Boga. Od svih njih prišao mi je samo jedan mladić i zainteresovao sa da sazna nešto više. Ispričao mi je da je ranije pokušavao da u svojim meditacijama otkrije najpogodniju reč za pevušenje i pri tome je čuo reč HU (Hju).
Ubrzo su on i njegova supruga počeli aktivno slediti Eckankar.

Pokušaću najbolje što mogu a da to ne bude predugačko. Usput bih te zamolio da pročitaš ovo ovde (http://www.scribd.com/doc/35176360/TRAGANJE-ZA-BOGOM ) jer su tu navedena moja lična iskustva pre nego sam se sreo sa Eckankar-om. Tu ćeš dobiti neka objašnjenja.
Lična iskustva nemaju neku težinu u pogledu ocjenivanja smisla nekog religijskog učenja jer je to iskustvo subjektivan doživljaj a ko nam može garantovati da nismo u prelesti (obmani)? Samo ako imamo jak oslonac na neki veći autoritet.

Cilj svakog od nas kao Duše jeste duhovna sloboda i to su podučavali svi duhovni velikani koji su pre ili kasnije bili poznati.
Da li vi pod "duhovnom slobodom" podrazumijevate potpuno odbacivanje tijela?

Čak i u Bibliji Hršćana taj detalj nije sakriven a da bi to najbolje sagledao dotaći ću ono što je tebi, nadam se, najbliže. Stih iz Biblije, "Ko sluša Reč Boga taj više ne umire," upravo kaže da onaj ko se otvori prema dvojnim aspektima suštine života što su Svetlost i Zvuk Svetoga Duha tj ECK-a koji se pored mnogih drugih imena zove i Reč Boga.

Pošto se pozivate na Bibliju a i koristite hrišćansku terminologiju, moram vam reći da su vam postavke pogrešne. Sveti Duh nije Riječ Božija. To su dvije različite ipostasi (lica) Trojičnog Boga.

Tada mi kao Duša slobodno putujemo svim svetovma. To je duhovna sloboda jer nema više Zakona Uzroka i Posledica koji bi nas sprečavao. To u Hrišćanstvu zovu spasenjem.
Duša bez tijela je avet. To nema veze sa spasenjem u hrišćanstvu.

Isus je i govorio ja sam puit istina i život ali ne on kao čovek već on kao odredjena svest a ta svest je nosila ime Hrist,budući da to nije njegovo ime već dosegnuto stanje svesti.
Odakle to znate? Hoćete da kažete da Isus Hristos nije bio pravi čovjek?
HU je drevno i sveto ime Boga koje su pevušili svi duhovni velikani dok su radili na uztdizanju svoje svesti
Koji duhovni velikani?

Inače postoji sveta knjiga koja se zove Shariyat-Ki-Sugmad.
Ko je pisao tu knjigu, ko/šta je bio izvor nadahnuća i da li se tekst može naći na netu?

Inače izvorno ime Boga po kojem ga mi razaznajemo je Sugmad.
Odakle crpite to "saznanje"?
Učenje o reinkarnaciji nije preuzeto ni od kuda jer je oduvek bilo ukomponovano u ova učenja budući da su uvek iznosila i sadržala istinu.
Učenje o reinkarnaciji teško može biti istinito jer nas dovodi do paradoksa da je Bog čovjeka stvorio da se preporađa u "nižim svjetovima", a to podrazumijeva da je čovjek stvoren propadljiv, grešan i u patnji, što je, složićete se, u suprotnosti sa pojmom Boga kao izvora života i vrhovnog dobra i ljubavi.

Šta više Isus je u svojim učenjima govorio i o reinkarnaciji ali su ljudi to izbacili a kasnije generacije to prihvatile. Nedavno je neko ovde iz Srbije na FB dao link o tome da je pronadjeno izvorno učenje Isusa u kojem i po kojem su ga zvali učiteljem te da je podučavao upravo ovo o čemu i govorim. Nije ni mogao drugačije jer je do svoje 33 godine bio učenik ovim ECK Masterima iz Vairagi Reda o kojima i govorim.
Izvorno učenje Isusa Hrista može biti sačuvano samo kod onih koji su bili njegovi učenici, dakle svjedoci, i dalje kod njihovih učenika...do današnjeg dana. A to učenje sačuvano je u Pravoslavnoj crkvi.

Mislim da pitanje da li verujemo u Isusa (jer Hrist je stanje ili nivo duhovne svesti) je već odgovoreno. On je Duša kao i svako od nas,
Negirate čovjekovu dvojnu prirodu?
Naravno da je dao veliki doprinos da, iako u dasetkovanom obliku, budućim generacijama da podlogu za duhovna nadahnuća. On, Isus, jeste bio realna figura koja je postojala i dala od sebe najbolje što je bilo moguće u to vreme i u tim uslovima.
Ne vjerujete da je on bio ovaploćeni Bog Logos?

Ortodoxia,

Pitao si a ja sam odgovorio. Nisam pisao da bih se sa tobom ubedjivao. Ubedjivanje uopšte niti ima mesta niti ima smisla ne samo na polju religija i verovanja već na bilo kom polju života. Zato što verovanje osobe proističe iz njenog stanja svesti a svest osobe je svetinja koju može samo ta osoba menjati...

Dakle veruj u šta god hoćeš. Jer, mi u Eckankar znamo, ne na osonovu nečijeg kazivanja već na osnovu svojih putovanja višim svetovima a to je slično kao sam putuješ u, recimo London, pa znaš da on postoji i kako izgleda a ne da tražiš autoritet da ti o tome priča.

Pitao si za Shariyat-Ki-Sugmad, da li se može naći da se pročita. Svakako da može. Evo linka niže:

Nemam nameru da se više vraćam ovoj temi.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Ako i vidimo razlike to je znak da smo još uvek na samoj površini saznavanja. Sve ono što ljudi prihvataju kao razlike medju religijama je potpuno nebitno i to je ono što su ljudi izmišljali i umetali kao važno i neophodno. Jer, setimo se, da humana svest niti zna niti može znati istinu te da su medju liderstvom mnogih religija ulazili ljudi sa čistom humanom svesti.
Niko se nije iskreno zapitao kako su pojedinci dosezali duhovne visine i postajali duhovnim učiteljima, mesijama, reformatorima. NMiko nije otkrio da je put do tog stanja bio posebno težak kojeg retko koja osoba iz svakodnevnog života može podneti. Takva osoba je uvek imala svog učitelja u pozadini (to je ono što čovek ne raspoznaje) i takva osoba je imala direktan kontakt sa suštinom života a to je ono što u Hrišćanstvu nazivaju Svetim Duhom ili Reč Boga.
Kada se pogleda dublje sagledava se da su ti duhovni velikani za vreme svog života i podučavanja istine imali jedva po nekolicinu sladbenika. Zašto? Zato što mnoštvo nije bilo spremno za istinu pa je nije ni razumelo. Mnoštvo je uvek i jedino želelo čuda i koristi od njih. Mnoštvo je počinjalo slediti učenja minulih duhovnih učitelja tek pošto bi ovi napustili ovu planetu a učenja su ili menjana ili sakrivana tako da je preživljavalo jedva po koje zrno čiste istine...
Nezavisno od svega, na svakom pojedincu je da prihvati ono što on može razumeti i ono što odgovaranjegovom trenutnom stanju. Bilo bi pogrešno da iko od nas bilo koga vodi i zavodi u svoju religiju samo zato što to odgovara dotičnoj osobi.
Ne, tajni nema i to jesam napisao ispod mog imena ili "Nik-a" Ukoliko te zanima možeš pogledati ovde:
http://www.scribd.com/doc/35176360/TRAGANJE-ZA-BOGOM
Како се зове твоја верска заједница и којим учењима је инспирисана?

Ma neću nikoga da reklamiram ni javno ni tajno. :lol: Ima na internetu sve da se nađe. U Beogradu imaš na nekoliko mesta či gong.

Za sad mi se čini prilično smešno.. videćemo....
Хајде приватном поруком ми испричај више о томе ако нећеш јавно на форуму, занима ме твоје искуство.

Poslednja izmena:
Hvala za informacije. Mislila sam da ne postoji religija za koju nisam čula.. :lol: al eto...
И ја исто. Шта све неће да измисле и да кажу да је то баш она најбоља и најстарија религија човека :) Прочитаћу касније шта су њих двојица писали горе.

"Marija Topolšeka, koji je opet učio od najvećeg Ueči/ČiGong majstora Kanei Ueči sensei-ja, na Okinavi." - Mario je za svaki respekt što se tuče Ueči Riju karatea, sve je dokumentovano. Što se tiče Tai Či-ja nema ništa. Dovoljno za crv sumnje.

Falun Dafa treba izbegavati u svakom slučaju ako nećeš džinije ;)

Za sve ostalo - odeš pogledaš, vežbaš, svidi - ne svidi i to je to....

Setio sam se jednog detalja u vezi HU.
Pre podosta godina u Beogradu se izvesni duhovni pokreti i grupe organizovali svoju godišnju skupštinu. Čuli su bili za mene i moje učenje pa su me pozvali da prisustvujem. Stigao sam poslednji pa sam u svojih desetak minuta u nekoliko reči izneo nešto o Eckankar-u i o pevušenju HU - drevnog imena Boga. Od svih njih prišao mi je samo jedan mladić i zainteresovao sa da sazna nešto više. Ispričao mi je da je ranije pokušavao da u svojim meditacijama otkrije najpogodniju reč za pevušenje i pri tome je čuo reč HU (Hju).
Ubrzo su on i njegova supruga počeli aktivno slediti Eckankar.

Luise, lepo te je Vlada pitao kome pripadas?Nisi odgovorio.Poceh da citam tvoj Kljuc zivota i procitah ovo:"To je bilo celih
trinaest godina pre nego cu se sresti sa ucenjima pravog i jedinog Bog-coveka naseg vremena. On je ujedno lider ECKANKAR-a, Religije o Svetlosti i Zvuku Boga .
Zanima kako mozes nekoga ko je sebi dao indijsko ime da poistovecujes sa Boogom???Nije mi namera da te Provociram, nego lepo na srpskom da objasnis dosta toga.Bicu precizniji, pokusacu da procitam tvoju knjigu,ali cu da Trazim da objasnis sve sto ne bude jasno.Ovo o cemu pises vuce na indijsku mitologiju.
Drugo pitanje vrlo vazno, zasto ta tvoja zajednica Uslovljava membership Novcano.Mala lova je u pitanju, ali je ipak novac.Poznato je da ameri sve rade za pare.
Vidi, ovo cemo nastaviti dok sve ne obkasnis, ali ne iz kjnige, vec svojim recima.Pozdrav

Luise gde ti je ovde Bog, postoji Karma, reinkarnacija, astralna putovanja?Cime se timotivises da o ovome Pises???Da li ces ponuditi dokaze da je Isus prove godine u Indiji ,pre nego je poceo Propovedati o Bogu_Onoaj koji Jeste.
Drugo, kada covek Umre, Dusa se vraca svom Stvoritelju, a po tvom pisanju "leti" po dimenzijama.
Trece:clip koji si postavi, ja sam postavio nekoliko puta, i tu se govori o Isus kao slugo Bozijem, jer Bog je na njega svog Duha metnuo, da bi Sud narodima javljao.
Pises o nekim svojim iskustvima, da si vrlo malo Citirao Bozije Pismo.Pitam sada ja ,kome Pripads Luise???

Back