- Poruka
- 89.439
lenji smo mi za te preventivne metode.. lakše je zgutati lekiće ili dati novce nekakvom nadrilekaru...
valjda kolektivna depresija, šta li...
valjda kolektivna depresija, šta li...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Luise, iz koje si ti sekte?
Pogledao sam vaša osnovna vjerovanja. Tamo piše da je svaka osoba duša i da je njen cilj "duhovna sloboda", pa ako možeš to da mi objasniš. I odakle vam HU ime za Boga? Koji je to Bog? Šta podrazumijevate pod "Light and Sound of God"? Da li imate neku svetu knjigu i odakle ste preuzeli učenje o reinkarnaciji? Da li vjerujete u Hrista?ECKANKAR je Religija iz čijih su učenja izašle sve danas poznate religije pa i tvoja koju slediš, ako uopšte ijednu slediš.
Pogledaj,
http://www.eckankar.org/
Pogledao sam vaša osnovna vjerovanja. Tamo piše da je svaka osoba duša i da je njen cilj "duhovna sloboda", pa ako možeš to da mi objasniš. I odakle vam HU ime za Boga? Koji je to Bog? Šta podrazumijevate pod "Light and Sound of God"? Da li imate neku svetu knjigu i odakle ste preuzeli učenje o reinkarnaciji? Da li vjerujete u Hrista?
Lična iskustva nemaju neku težinu u pogledu ocjenivanja smisla nekog religijskog učenja jer je to iskustvo subjektivan doživljaj a ko nam može garantovati da nismo u prelesti (obmani)? Samo ako imamo jak oslonac na neki veći autoritet.Pokušaću najbolje što mogu a da to ne bude predugačko. Usput bih te zamolio da pročitaš ovo ovde (http://www.scribd.com/doc/35176360/TRAGANJE-ZA-BOGOM ) jer su tu navedena moja lična iskustva pre nego sam se sreo sa Eckankar-om. Tu ćeš dobiti neka objašnjenja.
Da li vi pod "duhovnom slobodom" podrazumijevate potpuno odbacivanje tijela?Cilj svakog od nas kao Duše jeste duhovna sloboda i to su podučavali svi duhovni velikani koji su pre ili kasnije bili poznati.
Čak i u Bibliji Hršćana taj detalj nije sakriven a da bi to najbolje sagledao dotaći ću ono što je tebi, nadam se, najbliže. Stih iz Biblije, "Ko sluša Reč Boga taj više ne umire," upravo kaže da onaj ko se otvori prema dvojnim aspektima suštine života što su Svetlost i Zvuk Svetoga Duha tj ECK-a koji se pored mnogih drugih imena zove i Reč Boga.
Duša bez tijela je avet. To nema veze sa spasenjem u hrišćanstvu.Tada mi kao Duša slobodno putujemo svim svetovma. To je duhovna sloboda jer nema više Zakona Uzroka i Posledica koji bi nas sprečavao. To u Hrišćanstvu zovu spasenjem.
Odakle to znate? Hoćete da kažete da Isus Hristos nije bio pravi čovjek?Isus je i govorio ja sam puit istina i život ali ne on kao čovek već on kao odredjena svest a ta svest je nosila ime Hrist,budući da to nije njegovo ime već dosegnuto stanje svesti.
Koji duhovni velikani?HU je drevno i sveto ime Boga koje su pevušili svi duhovni velikani dok su radili na uztdizanju svoje svesti
Ko je pisao tu knjigu, ko/šta je bio izvor nadahnuća i da li se tekst može naći na netu?Inače postoji sveta knjiga koja se zove Shariyat-Ki-Sugmad.
Odakle crpite to "saznanje"?Inače izvorno ime Boga po kojem ga mi razaznajemo je Sugmad.
Učenje o reinkarnaciji teško može biti istinito jer nas dovodi do paradoksa da je Bog čovjeka stvorio da se preporađa u "nižim svjetovima", a to podrazumijeva da je čovjek stvoren propadljiv, grešan i u patnji, što je, složićete se, u suprotnosti sa pojmom Boga kao izvora života i vrhovnog dobra i ljubavi.Učenje o reinkarnaciji nije preuzeto ni od kuda jer je oduvek bilo ukomponovano u ova učenja budući da su uvek iznosila i sadržala istinu.
Izvorno učenje Isusa Hrista može biti sačuvano samo kod onih koji su bili njegovi učenici, dakle svjedoci, i dalje kod njihovih učenika...do današnjeg dana. A to učenje sačuvano je u Pravoslavnoj crkvi.Šta više Isus je u svojim učenjima govorio i o reinkarnaciji ali su ljudi to izbacili a kasnije generacije to prihvatile. Nedavno je neko ovde iz Srbije na FB dao link o tome da je pronadjeno izvorno učenje Isusa u kojem i po kojem su ga zvali učiteljem te da je podučavao upravo ovo o čemu i govorim. Nije ni mogao drugačije jer je do svoje 33 godine bio učenik ovim ECK Masterima iz Vairagi Reda o kojima i govorim.
Negirate čovjekovu dvojnu prirodu?Mislim da pitanje da li verujemo u Isusa (jer Hrist je stanje ili nivo duhovne svesti) je već odgovoreno. On je Duša kao i svako od nas,
Ne vjerujete da je on bio ovaploćeni Bog Logos?Naravno da je dao veliki doprinos da, iako u dasetkovanom obliku, budućim generacijama da podlogu za duhovna nadahnuća. On, Isus, jeste bio realna figura koja je postojala i dala od sebe najbolje što je bilo moguće u to vreme i u tim uslovima.
Како се зове твоја верска заједница и којим учењима је инспирисана?Ako i vidimo razlike to je znak da smo još uvek na samoj površini saznavanja. Sve ono što ljudi prihvataju kao razlike medju religijama je potpuno nebitno i to je ono što su ljudi izmišljali i umetali kao važno i neophodno. Jer, setimo se, da humana svest niti zna niti može znati istinu te da su medju liderstvom mnogih religija ulazili ljudi sa čistom humanom svesti.
Niko se nije iskreno zapitao kako su pojedinci dosezali duhovne visine i postajali duhovnim učiteljima, mesijama, reformatorima. NMiko nije otkrio da je put do tog stanja bio posebno težak kojeg retko koja osoba iz svakodnevnog života može podneti. Takva osoba je uvek imala svog učitelja u pozadini (to je ono što čovek ne raspoznaje) i takva osoba je imala direktan kontakt sa suštinom života a to je ono što u Hrišćanstvu nazivaju Svetim Duhom ili Reč Boga.
Kada se pogleda dublje sagledava se da su ti duhovni velikani za vreme svog života i podučavanja istine imali jedva po nekolicinu sladbenika. Zašto? Zato što mnoštvo nije bilo spremno za istinu pa je nije ni razumelo. Mnoštvo je uvek i jedino želelo čuda i koristi od njih. Mnoštvo je počinjalo slediti učenja minulih duhovnih učitelja tek pošto bi ovi napustili ovu planetu a učenja su ili menjana ili sakrivana tako da je preživljavalo jedva po koje zrno čiste istine...
Nezavisno od svega, na svakom pojedincu je da prihvati ono što on može razumeti i ono što odgovaranjegovom trenutnom stanju. Bilo bi pogrešno da iko od nas bilo koga vodi i zavodi u svoju religiju samo zato što to odgovara dotičnoj osobi.
Ne, tajni nema i to jesam napisao ispod mog imena ili "Nik-a" Ukoliko te zanima možeš pogledati ovde:
http://www.scribd.com/doc/35176360/TRAGANJE-ZA-BOGOM
Хајде приватном поруком ми испричај више о томе ако нећеш јавно на форуму, занима ме твоје искуство.Ma neću nikoga da reklamiram ni javno ni tajno.Ima na internetu sve da se nađe. U Beogradu imaš na nekoliko mesta či gong.
Za sad mi se čini prilično smešno.. videćemo....
И ја исто. Шта све неће да измисле и да кажу да је то баш она најбоља и најстарија религија човекаHvala za informacije. Mislila sam da ne postoji religija za koju nisam čula..al eto...
Setio sam se jednog detalja u vezi HU.
Pre podosta godina u Beogradu se izvesni duhovni pokreti i grupe organizovali svoju godišnju skupštinu. Čuli su bili za mene i moje učenje pa su me pozvali da prisustvujem. Stigao sam poslednji pa sam u svojih desetak minuta u nekoliko reči izneo nešto o Eckankar-u i o pevušenju HU - drevnog imena Boga. Od svih njih prišao mi je samo jedan mladić i zainteresovao sa da sazna nešto više. Ispričao mi je da je ranije pokušavao da u svojim meditacijama otkrije najpogodniju reč za pevušenje i pri tome je čuo reč HU (Hju).
Ubrzo su on i njegova supruga počeli aktivno slediti Eckankar.