Religija i vera kao dragstor...

Religija je toliko inficirala svest gradjana da pripadnici manjinskih religija ne mogu naci potrepstine koje su im potrebne vec moraju sami da se snalaze. A dragstori nicu pored svake crkve i gledajuci domove ne postoji ni 5% domacinstava a da nema nesto iz njihovog arsenala, znaci trgovina i zarada cvetaju.

Trgovine se nalaze skoro pored svakog hrama i crkve, cak se prodaje i unutra, radno vreme svaki dan od 8:00 do 16:00, sa druge strane, duovne sluzbe za te iste gradjane su uglavnom samo nedeljom u trajanju od 1h.

Sad, kada se razmisli i kada se setimo da je ta ista religija u periodu inkvizicije metalne siljke nabijala maloj deci u glavu a gradjani i dalje daju novac i kupuju od tih istih razne stvari time pomazuci da se taj pokret odrzava i siri, postavlja se pitanje kakva je svest tih ljudi. Necu nista komentarisati, samo treba reci da je strah jedno od glavnih oruzja kojim se i dalje vecina drzi vezana.

Sad, kada se razmisli i kada se setimo da je ta ista religija u periodu inkvizicije metalne siljke nabijala maloj deci u glavu a gradjani i dalje daju novac i kupuju od tih istih razne stvari time pomazuci da se taj pokret odrzava i siri, postavlja se pitanje kakva je svest tih ljudi. Necu nista komentarisati, samo treba reci da je strah jedno od glavnih oruzja kojim se i dalje vecina drzi vezana.

Kakva je tek svest onih, koji veruju da su prilozi vernika davani sa ciljem da se metalni šiljci nekome nabijaju u glavu?

Religija je toliko inficirala svest gradjana da pripadnici manjinskih religija ne mogu naci potrepstine koje su im potrebne vec moraju sami da se snalaze. A dragstori nicu pored svake crkve i gledajuci domove ne postoji ni 5% domacinstava a da nema nesto iz njihovog arsenala, znaci trgovina i zarada cvetaju.

Trgovine se nalaze skoro pored svakog hrama i crkve, cak se prodaje i unutra, radno vreme svaki dan od 8:00 do 16:00, sa druge strane, duovne sluzbe za te iste gradjane su uglavnom samo nedeljom u trajanju od 1h.

Slazem se u potpunosti sa tobom!
Postalo je toliko ocigledno da, uglavnom, sve religije se vrte oko novca, i da covek danas, kada pogleda kakvo je stanje, u glavi stvori sliku da Bog ne postoji, i da religija sluzi samo da se nekolicina njih bogati na tudju muku.
Sta mislis, ako postoji samo 1 prava vera, koju Bog favorizuje, da li bi ona trebala da trazi novac za svoje usluge?

Danas religije i crkve služe da bi vladali masom i ljudima. Zato su mogli a i danas mogu naterati masu da čine zlo i zločine zahvaljujući religiji i crkve.
To je potpuno suprotno Jevanđelju Isusovom i najgora zloupotreba Isusovog imena i hula na Boga.

ne bi trebala da trazi novac vec da ispuni svvoju funkciju i svrhu, koja je izmedju ostalog osposobljavanje coveka da dodje do novca neophodnog za zivot usput dovdeci u skad materijalno sa duhovnim ne dajuci prednost nijednom

Pa kada je neko duhovno veliki, veruj mi, materijalnog mu sigurno nece nedostajati ;)
Bog i nije stvorio ljude da budu lenji, a onaj ko je vredan, ne brine za zimu.

Niko od nas ne uznemirava nikoga. Kada ti dodju sledeci put na vrata, slobodno im reci da ne zelis da ti dolaze, i oni te upisu, i nece ti vise smetati...
Zamisli kada bi samo sto najvećih religijskih grupacija krenulo tako da obija vrata redom, i kada bi svi bili toliko ljubazni da te "upišu i ne dolaze sledeći put"... mislim da bi bez obzira na njihov obzir posle pedesetog verovatno nabavio pušku. Isto kao i telemarketeri... zovu telefonom, uznemiravaju ljude vikendom, i džaba ti da jednom kažeš da te ne zove kada će sutra već da ti smeta drugi.

Suština svega ovoga što pričam je da ta "finoća" agresivnog marketinga pada u vodu zbog ogromnog broja firmi koje nešto prodaju (a u firme naravno ubrajam i religije, koje nisu ništa drugo do običan biznis)

P.S. I da, briga me što je Isus isto to radio. Danas je 21-vi vek. Isus nije imao internet, TV i bilborde. Zašto vi ne jašete na magarcu?

Poslednja izmena:
bistar si, odma si pogodio konacno resenje:D
kad si vec pomenuo, sta ce im sediste bas u njujorku, nisu li mogli da izaberu recimo islamabad?

moj stav o farmerskim sektama je poznat pa da se ne ponavljam.

Pa zna se da je najjaca ekonomska sila Amerika. Kako bi u Pakistanu moglo da se istampa i napravi toliko stiva, casopisa i Biblija, i to svakog meseca da salju sirom sveta?
Nazalost, nigde u svetu nema para kao u Americi. ;)

Sizif

Isus je rekao da se propoveda od kuce do kuce do kraja sistema. Tacno je da danas imamo i internet i TV, sve na dohvat ruke informacije dostupne.
Nazalost, mnogo informacija koje imamo na internetu mogu da budu neispravne i veoma destruktivne.

Zar se ne slazes da je najbolje kada covek sa covekom ima normalnu interakciju, kako i treba da bude, licem u lice? Ja sam o Jehovinim svedocima cuo mnogo stvari na internetu koje nisu tacne, ali drugi ljudi ih tako predstavljaju da covek pomisli da su oni okultisti, koji se bacaju po podu, proricu sudbinu i ostalo.

Drago mi je sto kazes da su jedna od retkih religija koji idu od vrata do vrata, i propovedaju dobru vest. To znaci da se drze Biblije, odnosno Bozje reci.

Pozdrav i svako dobro. :bye:

Poslednja izmena:
Zar se ne slazes da je najbolje kada covek sa covekom ima normalnu interakciju, kako i treba da bude, licem u lice? Ja sam o Jehovinim svedocima cuo mnogo stvari na internetu koje nisu tacne, ali drugi ljudi ih tako predstavljaju da covek pomisli da su oni okultisti, koji se bacaju po podu, proricu sudbinu i ostalo.
Ne slažem se da će nepoznat čovek koji dođe u kuću nešto da ti prodaje - neizostavno biti iskren samo zato što priča licem u lice. Svi oni umeju da lažu, jer su tu da prodaju - neki prodaju usisivače za 3000 evra, neki prodaju šerpe i lonce za 2000, a neki namamljuju ljude da pristupe religijama i sektama koje će im posle na rate naplaćivati članstvo do kraja života kroz kojekakve dobrovoljne i nedobrovoljne donacije. Dakle, to je biznis... isto kao što TV i internet mogu da slažu, isto tako i čovek koji prodaje nešto može da laže. Jedina je razlika što TV možeš da isljučiš i baciš kroz prozor ako ti je ćef, a od napadača na ulici, ispred kućnih vrata i preko telefona - teško možeš nabaviti permanentnu zaštitu.

Naravno, uvek sam za to da sa prijatlejima i porodicom imaš pre direktan kontakt nego preko interenta, telefona i slično, ukoliko je to moguće. Naravno, to za prodavce ne važi, njih bih rado izbegao u širokom luku. Nažalost, nemam mogućnost to da uradim, jer biznis uvek nađe načina da ograniči moju slobodu.

Jedina je razlika što TV možeš da isljučiš i baciš kroz prozor ako ti je ćef, a od napadača na ulici, ispred kućnih vrata i preko telefona - teško možeš nabaviti permanentnu zaštitu.

doberman-pinscher-0001.jpg

zar jehova nije na vasoj strani, on bi vam obezbebedio pare i u islamabadu?

Jehova je na nasoj strani, al` ne zaboravi ko jos vlada ovim svetom ;). Uostalom, zasto bi to radio kada je ovako sasvim ok? Mozda bi cak tamo Jehovini svedoci bili progonjeni, ovako su u Americi mirni.

Sizif
Da li za Jehovine svedoke govoris kako oni "naplacuju clanstvo" ili si naveo samo primer? Jehovini svedoci se drze jedne veoma dobre zapovesti povodom toga Matej 10:8 ;)
Sto se tice Jehovinih svedoka i njihovog napada, nemas potrebe da se bojis, oni se drze zapovesti "ljubi svog bliznjeg kao samoga sebe", nece ti nauditi :)

Da li za Jehovine svedoke govoris kako oni "naplacuju clanstvo" ili si naveo samo primer? Jehovini svedoci se drze jedne veoma dobre zapovesti povodom toga Matej 10:8 ;)
Sto se tice Jehovinih svedoka i njihovog napada, nemas potrebe da se bojis, oni se drze zapovesti "ljubi svog bliznjeg kao samoga sebe", nece ti nauditi :)
Što je najgore, ja sam gotovo siguran da ti iskreno misliš da je sve u JS kao u Mateju 10:8. Međutim, plate službenicima u Bruklinu ne daje Jehova, već članstvo, silne nekretnine koje posedujete se ne grade same, Kula se ne štampa sama od sebe... dakle operativni troškovi mere se milionima, a to su novci koje daju članovi, i zato je prioritet, kao i u svakoj drugoj religiji - da ih ima što više. (i svi daju dobrovoljno, razume se).

Što se tiče napada, nisam mislio na fizički napad (toga se ne plašim), već uznemiravanje. Ne volim da mi neko prodaje nešto što nisam tražio, takav sam, pa makar to bila i "dobra vest".

Što je najgore, ja sam gotovo siguran da ti iskreno misliš da je sve u JS kao u Mateju 10:8. Međutim, plate službenicima u Bruklinu ne daje Jehova, već članstvo, silne nekretnine koje posedujete se ne grade same, Kula se ne štampa sama od sebe... dakle operativni troškovi mere se milionima, a to su novci koje daju članovi, i zato je prioritet, kao i u svakoj drugoj religiji - da ih ima što više. (i svi daju dobrovoljno, razume se).

Što se tiče napada, nisam mislio na fizički napad (toga se ne plašim), već uznemiravanje. Ne volim da mi neko prodaje nešto što nisam tražio, takav sam, pa makar to bila i "dobra vest".

Sizif
Slazem se, clanstvo daje pare. To je, u principu, neka zvanicna svota novca, koja nije u domenu naucne fantastike, vec za svakodnevne normalne ljudske potrebe. Imam par drugara koji su bili u WatchTower Society, bas iz razloga da se uvere da li je tacno da oni "jedu zlatnim kasikama i imaju robove". To je totalna glupost.

Kada je nesto bazirano na dobrovoljnim prilozima, ljudi nisu obavezni da daju, nikada. Ukoliko je neko u teskoj finansijskoj situaciji, ustvari u kakvoj god da je finansijskoj situaciji, nikada ti niko od J.S. nece zatraziti ni dinara da das u prilog. To je tvoja slobodna volja ;)

Sto se tice nekretnina, nisam siguran da su to bas kule i gradovi, ali to je sasvim normalno, tu je mnogo ljudi, stampa se non-stop poucno stivo (ni na jednoj literaturi J.S. neces videti cenu), a svakako i imaju odeljenja za prevod, za kostimografiju, koreografiju, pravljenje raznog naucnog materijala itd.

Normalno, pa niko ne voli da ga neko uznemirava. Mada iskreno, kada je ovakva vest u pitanju, ne smeta mi ;)

:bye:

Poslednja izmena:

Back