Religija i medicina

...tako i ja mislim, nisam pogledala film, samo na osnovu naslova odgovaram...

u filmu govore doktori kao i svestenici i iznose razne primere iz licne prakse o sprezi savremene medicine i religije u cilju celovitosti izlecenja pacijenta
Odgledao sam ga i mogu reci da iskljuciva misljenja pojedinaca iz tih sfera nisu dobra.
Niti svestenik koji omalovazava medicinu niti lekar koji nipodastava religiju.
U filmu govore doktori strucnjaci koji veruju i koji su bili licni svedoci raznih slucajeva za njima neobjasnjivih izlecenja.

u filmu govore doktori kao i svestenici i iznose razne primere iz licne prakse o sprezi savremene medicine i religije u cilju celovitosti izlecenja pacijenta
Odgledao sam ga i mogu reci da iskljuciva misljenja pojedinaca iz tih sfera nisu dobra.
Niti svestenik koji omalovazava medicinu niti lekar koji nipodastava religiju.
U filmu govore doktori strucnjaci koji veruju i koji su bili licni svedoci raznih slucajeva za njima neobjasnjivih izlecenja.

ok, pogledacu obavezno jer me zanima

Svaki moj komentar nakon gledanja ovog filma bio bi suvisan.
Mislim da su vera i medicina itekako povezane i ne treba jedna drugu da iskljucuju.
Drago mi je sto postoji ovakav film, sve pohvale...

Poslednja izmena:
ISTORIJA MEDICINE

1. Nagonska - Pračovek stiče unutrašnje saznanje o korišćenju raznog bilja za lečenje, učeći se tom odabiru kroz posmatranje ponašanja i reakcije brojnih životinjskih vrsta oko sebe.

2. Empirijska - Emprijska faza se danas najčešće vezuje za narodnu medicinu.

3. Magijska - Prvi lekari su vračevi, šamani, čarobnjaci koji se služe magijom. Najvećim delom lečenje se zasniva na dejstvu sugestija.

4. Magijsko-religiozna - Bolest je božja kazna, lečenje se zasniva na molitvama i misticizmu

5. Humoralna Medicina - postaje biološka nauka, koja se zasniva na naučnim principima, biomedicinskim istraživanjima, savremenim medicinskim tehnologijama

images

Od zadnje dve ne zna se koja je prouzrokovala vise zla i koliko necasnih metoda i prevara je izvedeno da se potisnu ranije.

Neki su misljenja da te ljude kojima je bitan profit ne treba kriviti jer oni su samo izvrsioci Karme koja svima ispostavlja racun. Pojednostavljeno, dovoljno je pogledati zadnju stranu i tip postova u Konaku (403) i stvar je jasna. Ljudi ne zele biti zdravi, naprotiv, stavljaju se obilni tekstovi hvale i navodjenja na ishranu toksicnim otpadom uz dodatak smajlija kojem iz ista curi pljuvacka. A telo je hram boziji.

Nagon Tanatos, nagon destrukcije i autodestrukcije. Kako je ovo pdf Religija a 90 % ucesnika su religiozni to povezujemo sa cetvrtim tipom medicine i nacinom zivota Magijsko - religioznim i jasno je da je religija koju autor u uvodnom postu zeli predstaviti kao humanu i kao nesto sto pomaze ljudima ne pije vodu, to svi vidimo po izlaganju religioznih i podsecamo se usput cuvene latinske izreke "Mens sana in corpore sano".

Telo je hram boziji.

Kriza duha je velika. Pomazu dela i menjanje navika a ne lazna imaginacija koja obitava na astralnoj ravni stvorena molitvama.

oba puta u isceljenju su uticaj coveka na sile prirode..razlika je samo u nacinu uticanja..jedan deluje unutar same prirode a drugi kao da deluje izvan ne menjajuci zakone prirode vec svojom duhovnom silom daje drugi pravac..u oba slucaja imamo delovanje duha na sile prirode,usmeravajuci delovanje i oba slucaja su projave covekove sile u svetu..razlika se sastoji sto u slucaju molitve projavljuje se sila jednog coveka a u drugom zajednicko delo citavog covecanstva u koje spada i pojedinacni ljudski napor..:)

Back