Relax literatura – lepe priče, lagane...

• Začetnik teme Začetnik teme Shade
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Što se Branislava Jankovića tiče, pročitala sam njegovu knjigu "Suze Sv.Nikole" .Radnja knjige se odvija u selu Studenac koje prigone nečiste sile (poput psoglavih,vampira,drekavaca i drugih).Glavni junak knjige je Gmitar Milošević koji dolazi posle nekoliko godina u pomenuto selo uprkos predskazanju da će ga tamo sačekati smrt. On pokušava da pomogne selu da se izbori sa tim nečistim silama i usput srećemo i priče pojedinih ( nečistih sila) kako su dospeli u tako nešto. Sve to počinje da se dešava 22.maja, na Sv.Nikolu. Knjiga govori o grehu i spasenju,dobru i zlu, nebu i zemlji, andjelima i demonima. Jako je zanimljiv roman.Napisan je u formi dnevnika koji vodi glavni junak knjige,Gmitar. U romanu je prikazano i dosta običaja,predanja,tradicije....Meni se knjiga bas dopala :)

Što se Branislava Jankovića tiče, pročitala sam njegovu knjigu "Suze Sv.Nikole" .Radnja knjige se odvija u selu Studenac koje prigone nečiste sile (poput psoglavih,vampira,drekavaca i drugih).Glavni junak knjige je Gmitar Milošević koji dolazi posle nekoliko godina u pomenuto selo uprkos predskazanju da će ga tamo sačekati smrt. On pokušava da pomogne selu da se izbori sa tim nečistim silama i usput srećemo i priče pojedinih ( nečistih sila) kako su dospeli u tako nešto. Sve to počinje da se dešava 22.maja, na Sv.Nikolu. Knjiga govori o grehu i spasenju,dobru i zlu, nebu i zemlji, andjelima i demonima. Jako je zanimljiv roman.Napisan je u formi dnevnika koji vodi glavni junak knjige,Gmitar. U romanu je prikazano i dosta običaja,predanja,tradicije....Meni se knjiga bas dopala :)

Hvala ti.
Eto vidiš kako možeš sve da kažeš, a ništa da ne kažeš :D
Znam najmanje tri osobe koje će ovaj tvoj prikaz motivisati da saznaju više o knjizi. ;)

Knjigu si kupila ili pronasla? (mada ne znam gde jer je u biblioteci nema, sto je apsurd za nekog ko u istoj biblioteci nudi radionicu za kreativno pisanje). Kao novinar je ocajan, za knjige ne mogu da tvrdim nista, dok ne procitam.

Ketrin Nevil, Osmica

Ova knjiga je idealna za letnje opušteno raspoloženje.

U osnovi triler, mada izlazi iz okvira žanra pa možemo da ga posmatramo i kao istorijski roman
upakovan u pitku formu trilera. Pažljivijim čitanjem na površinu izlaze i drugi slojevi.

Radnja je jako zanimljiva i napeta, a u suštini je to priča o vekovnoj potrazi za apsolutnom moći.
U centru radnje je jedna žena i njena potraga za šahovskom garnuturom koja, onome ko uspe da
je sastavi, daje tu moć.
Svako poglavlje je deo partije šaha i, koliko se sećam, tako su nekako i naslovljena.

Veći deo radnje se odvija za vreme Francuske revolucije i tu maršira čitava vojska istorijskih likova
iz tog perioda.

Ako bih imala zadatak da je svrstam u neku kategoriju po ozbiljnosti, mesto bi joj bilo negde između
Imena ruže i Da Vinčijevog koda.
Nema dubinu Eka, a daleko je od Braunove površnosti.

U svakom slučaju, preporučujem je ljubiteljima trilera, a i svima koji traže zanimljivo i opuštajuće
štivo.

Back