Nema nikakve veze sa politikom, već isključivo konverzacijskim veštinama i diskusionom voljom.
Moraš da naučiš srpski jezik, jednostavno rečeno. Sam si pisao da živiš van srpskog prostora već više od 15 godina; pretpostavljam da je to možda ostavilo neke posledice.
Nauči se srpske gramatike; siintakse i stvaranja logičkog niza. Npr. ako neko postavi pitanje, onda na to replika treba da ide u formi odgovora na postavljeno pitanje, itd. Mora postojati nekakav koherentni niz u kojem se tvoja objava nadovezuje na tuđu, ili pak na neke sopstvene i koja na taj način formira nekakvu celinu koja se može smisleno pratiti od početka do kraja.
To je razlog zašto si, kako i sam primećuješ, jedan od najomraženijih forumaša ovde. Ja ne pokušavam da te vređam kada ti kažem da ne pišeš kao ljudsko biće. To je vrlo iskrena i poprilično objektivna primedba kojom ti pokušavam skrenuti pažnju na neki endemski poblem koji imaš i koji je glavni uzročnik nesporazuma, ne sa mnom, nego sa većinom ljudi sa kojima pokušavaš da uspostaviš neki vid komunikacije ovde. Treba da poradiš na tome, jer ti je to bukvalno glavna prepreka. Zapravo, nije da samo treba, već i zaista baš moraš; ovako ne ide nigde.