Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 101.467
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić je posle skoro tri sata napustio Upravu kriminalističke policije (UKP) na Novom Beogradu, gde je saslušan po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Po izlasku, on je rekao da je izjavio da smatra da nije učinio nikakvo krivično delo.
Rektor Đokić kazao je da je ovo "prijava protiv cele akademske zajednice", i objasnio da je juče je dobio poziv da se javi u policiji zbog krivične prijave koja je podneta protiv njega.
- Poštujući zakone ove zemlje, došao sam i dao izjavu, gde sam izjavio da smatram da nisam učinio nikakvo krivično delo. Ovo krivično delo se stavlja na teret meni, ali i svim članovima akademske zajednice koji pokušavaju više meseci da artikulišu i donesu neke odluke koje su studenti započeli, profesori i građani ove zemlje podržali - naveo je rektor Vladan Đokić.
On se zahvalio svima koji su došli i svima koji pružaju podršku, dodavši da ne zna kako će se postupak dalje voditi.
- Ovo je prijava protiv svih dekana, studenata, profesora, akademske zajednice, nadam se da će akademska zajednica ostati jedinstvena i složna - naveo je on.
Oni koji su bili na skupu podrške rektoru, danas su ispred zgrade UKP odali poštu žrtvama pada nadstrešnice na Železničkoj stanici Novi Sad stajanjem u tišini 11.52 do 12.08 minuta.
Prema informacijama "Blica", policija je rektora Univerziteta u Beogradu ispitivala o koracima koje je preduzeo u poslednja četiri meseca, tokom blokada fakulteta. Takođe, fokus policije tokom saslušanja bili su i plenumi , ustupanje prostorija fakulteta plenumima, ali i koja je Đokićeva uloga u tome i na koji način je delovao u periodu od decembra do aprila.
- Policija će ga pitati da li je tokom trajanja blokade preuzeo svoje obaveze iz Statuta Univerziteta u Beogradu, odnosno da li je pisanim putem upozoravao dekane na postupanje, kao i da se izjasni povodom donošenja odluke od strane Proširenog rektorskog Kolegijuma da se podrže studentske blokade i koliko se često ta odluka preispitivala, imajući u vidu trajanje blokade - naveo je jutros izvor "Blica".
https://www.blic.rs/vesti/politika/...gove-prve-reci-po-izlasku-iz-policije/m1qq7ms
------------------------------------------------------------------------
Rektor Đokić se umirit' neće!
Rektor Đokić kazao je da je ovo "prijava protiv cele akademske zajednice", i objasnio da je juče je dobio poziv da se javi u policiji zbog krivične prijave koja je podneta protiv njega.
- Poštujući zakone ove zemlje, došao sam i dao izjavu, gde sam izjavio da smatram da nisam učinio nikakvo krivično delo. Ovo krivično delo se stavlja na teret meni, ali i svim članovima akademske zajednice koji pokušavaju više meseci da artikulišu i donesu neke odluke koje su studenti započeli, profesori i građani ove zemlje podržali - naveo je rektor Vladan Đokić.
On se zahvalio svima koji su došli i svima koji pružaju podršku, dodavši da ne zna kako će se postupak dalje voditi.
- Ovo je prijava protiv svih dekana, studenata, profesora, akademske zajednice, nadam se da će akademska zajednica ostati jedinstvena i složna - naveo je on.
Oni koji su bili na skupu podrške rektoru, danas su ispred zgrade UKP odali poštu žrtvama pada nadstrešnice na Železničkoj stanici Novi Sad stajanjem u tišini 11.52 do 12.08 minuta.
Šta je policija ispitivala rektora
Rektor Đokić stigao je jutros u policiju u pratnji dva advokata. Policija ga je, kako je "Blic" pisao, ispitivala u vezi sa slučajem blokada na fakultetima.Prema informacijama "Blica", policija je rektora Univerziteta u Beogradu ispitivala o koracima koje je preduzeo u poslednja četiri meseca, tokom blokada fakulteta. Takođe, fokus policije tokom saslušanja bili su i plenumi , ustupanje prostorija fakulteta plenumima, ali i koja je Đokićeva uloga u tome i na koji način je delovao u periodu od decembra do aprila.
- Policija će ga pitati da li je tokom trajanja blokade preuzeo svoje obaveze iz Statuta Univerziteta u Beogradu, odnosno da li je pisanim putem upozoravao dekane na postupanje, kao i da se izjasni povodom donošenja odluke od strane Proširenog rektorskog Kolegijuma da se podrže studentske blokade i koliko se često ta odluka preispitivala, imajući u vidu trajanje blokade - naveo je jutros izvor "Blica".
https://www.blic.rs/vesti/politika/...gove-prve-reci-po-izlasku-iz-policije/m1qq7ms
------------------------------------------------------------------------
Rektor Đokić se umirit' neće!