Ja sam trcala na Adi za vikend...Super mi je bilo...Doduse, ne mogu ceo krug da pretrcim, ali...Malo hodam, malo trcim...Jedva cekam leto - rano jutro idealno za trcanje
da, jutro mi je omiljeno

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam trcala na Adi za vikend...Super mi je bilo...Doduse, ne mogu ceo krug da pretrcim, ali...Malo hodam, malo trcim...Jedva cekam leto - rano jutro idealno za trcanje
I sad kad sam stekla kondiciju, ladno pretrčim laganice svih 5km bez pauza za 1h. inače, samo se poslednjih 15 min trčanja sagorevaju masti iz organizma...ovih prvih pola sata je samo zagrevanje i trošenje vode...
da, jutro mi je omiljenoe, mislim da bi najbolje bilo da trčiš sve vreme. jer kad postigneš neki tempo, telo već uveliko vrši procese trošenja vode, masti i tih čuda.. i kako usporiš, tako se proces završava. i ako sve to iseckaš hodanjem, ništa se ne postiže. Ja sam u početku na trim stazi trčala jedan krug odjednom, pa dva....sve do 4 kruga i tu sam se zadržala (5km). I sad kad sam stekla kondiciju, ladno pretrčim laganice svih 5km bez pauza za 1h. inače, samo se poslednjih 15 min trčanja sagorevaju masti iz organizma...ovih prvih pola sata je samo zagrevanje i trošenje vode...
to se zove specificna kondicija, a u datom slucaju je vezana za izdrzljivost.
Evo primer, Lens Amstrong jedan od najbljih biciklista svih vremena je zavrsio Njujorski maraton na 800 i nekom mestu, zasto??? covek je sportista, osvajao toliko puta tur de frans, ima mozda najveci utrosak kiseonika, zampreminu pluca, bavio se sa sportom koji je vezan za izdrzljivost, a opet nije bio ni blizu da pobedi na maratonu.
Specificna kondicija, vezuje se za odredjenu aktivnost, jel za tu aktivnost treba drugacije aktivirati misice, pluca, lokomotorni aparat itd....
Za koliko minuta treba prosecan rekreativac da pretrci 6km ? Da se kaze da je u dobroj kondiciji ?
I da li kad se dosegne taj nivo treba ici na brze trcanje ili duze destinacije ?
Juče i u nedelju je toliko ljudi trčalo na olimpu, da nemam reći.
Jesi li bio juce i danas na Olimpu?
Mene veceras zateklo neprijatno iznenadjenje, a bila se pripremila za super trening..........
Radovi u toku............i bas se pitam do kada ce da traju..........