rekapitulacija dva

• Začetnik teme Začetnik teme SINDI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Morao sam da pronadjem ceo tekst

No man is an Iland, intire of it selfe; every man is a peece of the Continent, a part of the maine; if a Clod bee washed away by the Sea, Europe is the lesse, as well as if a Promontorie were, as well as if a Mannor of thy friends of of thine owne were; any mans death diminishes me, because I am involved in Mankinde; And therefore never send to know for whome the bell toll; It tolls for thee.

znam da nema veze sa temom, ali...

Ima veze sa temom. Zašto to kažem? Shvatila sam da čovek zaista nije ostrvo, da su ljudi potrebni jedni drugima. Naučila koliko je važno čuvati one drage, one prave, prijatelje. Bila sam u jednom periodu svog života skoro sasvim sama. Ne ponovilo se!
Hvala ti, GlasNick :)

S_K_V_O:
Eto to sam recimo skoro skontala...
-nemam nimalo hrabrosti da uradim stvari u zivotu za koje smatram da su ispravne ako cu imati probleme sa ljudima koji ne misle kao ja zbog toga
... bar 70% ljudi nema petlju da se suprotstavi roditeljima ili partneru npr
-kad god mogu da prebacim odgovornost i odluku na nekog drugog to i uradim
... read above. ja uradim upravo suprotno, i ne vidim da mi je bolje od toga sto sam preterano odgovorna...
-ne radim ispravne stvari ako znam da ce mi biti tesko zbog toga sto sam ih ucinila
... hm. ovo ne razumem.
-to sto cesto precutim istinu ljudima nije toliko strasno kao cinjenica da sve vise lazem zato sto mi je tako lakse-lazem vise nego pre 5 godina a za 5 cu lagati jos vise
... ja ne lazem al ima da pocnem.
-ne osudjujem pojave i ljude koje bi trebalo da osudim ako to moze da proizvede ikakve iposledice po mene
... hoces da kazes da GSP? eh, svi ljudi to rade. plemenitost je retka i u odumiranju.
-pravim mnogo kompromisa i u prijateljstvu i u ljubavi i u zivotu
...nadam se da ti je od tih kompromisa bolje, a ne losije.
-pristajem cesto da idem putem manjeg otpora
...what else is new?
-niko mi nije dovoljno dobar da bi mu ja bila dobra ljubavnica ili prijateljica, u stvari mislim da mi je lakse da se u te avanture ne upustam preduboko i da mi je to samo izgovor
...mozda i nije. hocu da kazem, mozda se nisi nasla sa adekvatnim muskarcem. shit happens.

Jos svasta ruzno mislim o sebi ali dosta je za danas. Mislim doduse i neke lepe stvari.

Ja recimo mislim da su tvoji postovi (nisam ih procitala mnogo) odraz trezvenog, pametnog razmisljanja i volim da procitam sta o nekoj temi napises.
Sve ovo gore je... razmisljanje normalne osobe. Vrlo okej osobe.
Valjda treba da menjas samo ono od cega ti je lose. Ostalo zadrzi!!! :-D

А ја не знам ни шта је прошло
Ни о чему се ради
Али осјећам да је ђаво још једном
У душе отров сасуо

И мој је утисак изгледа
Да се дешава све баш што треба
Јер свак као зна како треба
Све је филовано љепотом
Људском љепотом
Женском љепотом
И мушком глупошћу
И ђавољим лукавством
И новац сипи сипи прелијава се
Кроз одаје пакла

Љепота више не служи животу
Љепота више не рађа љепоту
Ни колико некад у неком харему
Љепота је отров
Љепота је зло
Љепота је оружје
Али ја сам у своме оклопу
Али шта је оклоп

Златна коса
А стас оморике
Лице сија без икакве шминке
Сигурна је ко анђео да је
Или глуми
Ил баш има душу

Ја јој рекох
Јеси л' с Златибора
Она рече из Новога Сада
И у овом рају има таквих
Али не не много
Благи осмјех са њених усана
Дотаче жицу душе
И кратко јој бљесну из очију
Непомична љепота залива
И његових планина
И живот
И она и ја
И све заједно
И све раздвојено

Небо је хтјело
Да буде ту
Да будем ту
Она је чекала
А није знала да чека
Ја сам говорио
А нијесам знао одакле ми ријечи те
Ако мужу твоме
Направиш ово задовољство
На вечери
Он ће бити срећан срећан
Баш срећан
Па ако заслужи
Да да и он мора то да заслужи

О боже хвала ти
Ево љепоте која ће да рађа љепоту
Ево љепоте која ће служити животу
О боже хвала ти
И за сјенке ноћне
Које сакрише моју сузу
Што ми у тањир паде

Sutra je za mene poseban dan. Ne, nije rodjendan. Mada je slično. I razmišljam... sabiram, oduzimam... Koliko sam promenila život u poslednje dve godine. Koliko novih radosti, koliko bola. Vredi, znam. Dobila sam šansu, iskoristiću je :)
Na neki čudan, virtuelan nači, volim vas :)

U čemu da preteram, Betty? :) Hajde, objasniću zašto je sutra za mene poseban dan, zašto pominjem šansu. Pre dve godine, tog dana, još poluonesvešćena od anestezije, čekala sam rezultate biopsije... i pitala se... "Koliko mi je još vremena ostalo u ovoj Dolini suza?"

:lol: Kako si blesava!
Znaš šta me je još mučilo? Koliko vremena mi je ostalo da onima koje volim to i kažem, pokažem :) Koliko mi je vremena ostalo sa ljudima, u najbezazlenijim razgovorima... Plašila sam se, mislila kako nije fer... Htela sam "nešto", makar ono najmanje "nešto"...
Zato kažem da sam dobila šansu :)

I, zato, samo zato tvrdim da se treba radovati svakom jutru, jer nije moralo svanuti :)

ok, neka je poseban dan, ok ako su virtualne emocije :wink:

evo vic
- razum i srce sede u kolima, razum slomljen a srce se kurči
ko vozi u ovom vicu?
Hitna pomoć - u Palmotićevu :wink:
u srećnijim slučajevima ideš u šoping da zelečiš rane....
pusto to, to su puste tlapnje minulih vremena
nekažem ja da jeljubav bašsasvim svesniplan
nego treba uklopiti iracionalni potencijal ka dopadanju u toku dugogo vremena (ili i do kraja života)sa mogućim životnim panoramama
mislim
treba menadžovati I TO, zašto biti u svemu uspešna a slomljenog srca?

ma idi, bwe ti si romantična! :P

:roll: ja nekako mislim da mi nije svaki dan poslednji...to bi imalo pogubne posledice po moj novčanik, bila bih svaki dan rasipna. I ne bih imala vremena za ono od čega ću živeti sledećg dana, i sledećeg meseca, i tako....al sam stipsa :P

Betty:
i dalje ću čvrsto braniti branik na kome stoji Hju Grant i suče štafetu 8)
Every man IS island!
pa kad smo od drugačijeg štofa napravljene, ti i ja...

niko ne moze da promeni stof od koga je napravljen...ali, moze i mora da odluci sta ce od tog stofa da iskroji...

ili pobednik, ili pokojnik...

Back