"Istoriju pisu pobednici" je stara floskula,koja je bezbroj puta dokazana.Elem,sto se tice Trojnog pakta,slazem se da je bilo necasno prici fasistickoj Nemackoj,ali je realnost bila drugacija.Pucisti su,a to je i vrabcima na grani jasno,bili potpomagani i sokoljeni od strane Cercilove Engleske,kojoj je odgovaralo otvaranje Balkanskog fronta,kako bi sebe rasteretili.Drugo,Simovic je u vladu uvrstio Maceka i jos mnoge ministre,koji su ucestvovali u prihvatanju Trojnog pakta,tako da je fakticki,sam sebe diskreditovao.Trece,Simovic i nova vlada,morali su imati plan za odbranu zemlje i znati sa cim raspolazu.Ovako je sve bilo plahovito i nepromisljeno.Cetvrto,svi ti slavni pucisti su brze bolje zbrisali iz zemlje kad je zagustilo i ostavili narod na milost i nemilost okupatoru.E sad,mi smo trebali da se nosimo ruskim primerom,da potpisemo ugovor(kao sto je to bio Ribentrop-Molotov).Taj ugovor je po nekim navodima,ocuvavao nas teritorijalni integritet i celovitost.I tim ugovorom bi se,a to je najbitnije,dobilo vreme za organizovanje eventualnog otpora,ako bi Nemci prekrsili dogovor(kao sto su to uradili sa Rusima).Mi smo totalno nespremni usli u rat i izgubili ga za par dana,obrukavisi se propisno,jer nas je i Hitler,kao i ceo svet do tada,gledao sa respektom.Sto se eventualno tice posledica potpisivanja Trojnog pakta na zavrsetak rata,ja ne vidim ni da su Madjari,ni Rumuni,ni Bugari,ni Pavelicevi Hrvati nesto stradali.Taj puc je samo omogucio sticanje jeftinih politickih poena komunista u narodu i njihov put ka vlasti,na koji su lansirani od strane Rusije i Crvene armije,koja je i oslobodila zemlju.Najgore u svemu tome je sto su jadni Srbi opet najvise najebali(kao i uvek).I cetnicke i partizanske vodje su se borile za vlast,a jadan i naivan narod,vodjen laznom demagogijom o borbi za slobodu,davao je svoje zivote uzalud.Sto se Dragise tice,ja bih pre rehabilitovao kneza Pavla nego njega.Pavle je apsolutno nepravedno anatemisana licnost u nasoj istoriji.Covek koji nije pristao na gradjanski rat i na bespotrebno prolivanje krvi(sto mu je Macek predlagao),covek koji se potucao po belom svetu,dok su "njegovi" Nemci bili u Beogradu,covek koji je,iako anglofil,pristao da potpise ugovor sa mrskom Nemackom i Hitlerom,jer je smatrao da je to najbolje za njegov narod.Dragisa se po meni kompromitovao sporazumom sa Macekom iz 1939.godine,sto je omogucilo kasnije formiranje ustaske NDH i nacionalne pretenzije u Hrvatskoj