Registarske Tablice?

• Začetnik teme Začetnik teme Navar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зар међу овим симболима нису и симболи локалне самоуправе?
А затим, они са 26 слова латинског албабета могу да покрију 17 и нешто милиона комбинација, а ми, ако бисмо користили 13 слова, палиндрома, покрили бисмо само нешто више од 2 милиона.

Има места за још једну цифру...а за Београд и две. Довољно је да Београд има ознаку на пример В 12345 АА. зашто мора да има BG?

Има места за још једну цифру...а за Београд и две. Довољно је да Београд има ознаку на пример В 12345 АА. зашто мора да има BG?
Зашто В?
Јел то В или је то Б?
Шта ће онда да има Ниш? Н?
Латиничке државе у делу таблице предвиђеном за ознаку подручја дозвољавају симболе из националних абецеда (Ё Ç Š Đ Č Ć итд), али једино елегантно решење за нас ако ћемо да усвојимо модел рег. ознака где постоји ознака рег. подручја јесте бројна ознака за то подручје.

Гусару, ова твоја таблица нема довољно комбинација, поготово ако се користе само палиндроми.
Број комбинација на овој таблици је 13x13x1000=169000, за Београд је то недовољно...

ccaterpillar, мали проблем

dru-tablice.jpg

Топола (град) је под 034, како онда?​

Зашто В?
Јел то В или је то Б?
Шта ће онда да има Ниш? Н?
Латиничке државе у делу таблице предвиђеном за ознаку подручја дозвољавају симболе из националних абецеда (Ё Ç Š Đ Č Ć итд), али једино елегантно решење за нас ако ћемо да усвојимо модел рег. ознака где постоји ознака рег. подручја јесте бројна ознака за то подручје.

Гусару, ова твоја таблица нема довољно комбинација, поготово ако се користе само палиндроми.
Број комбинација на овој таблици је 13x13x1000=169000, за Београд је то недовољно...

Сви већи градови треба да имају само по једно почетно слово (тако је у Немачкој) и 4-5 цифара, па два слова која су иста на ћирилици и латиници. Мања места која почињу истим словом добијају друго и максимално три цифре. Шта ће варошици са 3.000 регистрованих аутомобила "шугава" слова? :)

Сви већи градови треба да имају само по једно почетно слово (тако је у Немачкој) и 4-5 цифара, па два слова која су иста на ћирилици и латиници. Мања места која почињу истим словом добијају друго и максимално три цифре. Шта ће варошици са 3.000 регистрованих аутомобила "шугава" слова? :)

Шта ће варошицама уопште регистарска ознака подручја?

ccaterpillar, мали проблем

dru-tablice.jpg

Топола (град) је под 034, како онда?​

Зашто би свака општина морала да има своју рег. ознаку подручја?
То није било ни у СФРЈ, а ни касније, није ни сад, јер колико знам, Србија има више од 170 општина.

stvarno su ovi sto su smislili ove nove tablice retardi....sta je falilo starim...jesu bile proste ali zato uredne..a ne ove nove 200cuda im
a u njima jos ona presecena 0...jaaaaaooo..jos npr... vrnjacka banja ima svoje tablice , topola...itd..

Grci i Bugari su to lepo rešili. Našli su rešenje za tablice da ispoštuju svoja pisma, a opet ni da njihovi građani nemaju problema u inostranstvu zbog drugima nepoznatih znakova. Njihove sve kombinacije slova na tablicama su iz njihovog pisma, ali samo ona slova koja se nalaze i u latiničnom pismu, a sa brojevima su to milioni kombinacija, tako da nema šanse da usfali. Jedino što oni i stranci ne čitaju isto te znakove, ali to je nevažno. Važno je da su znakovi svima prepoznatljivi. Npr. znak X Bugarin čita kao H, a stranci kao IKS, ili Y Bugarin čita kao U, a stranac kao IPSILON.

Što se tiče znakova interpunkcije iznad latiničnih slova, to je takođe idiotluk na kub. Mađari npr. imaju jako puno znakova interpunkcije, i tačkica i crtica, ali nisu ta slova stavili na tablice, nego samo ona "čista", svima u svetu prepoznatljiva. Oni imaju tablice sa tri slova i tri broja, bez oznake grada, i opet im je na raspolaganju na milione kombinacija.

Opet nije mi jasno, ako su ovi naši u latinicu Ljudevita Gaja ubacili i znakove iz latinskog alfabeta X, W i Y, zašto su izostavili znak Q. Ne mogu reći da je to zbog toga što je ta crtica koja seče krug mala i slabo vidljiva, jer ako je tako, onda nisu trebali ni da stave znak Đ. Dok se sasvim ne približiš autu ne znaš da li je D ili Đ.

Мислим да би ово могло да заживи и код нас и са овим решењем (да не правимо нови трошак) тако што би издавали само оне које имају словне комбинације у складу са тим правилом. Додуше остаје проблем са скраћеницама рег. подручја, ША и СА и сл...

Мислим да би ово могло да заживи и код нас и са овим решењем (да не правимо нови трошак) тако што би издавали само оне које имају словне комбинације у складу са тим правилом. Додуше остаје проблем са скраћеницама рег. подручја, ША и СА и сл...

I dalje tvrdim da treba ukinuti lokaciju na tablicama, i uvesti jedinstvene tablice za celu državu. Time bi se mnogo olakšalo onima koji kupuju automobil u drugom mestu, jer ne bi morali da vraćaju te tablice, i vade nove.

I dalje tvrdim da treba ukinuti lokaciju na tablicama, i uvesti jedinstvene tablice za celu državu. Time bi se mnogo olakšalo onima koji kupuju automobil u drugom mestu, jer ne bi morali da vraćaju te tablice, i vade nove.

Предност би била и то што не би било дискриминације од стране саобраћајаца, у вези са пребивалиштем...

Šta te briga, bitno da se vozi i menja kroz par godina opet jer eto, napravljen je propust :lol:

A meni su najači ovi patriote ćiriličari što bi i tablicu udesili da izgledamo ko neki kazakstanci :mrgreen:
Sede ispred svojih ognjišta, džarkaju vatricu i razmišljaju kako opet Srbiju da šibnu u kameno doba :mrgreen:

A jel vam rade kartice ? Jeste li probali negde da ih očitate ?

Joj, пробао сам да очитам податке.

Пренеразио сам се када сам на картици видео да су регистарске ознаке уписане без кука и мотика. Тако имамо да је регистарска ознака BG 381-ŠĆ у чипу записана као BG 381-SC.
.
Србијо међу шљивама!

I više od polovine u sebi ima neispravan čip pa ne mogu da se očitaju, a informacija je iz jednog autoservisa koji u svom sklopu ima i prodaju delova pa da bi video da li je deo odgovarajući, očitava karticu.
Što znači, dogodine kad se bude produžavala registracija "Izvinite gospodine, ne radi Vam kartica, sigurno ste je oštetili, moraćete da platite novu"

Back