lima
Aktivan član
- Poruka
- 1.630
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma ne..nego su na mestu slova LJ NJ DŽ koja se sastoje od 2 znaka ubacena slova WXY kao jednoslovna zamena te je tako dobijeno nepostojece pismo nepostojeceg jezika.
у ћириличном писму нема проблема са двознаковним гласовима, сваки глас је састављен из само једног слова
recimo tablica oznake BG 036 XS znaci tablica pored dvoslovne oznake grada ima trocifrenu numericku oznaku i ponovo dvoslovnu oznaku a tablica BG 036 XS bi ispala BG 036 DŽS sto bi bila tri slova na kraju registarske oznake da bi resio taj problem neki genije je mesto da ispostuje ustav i oznake na tablicama napise cirilicom dosao u problem sa tim dvoslovnim latinicnim glasovima LJ NJ DŽ pa je iste zamenio sa XYW

Baš tražite đavola.Šta ako izglasaju novu vladu i ta nova vlada kaže pa niste hteli one tablice hajmo sad nove ,pa opet po đepu građana za nove tablice a Država se češka po bradi i sladi kakve birače ima.
Najgore je kada vidim tablice sa slovima WČ ili XŽ ili YĆ-katastrofa.Nije mogao jedan čovek da odlučuje pa da napravi ovo,ko da su namerno uradili tablice da bi se narod bunio pa rekli"ajde,uradićemo nove kako treba" i da uzmu lovu.
jel zna neko na kom su jeziku nove registarske tablice i na kojem pismu?
posto imaju na sebi WYX na srpskom jeziku nisu..
koliko se ja razumem u ustav republike srbije tamo pise da je sluzbeni jezik srpski jezik a sluzbeno pismo ћирилично pismo
pa me zivo zanima koje je pismo i kog jezika u upotrebi na tim tablicama jer ja ne znam koji jezik ima ČĆŠĐŽWXY u sebi
koji je genije smislio da zameni LJ NJ DŽ sa WXY posto je evidentno probelm dvoslovnih latinicnih glasova a na tabilacama ima samo jedno mesto..ћирилица нема тај проблем јер има њљџ
Једно од решења таблица:
![]()
Ružno...
По чему?
А шта, ти немаш појма да је 011 позивни број за Београд, 021 за Нови Сад итд? Не знаш за поштански код 11000, 21000, 18000 итд? А уосталом, што би икога било брига где је аутомобил регистрован?Mi smo mala zemlja ,šta znači ovo 11 ,neko će da protumači kao II ako bude malo dalje..Zar moramo to da znamo ili nije bolje BG,NS i td.
Једно од решења таблица:
![]()
Мало је познато да по бечкој конвенцији, чији смо ми потписници па је као поштујемо тако што смо ставили латиницу на таблице, да, сходно њеним одредбама, таблице треба да буду тако урађене да су слова јасно читљива са удаљености од најмање 40m, по лепом времену и доброј видљивости.Интересантно, мада мислим да треба слова да су већа...
По чему?
Mi smo mala zemlja ,šta znači ovo 11 ,neko će da protumači kao II ako bude malo dalje..Zar moramo to da znamo ili nije bolje BG,NS i td.
Estetski... Tablice treba da su što jednostavnije. Zato sam uvek i navodio za primer mađarske tablice.
То је само твој лични утисак.Brate, ružno za videti. A, komplikacija na ovom rešenju, kao i na trenutno postojećem, je, kao što sam naveo, oznaka mesta, nebitno slovno ili brojčano iskazana.
Зар међу овим симболима нису и симболи локалне самоуправе?
А затим, они са 26 слова латинског албабета могу да покрију 17 и нешто милиона комбинација, а ми, ако бисмо користили 13 слова, палиндрома, покрили бисмо само нешто више од 2 милиона.