ГРАЂАНИ СРПСКЕ, ИСТАКНИМО ЗАСТАВЕ СРПСКЕ НА СВОЈИМ КУЋАМА, РАДЊАМА, ЈАВНИМ УСТАНОВАМА....
молимо Вас да ову поруку пренесете даље
Покажимо србомрсцима и онима којима је стало да затру све што је србско, онима које народ плаћа, да не могу доносити одлуке против.
Тзв. Уставни суд БиХ донио је одлуку по којој симболи Републике Српске нису у складу са Уставом БиХ. Тај Уставни суд, се позива на одлуку о конститутивности народа, а која се темељи на попису становништва у бившој БиХ из 1991. године.
Сам Уставни суд БиХ није конституисан по одлуци о конститивности народа, по попису из 1991. године. Суд сачињавају 3 странца, 2 "Бошњака", 2 Србина и 2 Хрвата. Ако гледамо попис из 1991. године, на коме је било испод 1% Бошњака на простору бивше БиХ, онда је и суд конституисан супротно својој одлуци. Држећи се тог пописа, судије Уставног суда не могу бити "Бошњаци" јер скроро да их није било на попису на који се позивају. Слично је стање и у другим институцијама како на нивоу БиХ, ФБиХ и Републике Српске.
Напомињемо и да је само одлука о конститутивности народа на простору РС, ФБиХ и БиХ, донесена прегласавањем - што је постао уобичајна принцип дјеловања тог "суда". Одлуку су донијела 3 странца, 2 Бошњака, а против су били 2 Србина и 2 Хрвата. Како смо већ напоменули, гледајући попис из 1991. године, нигдје у државним институцијама гдје се позивамо на тај попис не би смјели имати "Бошњаке", па онда ни у том "суду".
Дакле сам Уставни суд не спроводи своје одлуке, па онда зашто да их ми поштујемо?
Тражимо да се по хитном поступку, у Влади Републике Српске, као и другим институцијама РС, БиХ укину мандати и радна мјеста свим Бошњацима који су по националном кључу добили запослење и позиције.
Тражимо да се и из Устава Републике Српске, брише назив Бошњаци, као и да се укине могућност "Бошњацима" да у Народној скупштини РС, блокирају одлуке НС РС, позивајући се на заштиту виталних националних интереса.
Тражимо да се и из Устава БиХ, брише назив Бошњак.
Тражимо да се из Уставног суда одмах укину мандати судијама тог суда из реда "Бошњачког народа":
Напомињмо и чињеницу да је тај суд дониo одлуку по којој ФБиХ, треба да исплаћује пензије свим оним који су пензије зарадили на њеној територији, а то никад није спроведено у дјело. На тај начин пензиони Фонд Републике Српске - пензионери Српске су оштећени за више десетина милона КМ.
Ако се овакве одлуке тог суда нису испоштовале, зашто би ми поштовали одлуке које се односе на Републику Српску, које су противно воље велике већине њених грађана. Они који сумњају да су одлуке Уставног суда о уставности обиљежја Републике Српске, донесене мимо воље њених грађана, а који би евентуално покушали да ове криминалне одлуке спроведу у дјело, могу да организују референдум на коме ће се грађани Српске изјаснити о својим симболима. Све друго за нас је неприхватљиво.
Судбину наше Републике Српске, неће одређвати три сранца и два "Бошњака", него ми сами грађани наше Републике Српске. Они политичари Српске, којима ово није јасно, морају да оду са политичке сцене једном за увјек.
Најновији догађаји, само још једна потврда да је једини пут за безбједну и срећну будућност грађана Српске, референдум за издвајање Републике Српске из наметнуте БиХ.
Позивамо Вас да пратите даљи развој догађаја, и да се одазовете на будуће акције патриотских снага. .