Referendum u Crnoj Gori

eremita:
Ма зезнуо си целу ствар јер си унео термин ВАЖЕЋИ гласови, а треба УПИСАНИХ и ИЗАШЛИХ ---

Čoveče, važno je ko je izašao na referendum i koji su listići sa tog referenduma važeći- nema nikakve zabune!
Da je izašlo 60% biračkog tela i da je od toga 2% bilo nevažećih listića, tražio bi se procenat od 55%+1 glas među 58% e ne u odnosu na broj UPISANIH (potencijalnih)birača!

ljudi prosto je u tih 19 zapisnika vecinski je glasano nza NEZAVISNOST pa sta mislite da bi clanovi izborne komisije iz bloka za zajednicku bili protiv da je dugacije...veceras ce to razmatrati Republika izborna komisija pa sko se ne sloze oba bloka odluku ce donati Frantisek Lipka.Skoro 100% sam siguran da ce odgovor biti da se rezulteti proznaju a ako ne u protivnom ce se na tim mestima izbori ponoviti...sto opet tesko da ce promeniti stvari...krajnja instanca je da se blok za zajednicku drzavu zali ustavnom sudu da on nalozi da se tu ponove izbori ako ih izborna komisija proglasi vazecim....sto takodje nece bitno promeniti stvari bas nesot mislim da ce ustavi SUD CRNE GORE da donese takvu odluku...a sve i da se izbori ponove bloku za NEZAVISNOST tu trebalo samo 6000 glasova a sa dsu dobili vecinu od 19000....prema tome stvari su jasne....

Andreavk:
Hoce li Srbija sada dobiti novog ministra spoljnih poslova i sta ce biti sa onima koji su do sada predstavljali SCG

Pa formirace se nova ministarstva za spoljne poslove,odbranu i ljudska prava na nivou republike.Ako SPO ostane u vladi reakno je ocekivati isto kadrovsko resenje,mislim da isto treba ocekivati i za ministra odbrane ali tesko da ce Ljajic biti deo republicke vlade...

zanimljiva izjava agenciji MINA:

23.5.2006 10:10 PODGORICA - Reis Islamske verske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitao je danas državnu nezavisnost svim građanima Crne Gore i naglasio da je ponosan što su njegovi sunarodnici dali krupan doprinos pobedi opcije samostalnosti.

On je istakao da je ''ponosan što je vjerski poglavar naroda koji je na referendumu gotovo stoprocentno podrzao projekat crnogorske nezavisnosti''.

Back