Recept za krvavice

nikoneko

Ističe se
Poruka
2.479
Jel može neko da ostavi neki svoj recept za krvavice koji je baš dobar. Sa mjerama ,koliko ide čega soli bibera i tako ,pravim bez krvi pošto mesar kolje .
Bio bih zahvalan nešto sam našao ali još bih mišljenja .
Prošle godine sam jeo kod kumova i baš su bile odlične ali njima majstor pravio pa ne znam recepta .
Hvala , da i zašto se dodaje heljdina kaša ,ječmena ja prvi put sad to čitam moji to nikad nisu stavljali ?

1 l svinjske krvi
50 dag riže
30 dag čvaraka
papar
sol
50 g mljevenog češnjaka
1 m širokih crijeva

Opis:
Rižu skuhamo. Krv i čvarke sameljemo. Sve pomiješamo i umiješamo ostale sastojke. Smjesom napunimo crijeva i dobro na krajevima zavežemo. Kuhamo pola sata. Krvavice poslužujemo kuhane i pečene s kuhanim krumpirom i kupusom. :lol:

Kod mene u Slavoniji su pravili krvavice od kuvanih iznutrica , kuvane svinjske glave i koža koje su skinute sa slanine . Krv nisu stavljali bez obzira što su se zvale krvavice .
Najbitniji sastojci su biber i bijeli luk jer oni daju prepoznatljiv ukus . Nije loše staviti malo više bibera i bijelog luka .

1 l svinjske krvi
50 dag riže
30 dag čvaraka
papar
sol
50 g mljevenog češnjaka
1 m širokih crijeva

Opis:
Rižu skuhamo. Krv i čvarke sameljemo. Sve pomiješamo i umiješamo ostale sastojke. Smjesom napunimo crijeva i dobro na krajevima zavežemo. Kuhamo pola sata. Krvavice poslužujemo kuhane i pečene s kuhanim krumpirom i kupusom. :lol:

Pravo da ti kažem ja za ovo nisam čuo ,gdje glava iznutrice šta radiš sa tim

Мени треба рецепт за шварглу. Има ли неко добар, проверен рецепт. Извини за мали оф топик, никонеко.
Recept za švarglu nije komplikovan, a evo kako se pravi kod nas u Sremu. U veliki lonac ili oraniju stave se glava (dooobro obrijana, bez mozga, sa ušima), jezik, srce, pluća, kožure preostale kod skidanja masti za čvarke i kosti ako na njima ima malko mesa. Sipa se voda, posoli i kuva sok se meso ne odvaja od kostiju a tečnosti ostane otprilike u visini mesa. Onda se meso izvadi, kosti očiste i odbace i sve isecka na komade najviše 2x2cm. Dosoli se po potrebi, sipa biber, slatka i ljuta aleva paprika i kim. Dobro se izmeša, proba, doda se one tečnosti u kojoj se kuvalo pa se ili sipa u tepsije, ili puni plastično debelo crevo ili puni svinjski želudac ako je planirano da se dimi.
Zbog mnogo kože koja se kuva tečnost će se stvrdnuti kao želatin i švargla će moći da se seče.

Recept za švarglu nije komplikovan, a evo kako se pravi kod nas u Sremu. U veliki lonac ili oraniju stave se glava (dooobro obrijana, bez mozga, sa ušima), jezik, srce, pluća, kožure preostale kod skidanja masti za čvarke i kosti ako na njima ima malko mesa. Sipa se voda, posoli i kuva sok se meso ne odvaja od kostiju a tečnosti ostane otprilike u visini mesa. Onda se meso izvadi, kosti očiste i odbace i sve isecka na komade najviše 2x2cm. Dosoli se po potrebi, sipa biber, slatka i ljuta aleva paprika i kim. Dobro se izmeša, proba, doda se one tečnosti u kojoj se kuvalo pa se ili sipa u tepsije, ili puni plastično debelo crevo ili puni svinjski želudac ako je planirano da se dimi.
Zbog mnogo kože koja se kuva tečnost će se stvrdnuti kao želatin i švargla će moći da se seče.

Dobra je i švargla samo ko će to stići sve napraviti

ма шваргла права ствар, још ако је мало меснатија и добар однос паприке и бибера.. мљац. позз

Back