Kao i svaka tvoja tema, i ova mi se dopada...
Bilo je puno takvih, broj im ne znam... SMS poruka... nisam uspela ni sve da sačuvam, ali mi je svaka od njih na svoj način pomogla... ohrabrila, podržala, podsetila... svaku od njih sam pročitala bar 50 puta...
... dok mi se nisu urezali u svaku vijugu, svaku ćeliju...
Takođe, reakcije pojedinih ljudi u nekim mojim trenucima očaja imale su delotvoran efekat... Najviše mi je pomogla kritika jednog druga... ne pamtim da mi je iko strašnije stvari o meni ispričao...
ogolio mi je dušu... totalno...
Komentar moje drugarice na priču koji sam joj panično ispričala, neočekivan i kratak: ''Pa šta s tim?'' Kao šamar koji mi je bio potreban. Bilo šta drugo da je rekla u tom trenutku, ne bi mi pomoglo.
''Prelepa si. Dobra. Presimpatična. Uspešna. Zanimljiva. Pametna. Vesela. I? Takvi ljudi vrede, a ne bezlični, dosadni. Da li ćeš da dozvoliš da ti isti kvare portret? Nadam se da ne''. Sada kad kucam deluje mi kao da me je previše ishvalila
, ali u tom trenutku mi je vratila samopouzdanje i otklonila glupa sumnjičenja u sopstvene kvalitete...
Tata mi je jednom prilikom, kada sam pošla na jedno mesto, u onom letu niz stepenište samo uhvatio za ruku i rekao: ''Štagod da se desi, ne zaboravi ko si i gde si. Budi dostojanstvena. I bar pedalj iznad situacije.'' To je bilo pre više od godinu dana, još uvek pamtim. I primenjujem.