REATEST ZA tng...

paja1408

Buduća legenda
Poruka
34.639
ljudi..!!
sta se ovo desava..?? u 3 grada sam pitao "ovlascene"servisere --sta treba da se kod mene prepravi za reatest -atest uradjen 2006 na 10 godina...i kod 4 servisera-4 misljenja...da je sve u redu i ne treba nista osim homogenizovanog creva od rasprsivaca pa do karburatora...pa do X stvari...a cene od 20-70 evra..?? uzeo sam pravilnik i proucio...i nisam ubedjen da su to uradili i serviseri...ili namerno izmisljaju kako bi uzeli pare...i sta sad..??
kakva su vasa iskustva..??

ok,svakako imash telefon,pa mozhesh da pozovesh da pitash...;)
a koliko ja znam,boca ti traje 10 godina,i posle toga mora da se menja...
al nisam 100% siguran...

ma problem je sto je pravilnikom http://www.atpv.rs/files/pravilnik o ispitivanju vozila 2012.pdf nesto kao propisano...a svaki serviser---to tumaci kako zeli...cini mi se samo da bi napravio sto vece izmene kako bi naplatio svoj rad...po ovom pravilniku--ja ne treba nista da menjam-osim creva za plin sa hologramom od rasprsivaca do karburatora...ali od 4 servisa u 3 grada...samo se jedan slozio samnom..

Na svakom crevu moras da imas homologaciju tj ime proizvodjaca i karakteristike creva na svakih ne znam koliko cm jer kao ta su prava.
Boca ti vazi 10 godina tako da si miran do 2016 kad ces morati da je promenis.
Dobra informacija je da kola koja su tek uvezena i treba da se registruju moraju imati papire od plinskog uredjaja da bi atest mogao da se uradi jer bez atesta ne mogu da se registruju tj. mogu jer se obicno uvoze kao obicni benzinci pa se tako i mogu registrovati ako cika sa tehnickog zazmuri na jedno oko i ne primeti da auto ima plinski uredjaj.

Na svakom crevu moras da imas homologaciju tj ime proizvodjaca i karakteristike creva na svakih ne znam koliko cm jer kao ta su prava.
Boca ti vazi 10 godina tako da si miran do 2016 kad ces morati da je promenis.
Dobra informacija je da kola koja su tek uvezena i treba da se registruju moraju imati papire od plinskog uredjaja da bi atest mogao da se uradi jer bez atesta ne mogu da se registruju tj. mogu jer se obicno uvoze kao obicni benzinci pa se tako i mogu registrovati ako cika sa tehnickog zazmuri na jedno oko i ne primeti da auto ima plinski uredjaj.

brale..ma znam ja to sve..al lepo rekoh..svaki servis ima drugu pricu...jedan bi da menja samo creva...drugi creva+nosac boce...treci bi da ugradjuje na bocu dodatni ventil..itt..

Kod neki automobila mora da se zameni drzac boce, vise ne mogu kaisevi koji su se stavljali ranije. Najbolje da odes u neki servis gde se vrsi atest, jer ce oni znati sigurno sta treba.

kod mene i nisu kaisevi...vec metalne trake sirine 3 cm..izolovane gumenim buzirom...na nosacima pravilno odignutim od dna gepeka...i opet neki serviser zeli da to menja--samo cini mi se da postavi svoje uz nadoknadu..

ljudi..!!
sta se ovo desava..?? u 3 grada sam pitao "ovlascene"servisere --sta treba da se kod mene prepravi za reatest -atest uradjen 2006 na 10 godina...i kod 4 servisera-4 misljenja...da je sve u redu i ne treba nista osim homogenizovanog creva od rasprsivaca pa do karburatora...pa do X stvari...a cene od 20-70 evra..?? uzeo sam pravilnik i proucio...i nisam ubedjen da su to uradili i serviseri...ili namerno izmisljaju kako bi uzeli pare...i sta sad..??
kakva su vasa iskustva..??
odes u ams ili ftn uplatis reatest i ako tinesto nije po pravilniku ispisu ti nedostatke na papir i overe. sa tim papirom odes kod servisera igotova stvar. ps.ne postoje ovlasceni serviseri !!!

sustina je da je SNS-ovska bagra opljackala drzavni budzet, sto nije ni cudo, jer su ostavili sve one DS parazite na drzavnoj sisi + navalili svoju gologuziju na budzet...

Zbog nemastine sve vise naroda vozi na plin, pa oni zato vise ne povecavaju cenu benzina i dizela jer nemaju kud vec plina ....

Kradu nas na kvalitetu, kradu nas na pumpama prilikom sipanja, kradu nas na ceni...

U Srbiji je kradja i pljacka naroda od strane vlasti sastavni deo svakodnevice....

sustina je da je SNS-ovska bagra opljackala drzavni budzet, sto nije ni cudo, jer su ostavili sve one DS parazite na drzavnoj sisi + navalili svoju gologuziju na budzet...

Zbog nemastine sve vise naroda vozi na plin, pa oni zato vise ne povecavaju cenu benzina i dizela jer nemaju kud vec plina ....

Kradu nas na kvalitetu, kradu nas na pumpama prilikom sipanja, kradu nas na ceni...

U Srbiji je kradja i pljacka naroda od strane vlasti sastavni deo svakodnevice....

To sto nas neko krade na kvalitetu,nema veze sa drzavom.To je do onih koji vrse distribuciju i prodaju...pa covece,na pumpama iste firme,razlicit kvalitet goriva...gde to ima?
I to sto si ogorcen na prvu i drugu vlast,imas pdf politika,a ne automobilizam.Ne branim nikog,niti te napadam,ali mi je muka i ovde da citam o politici,gde hocu da se opustim i uzivam u postovima...

Back