Naravno da Ramos nije jedini krivac za poraz - ali je svakako NAJVECI i najzasluzniji za intenzitet poraza (6 golova u mrezi)...
Ja se prvi vodim maksimom da je trener najveći krivac za poraz, ali isto tako ima i najveće zasluge za pobedu ... Trener je po meni pandan reditelju u svetu filma ...
Prvi gol im jeste dao krila, ali trenerov posao je bio da kanalise uzbudjenje i da prilagodi taktiku, a on je samo nastavio da srlja...
E tu je i njegova najveća greška kao što rekoh ... Poneo ga zanos, i zamutila mu se slika o jačini Barselone ...
Da, ali je Ramos odlicno znao sa kim ima posla, i kako su neki VELIKI timovi odigrali protiv te ekipe - da bi izbjegli poraz...
Samo što Ramosu nije bila opcija 'da izbegne poraz' nego je morao da ide na tri boda ... Jedino pobeda mu je donosila tiulu a ne izbegavanje poraza ... Poraz je pokušao da izbegne u prvom derbiju, i zamalo je uspeo ...
Rekao sam da poredjenje Primere i poraza od Pool-a nije na mjestu, poenta nije upitna...Inace, Realova igra (17 meceva bez poraza, mislim samo 1 ili 2 remija) je bila posledica dobrog pristupa i solidne igre, uz malo srece - ali glupo je kao uzrok za 17 meceva u nizu sa pozitivnim skorom, navoditi "srecu".Real je tada igrao dobro.Ne lijepo, ali dobro, i sa puno vjere i srca (sjetimo se samo Hetafea).
Nisam naravno mislio na svih 17 mečeva, nego na nekoliko njih ... Na nekim utakmicama su doslovce briljirali, a na nekim su imali dosta sreće ... Zbog tih nekoliko srećnih utakmica se stekao privid da je Real jednak Barsi, ali ove sezone im nema ravnog ... Jedan Mančester koji je sila i koji deluje moćno i u PL i u LŠ je izgledao smešno u dobrom delu finala ... Barsina najveća snaga je što su opasni sa svih strana, nemaju slabu tačku ... Tačnije, Valdes im je najslabija tačka (iako ima možda najbolje reflekse na svetu), ali je mnogo zajjebano doći do njega ...
Skeptican sam prema Pelegriniju.Dobar je strucnjak i strateg, svidjaju mi se njegove takticke zamisli i koncept (ofanzivne) igre, ali treba kanalisati sve te zvijezde.Mada, za sada imamo samo jednu "razmazenu" zvijezdu - Ronalda, dok je Kaka dobar momak, igrac za tim, pa tek onda sjajan individualac.Osim toga, ako dodje Vilja, mislim da Pelegrini nece imati autoriteta da drzi Raula na klupi, a slazes se da bi bila OGROMNA steta da Vilja i Iguain ne igraju.Kapelo bi tu legao kao lijek na ranu
Realu bi sad najviše legao ili Kapelo da obuzda zvezde i unese disciplinu u ekipu (a budale ga oteraše nakon osvojene titule), ili Venger da sa ovim igračima igra totalni fudbal i bude kao Barsa sada, jer i Venger i Guardiola dosta sličan stil gaje, a ako dođe Riberi onda će imati jednake majstore kao i Barsa ...
Vilja im ne treba dokle god imaju Iguaina, Viljina forma i napredak ne mogu više da napreduju, dok Iguain tek treba da pokaže šta sve može ... Kaka, CR, Roben i Iguain nek igraju napred, Dijare nazad i fali im još samo jedan odličan centralni bek da bi imali super jak tim kao Barsa ... Vraća se Garaj sada sa pozajmice, i videćemo da li može da igra na najvišem nivou ...