Real Madrid

Ramos je daleko ispred svih u Realu sto se odbrane tice, tek posle dolazi divljak Pepe. Fale im dva defanzivca, imaju boljeg golmana. Real nece igrati 4-3-3 vec 4-4-2 sa Iguainom i Raulom napred ako ne dodje Vilja npr. Vezni red ce ciniti Dijara(Gago), Kaka, Ronaldo i Snajder (Ribery, Roben...). Ovo je najjaci vezni red na svetu, pogotovu ako dodje Ribery.

Da se fudbal igra na plejstejsnu okitili bi se svim titulama, ovako se nista ne zna

ali ukoliko Riberi dodje, kakvu formaciju oni mogu igrati sa Snajderom, C. Ronaldom, Kakom, Lasom (ili M. Dijarom, Gagom), Higuainom i Raulom kad su skoro svi ofanzivni (a moguce je da ce igrati Roben u prvom timu) :dontunderstand: :think:

Nema to nikakve veze, sedeo je on tokom karijere na klupi chak i kada je bio u mnogoj boljoj formi nego sad.

Koliko me pamćenje služi, nikad na duži period, a ovde ipak pričamo o nekoj osnovnoj taktici za celu jednu sezonu. To što je on ponekad umeo da odmori na klupi koju utakmicu je druga stvar. A i tih utakmica se ne sećam baš mnogo.

Baj d vej, skrenuo bih ti pažnju da on ni ove sezone nije igrao nešto loše. U Primeri na 37 utakmica 18 golova, što i nije toliko loše za njega ako se uzme u obzir da mu je najbolji skor onaj od pre deceniju kad je na isto toliko utakmica postigao 25 golova.

Razlog zbog kog ti možda deluje da je on ove sezone bio slab je to što je Real bio uglavnom neuspešan, a i u senci Barse.

No, ruku na srce, Raul je sasvim drugi tip igrača u odnosu na recimo Ronaldinja. Ono što njega krasi je to da on praktično ni nema nekih slabih sezona, ali ni nekih fenomenalnih. Raul ti je k'o Rusija u politici - uvek pri vrhu, ali nikad na vrhu.

Ramos je daleko ispred svih u Realu sto se odbrane tice, tek posle dolazi divljak Pepe. Fale im dva defanzivca, imaju boljeg golmana. Real nece igrati 4-3-3 vec 4-4-2 sa Iguainom i Raulom napred ako ne dodje Vilja npr. Vezni red ce ciniti Dijara(Gago), Kaka, Ronaldo i Snajder (Ribery, Roben...). Ovo je najjaci vezni red na svetu, pogotovu ako dodje Ribery.
Ramos nije po prirodi centralni bek, i zato ga nisam računao ... Kao što ne računam Pujola u desnog beka, mada su obojca sjajni na ove pozicije ...

Istina, imaće uz Barsu najjači vezni red na svetu, ali pitanje je kkao će to funkcionisati u prvoj sezoni ... Pitanje je kako će Kaka i CR igrati zajedno u timu ... Za razliku od njih Ćavi i Iniesta se znaju 100 godina, a kad su dva tako dobra igrača odlično usklađeni, onda je rezultat toga sam vrh Evrope ... I u klupskom i u reprezentativnom fudbalu ...

Da se fudbal igra na plejstejsnu okitili bi se svim titulama, ovako se nista ne zna
Ne mora da znači, ja sam gazio sa Betisom na soniju, a sada gazim sa Juventusom :D ...

Druže, pre ćemo ti i ja zaigrati za Real, nego što će Raul sedeti na klupi.
I ja mislim da Pelegrini nema autoriteta da Raula konstanto drži na klupi ... Trenutno je Iguain za klasu bolji od njega, i biće šteta ako on bude žrtva rotacije, jer Real sad ima previše dobrih ofanzivaca i ne mogu svi da igraju ...

Da je tu Kapelo ne bih brinuo, Kapelo je Del Pjera skoro celu sezonu držao na klupi, Bekama isto, a rezultat toga su 4 titule, po dve sa Juveom i Realom ... Nema kod njega 'imena' i bivših zasluga - igraju najbolji i tačka ...

No, ruku na srce, Raul je sasvim drugi tip igrača u odnosu na recimo Ronaldinja. Ono što njega krasi je to da on praktično ni nema nekih slabih sezona, ali ni nekih fenomenalnih. Raul ti je k'o Rusija u politici - uvek pri vrhu, ali nikad na vrhu.
E upravo to ... Raulova najjača snaga je konstanta ... On nikad nije bio najbolji igrač ekipe, neko ko sigurno vodi ekipu ka trofejima, i koji je ubedljivo najbolji igrač na terenu, ali su uvek mogli da računaju na njega, uvek je davao maksimum i nikad nije razočarao kao mnogi igrači ... Veoma inteligentan igrač, meni se najviše dopadao kad je igrao krilo na početku karijere ...

Ovakva tipicna naklapanja sam susretao samo kod ostrascenih simpatizera Barse, ne kod nekog ko se trudi da realno sagleda i komentarise situaciju :roll:
E ovako, malo su se smirile tenzije, te valda možemo normalno da nastavimo priču ... Samo ne znam zašto i dalje misliš da sam ostrašćeni navijač Barse, al ajde ... U Primeri mi je svejedno, čas simpatišem Real a čas Barsu, zavisi od igrača i načina igre ...

SVI znamo da je taj rezultat bio DIREKTNA posledica H.Ramosovog divljanja, odnosno promasenih taktickih zamisli otjelotvorenih u vidu briljantne strategije po kojoj se odbrana Reala, protiv trenutno najjaceg napada na planeti - drzi na 40 metara od gola!!! Pa protiv te i takve ISTE Barse je i Celsi igrao klasican bunker (1. mec), a briljantni Ramos je htio da se nadigrava sa takvom ekipom...Takodje, svi znamo kako je taj ISTI Real (i to bez Robena) prosao u prvom mecu sa Barselonom na Kamp Nou - bilo je 2-0, i nije bilo golova do 80-og minuta - a PRVU 100% (zapravo 200% sansu, posto je ono teze promasiti, nego pogoditi) imao je REAL, odnosno Drente... :rtfm:
Barsa je u tom meču dokazala da je za klasu ispred Reala ove sezone, i zato kažem da im nije malo falilo ... Ramos je morao tako da igra, na rizik ... Isplatilo mu se pošto je Real poveo, ali njegova greška je što je nastavio da se nadigrava sa Barsom umesto da ode na bunkerčinu ... U prvom meču Real je igrao dosta povučeno i defanzivno, i zato je rezultat bio povoljan do 80-og minuta ... Drugačije sa Barsom ni ne može, svi koji su hteli tako jebbali su ježa u leđa - Real, Bajern, Lion, Valensija, Atletiko itd.

Ramos je morao tako da igra, jer su mu odgovaral samo tri boda, a bunkerom ne bi stigao do njih ... Realno sagledavajući situaciju - Barsa ove sezone odvaljuje igrom i rezultatima, a Real je uz dosta sreće ostvario onaj čudesan niz pobeda u Primeri, i zato se stekao utisak da im malo fali ... Njih je Liverpul odrao u LŠ-a (sva sreća pa imaju Kasiljasa na golu), i bilo je malo glupo nadati se tituli u Primeri pored onakve Barse ...

Uvijek sam govorio da je Ramos vrlo diskutabilan strucnjak, sklon PRECJENJIVANJU forme, kvaliteta i jacine svog tima, a, uz sve to, je jos i jako tvrdoglav - i ljudima nije bilo jasno zasto imam takvo misljenje o njemu.Tj, NIJE im bilo jasno, sve do onog potopa :roll:
Možda jednostavno čovek nije za veliki klub ... Kao što Skolari nije za klub uopšte, nego za repku ... Neki treneri su daleko bolji dok vode mali klub bez pritiska, a neki dok vode veliki klub gde je sve upereno u njih ...

E ovako, malo su se smirile tenzije, te valda možemo normalno da nastavimo priču ...

Za pricu (diskusiju) je obicno, potrebno dvoje :roll:

Barsa je u tom meču dokazala da je za klasu ispred Reala ove sezone, i zato kažem da im nije malo falilo ...

To niko ne spori, ali taj rezultat nije odraz realnog odnosa snaga na terenu, vec Ramosove samovolje,neznanja i potpuno promasenih taktickih zamisli...

Isplatilo mu se pošto je Real poveo, ali njegova greška je što je nastavio da se nadigrava sa Barsom umesto da ode na bunkerčinu ...

...ili da taktiku na terenu promjeni od tog momenta, i prilagodi je stanju na terenu i rezultatu - a ne da nastavi da SRLJA :dash:

Ramos je morao tako da igra, jer su mu odgovaral samo tri boda, a bunkerom ne bi stigao do njih ...

Nije istina...Jesu im trebala 3 boda, ali ne po cijenu debakla.Trener jednog Reala ne moze da postavi taktiku "grlom u jagode", narocito ne protiv najraspolozenijeg napada na planeti...

Njih je Liverpul odrao u LŠ-a (sva sreća pa imaju Kasiljasa na golu), i bilo je malo glupo nadati se tituli u Primeri pored onakve Barse ...

Neprimjereno poredjenje.Jedno je LS, a drugo Primera.Osim toga, taj LIVERPUL je, odmah posle toga "odrao" i zvanicnog sampiona Evrope i (tada jos uvijek) najjacu ekipu na planeti - Mancester J.Jos jedan razlog zasto to poredjenje ne stoji :rtfm:

Možda jednostavno čovek nije za veliki klub ... Kao što Skolari nije za klub uopšte, nego za repku ... Neki treneri su daleko bolji dok vode mali klub bez pritiska, a neki dok vode veliki klub gde je sve upereno u njih ...

Ovdje se apsolutno slazemo.Inace, vec sam rekao koje su po meni neke od glavnih mana H.Ramosa...

To niko ne spori, ali taj rezultat nije odraz realnog odnosa snaga na terenu, vec Ramosove samovolje,neznanja i potpuno promasenih taktickih zamisli...
Nije naravno, ali ne može se samo H. Ramos kriviti ... S. Ramos i Dijara su mogli mnogo bolje da reaguju kod nekih golova ... Ako je Real primio 6 golova na svom terenu, to znači da su zakazali još mnogi osim trenera ... Neki realan rezultat je 2-0 ili 3-0 za Barsu, i to da Real igra više defanzivno nego ofanzivno ...

...ili da taktiku na terenu promjeni od tog momenta, i prilagodi je stanju na terenu i rezultatu - a ne da nastavi da SRLJA :dash:
Znaš kako, posle prvog gola je skočilo samopouzdanje i podigla se hrabrost, a Barsa je pre El classica bila u slabijoj formi, tako da su sigurno stekli utisak da mogu da ih dokrajče ...

Nije istina...Jesu im trebala 3 boda, ali ne po cijenu debakla.Trener jednog Reala ne moze da postavi taktiku "grlom u jagode", narocito ne protiv najraspolozenijeg napada na planeti...
A ko je mogao da predvidi debakl na Bernabeuu ... Ni najveći madridski pesimisti nisu mogli da očekuju takav rezultat ... Ramosu je napad bio jedina opcija da osvoji titulu i morao je da postavi tu taktiku ... Hidink je igrao na siguricu, iz razloga što je imao popravni u Londonu, a Ramos nije ...

Neprimjereno poredjenje.Jedno je LS, a drugo Primera.Osim toga, taj LIVERPUL je, odmah posle toga "odrao" i zvanicnog sampiona Evrope i (tada jos uvijek) najjacu ekipu na planeti - Mancester J.Jos jedan razlog zasto to poredjenje ne stoji :rtfm:
Nije uopšte poređenje, nego je poenta da Realovi rezultati u Primeri nisu toliko odraz briljantne igre i jačine tima, nego splet drugih okolnosti ... Za razliku od njih Barsa je gazila na oba fronta, i igrom i rezultatski ... Real je imao samo dobre rezultate u Primeri, ništa više ... Igra nije bila toliko dobra kao što rezultati govore ... Real je sličnu situaciju imao u prvom delu - u Primeri je briljirao jedno vreme, a u LŠ ih je Juve dva puta išamarao ...

Ovdje se apsolutno slazemo.Inace, vec sam rekao koje su po meni neke od glavnih mana H.Ramosa...
Čovek ima i svojih vrlina, uostalom kao i svaki drugi trener ... Videćemo šta će biti sa Pelegrinijem, jer i on je sa manjom ekipom stvarao čuda, a sad je pritisak daleko jači ...

Nije naravno, ali ne može se samo H. Ramos kriviti ... S. Ramos i Dijara su mogli mnogo bolje da reaguju kod nekih golova ... Ako je Real primio 6 golova na svom terenu, to znači da su zakazali još mnogi osim trenera ... Neki realan rezultat je 2-0 ili 3-0 za Barsu, i to da Real igra više defanzivno nego ofanzivno ...

Naravno da Ramos nije jedini krivac za poraz - ali je svakako NAJVECI i najzasluzniji za intenzitet poraza (6 golova u mrezi)...

Prvi gol im jeste dao krila, ali trenerov posao je bio da kanalise uzbudjenje i da prilagodi taktiku, a on je samo nastavio da srlja...

A ko je mogao da predvidi debakl na Bernabeuu ... Ni najveći madridski pesimisti nisu mogli da očekuju takav rezultat ... Ramosu je napad bio jedina opcija da osvoji titulu i morao je da postavi tu taktiku ... Hidink je igrao na siguricu, iz razloga što je imao popravni u Londonu, a Ramos nije ..

Da, ali je Ramos odlicno znao sa kim ima posla, i kako su neki VELIKI timovi odigrali protiv te ekipe - da bi izbjegli poraz...

Nije uopšte poređenje, nego je poenta da Realovi rezultati u Primeri nisu toliko odraz briljantne igre i jačine tima, nego splet drugih okolnosti ... Za razliku od njih Barsa je gazila na oba fronta, i igrom i rezultatski ... Real je imao samo dobre rezultate u Primeri, ništa više ... Igra nije bila toliko dobra kao što rezultati govore ...

Rekao sam da poredjenje Primere i poraza od Pool-a nije na mjestu, poenta nije upitna...Inace, Realova igra (17 meceva bez poraza, mislim samo 1 ili 2 remija) je bila posledica dobrog pristupa i solidne igre, uz malo srece - ali glupo je kao uzrok za 17 meceva u nizu sa pozitivnim skorom, navoditi "srecu".Real je tada igrao dobro.Ne lijepo, ali dobro, i sa puno vjere i srca (sjetimo se samo Hetafea).

Čovek ima i svojih vrlina, uostalom kao i svaki drugi trener ... Videćemo šta će biti sa Pelegrinijem, jer i on je sa manjom ekipom stvarao čuda, a sad je pritisak daleko jači ...

Skeptican sam prema Pelegriniju.Dobar je strucnjak i strateg, svidjaju mi se njegove takticke zamisli i koncept (ofanzivne) igre, ali treba kanalisati sve te zvijezde.Mada, za sada imamo samo jednu "razmazenu" zvijezdu - Ronalda, dok je Kaka dobar momak, igrac za tim, pa tek onda sjajan individualac.Osim toga, ako dodje Vilja, mislim da Pelegrini nece imati autoriteta da drzi Raula na klupi, a slazes se da bi bila OGROMNA steta da Vilja i Iguain ne igraju.Kapelo bi tu legao kao lijek na ranu :sad2:

Naravno da Ramos nije jedini krivac za poraz - ali je svakako NAJVECI i najzasluzniji za intenzitet poraza (6 golova u mrezi)...
Ja se prvi vodim maksimom da je trener najveći krivac za poraz, ali isto tako ima i najveće zasluge za pobedu ... Trener je po meni pandan reditelju u svetu filma ...

Prvi gol im jeste dao krila, ali trenerov posao je bio da kanalise uzbudjenje i da prilagodi taktiku, a on je samo nastavio da srlja...
E tu je i njegova najveća greška kao što rekoh ... Poneo ga zanos, i zamutila mu se slika o jačini Barselone ...

Da, ali je Ramos odlicno znao sa kim ima posla, i kako su neki VELIKI timovi odigrali protiv te ekipe - da bi izbjegli poraz...
Samo što Ramosu nije bila opcija 'da izbegne poraz' nego je morao da ide na tri boda ... Jedino pobeda mu je donosila tiulu a ne izbegavanje poraza ... Poraz je pokušao da izbegne u prvom derbiju, i zamalo je uspeo ...

Rekao sam da poredjenje Primere i poraza od Pool-a nije na mjestu, poenta nije upitna...Inace, Realova igra (17 meceva bez poraza, mislim samo 1 ili 2 remija) je bila posledica dobrog pristupa i solidne igre, uz malo srece - ali glupo je kao uzrok za 17 meceva u nizu sa pozitivnim skorom, navoditi "srecu".Real je tada igrao dobro.Ne lijepo, ali dobro, i sa puno vjere i srca (sjetimo se samo Hetafea).
Nisam naravno mislio na svih 17 mečeva, nego na nekoliko njih ... Na nekim utakmicama su doslovce briljirali, a na nekim su imali dosta sreće ... Zbog tih nekoliko srećnih utakmica se stekao privid da je Real jednak Barsi, ali ove sezone im nema ravnog ... Jedan Mančester koji je sila i koji deluje moćno i u PL i u LŠ je izgledao smešno u dobrom delu finala ... Barsina najveća snaga je što su opasni sa svih strana, nemaju slabu tačku ... Tačnije, Valdes im je najslabija tačka (iako ima možda najbolje reflekse na svetu), ali je mnogo zajjebano doći do njega ...

Skeptican sam prema Pelegriniju.Dobar je strucnjak i strateg, svidjaju mi se njegove takticke zamisli i koncept (ofanzivne) igre, ali treba kanalisati sve te zvijezde.Mada, za sada imamo samo jednu "razmazenu" zvijezdu - Ronalda, dok je Kaka dobar momak, igrac za tim, pa tek onda sjajan individualac.Osim toga, ako dodje Vilja, mislim da Pelegrini nece imati autoriteta da drzi Raula na klupi, a slazes se da bi bila OGROMNA steta da Vilja i Iguain ne igraju.Kapelo bi tu legao kao lijek na ranu :sad2:
Realu bi sad najviše legao ili Kapelo da obuzda zvezde i unese disciplinu u ekipu (a budale ga oteraše nakon osvojene titule), ili Venger da sa ovim igračima igra totalni fudbal i bude kao Barsa sada, jer i Venger i Guardiola dosta sličan stil gaje, a ako dođe Riberi onda će imati jednake majstore kao i Barsa ...

Vilja im ne treba dokle god imaju Iguaina, Viljina forma i napredak ne mogu više da napreduju, dok Iguain tek treba da pokaže šta sve može ... Kaka, CR, Roben i Iguain nek igraju napred, Dijare nazad i fali im još samo jedan odličan centralni bek da bi imali super jak tim kao Barsa ... Vraća se Garaj sada sa pozajmice, i videćemo da li može da igra na najvišem nivou ...

Vilja im ne treba dokle god imaju Iguaina, Viljina forma i napredak ne mogu više da napreduju, dok Iguain tek treba da pokaže šta sve može ... Kaka, CR, Roben i Iguain nek igraju napred, Dijare nazad i fali im još samo jedan odličan centralni bek da bi imali super jak tim kao Barsa ... Vraća se Garaj sada sa pozajmice, i videćemo da li može da igra na najvišem nivou ...

Ja Vilju naprosto obozavam, i mnogo bih volio da ga vidim u Realu...

Da, i ja bih (da sam na mjestu Pelegrinija) postavio i Lasanu i Mamadu Dijaru, kao 2 zadnja vezna - a naprijed ovo sto si ti naveo, sa mogucom izmjenom Riberi umjesto Robena (Roben jeste klasa, ali je po meni igrac za jedno poluvrijeme, plus je pozadi rupcaga, a cesto se i ne vrati u difens), ako Riberi dodje.E, to bi, uz jednog ekstra stopera (Garaj je odlican igrac, ali cemo vidjeti kako ce se pokazati), i eventualno drugog lijevog beka, bio fenomenalan tim, makar na papiru...

Vilja će biti odlično pojačanje, meni je on sigurno među prvih pet napadača na svetu u poslednjih par sezona, ali biće velika šteta ako će sve to ići na uštrb Iguainovog igranja u prvom timu ... Gonzalo je sazreo kao igrač, prilagodio se Primeri, i greota je da takav potencijal i igračina greje klupu ... Ja sam prvi bio skeptik kada ga je Peđa doveo (nisu male pare dali za njega), ali isplatilo im se debelo, jer su dobili odličnog napadača na duži vremenski period ...

Back