Reakcija na upozorenja...

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Ovo jeste psiholoski problem... Da neki ljudi ne reaguju na upozorenja...
Prilikom svih kataklizmi uvek je bilo onih koji su poslusali upozorenja i reagovali su adekvatno i spasili su se na vreme....
Kao i onih koji nisu poslusali upozorenja ili su kasno reagovali, dosta njih je izgubilo zivote zbog toga...
Sta je u pitanju.. neverovanje u mogucnost kataklizme? Ili sta?
Da li je maternijana vezanost sprecila neke da reaguju ili nemarnost prema vlastitom zivotu...
Ili stav ne moze se to meni desiti...

Prilikom svih kataklizmi uvek je bilo onih koji su poslusali upozorenja i reagovali su adekvatno i spasili su se na vreme....
Kao i onih koji nisu poslusali upozorenja ili su kasno reagovali, dosta njih je izgubilo zivote zbog toga...
Da li je maternijana vezanost sprecila neke da reaguju ili nemarnost prema vlastitom zivotu...

Razlozi za to variraju od osobe do osobe. Neki jednostavno ne veruju da će se to baš njima desiti ili misle da vlasti preteruju kada pozivaju na evakuaciju, tako da nisu ni svesni opasnosti koja vreba. Neki su opet te opasnosti svesni, ali je ignorišu jer se, recimo, identifikuju sa svojom imovinom, koju su sticali ceo život rintajući u inostranstvu, tako da kontam da im je u tom trenutku draže da se utope sa kućom nego da odu i ostanu bez nje. Pored toga, mnogi ljudi žive od zemlje i stoke, a ako to izgube verovatno ne vide za sebe nikakvu budućnost jer ne znaju ničim drugim da se bave osim poljoprivredom, a znaju da im od države nema neke pomoći, tako da verovatno kontaju da je bolje da umru relativno brzo i bezbolno u kakvoj kataklizmi, nego da ostanu bez ičega u zemlji Srbiji, gde će biti na grbači propale države.

Ja mislim da je razlog sto osobe nece da se cimaju ,
da se iseljavaju i napustaju svoju kucu...
I gde da odu ??

Lakse im je onda da se uhvate te male mogucnosti da se ipak nece nista desiti ~~~

I nepoverenje prema upozorenjima, jer ne veruju osobama koje ta upozorenja daju :mrgreen:

Recimo , ovo upozorenje od novog gradonacelnika -
da Obrenovcani ostanu u svojim kucama i ne panice, a trebalo je se isele sto pre.

U redu, svakom moze da se desi da pogresi,
i nije on kriv - tako su mu javili strucnjaci , da nema opasnosti...

Ali,eto, sa pravom nemaju poverenja...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je razlog sto osobe nece da se cimaju ,
da se iseljavaju i napustaju svoju kucu...
I gde da odu ??

Lakse im je onda da se uhvate te male mogucnosti da se ipak nece nista desiti ~~~

I nepoverenje prema upozorenjima, jer ne veruju osobama koje ta upozorenja daju :mrgreen:

Moguce i to

- - - - - - - - - -

Narod je izgubio poverenje u drzavu.
Ne veruju nikome i misle da je svo ono sto vide na TV-u daleko i da nece stici do njih.

Izgubio je poverenje ne samo u drzavu vec i u ljude i u Boga...

Da je narod izgubio poverenje ne bi imali rezultate izbora koje smo imali, a na tv ne vide nista jer prethodnih dana ti ljudi nisu imali struju.

Govorim uopsteno.
Rezultati izbora su takvi kakvi su. Imamo strucnjake koji ne znaju sta treba i kako da rade u kojoj situaciji.
Drzava nam se svela na ruglo. Retko ko zna svoj posao da uradi kako treba.

- - - - - - - - - -

Kada ne vidi lepsu stranu zivota vec ga zanima golo prezivljavanje nece ga ni zanimati bilo sta drugo.

Ko? Narod iz poplavljenih podrucja? A drugi koji nisu u poplavljenim podrucjima nisu izgubili poverenje u ljude, drzavu i boga?

Da li su tebi jasne stvari a koje su napisane. Narod je glasao - to znaci da nije izgubio poverenje u drzavu, narod je pomagao narodu prethodnih dana i pokazao veliku solidarnost sto znaci da se covek oslanja na coveka kada je tesko, i narod nije izgubio poverenje u boga jer gradom su svake godine prolazile kilometarske litije slaveci boga koji salje potope na ljude.

Ko? Narod iz poplavljenih podrucja? A drugi koji nisu u poplavljenim podrucjima nisu izgubili poverenje u ljude, drzavu i boga?

Da li su tebi jasne stvari a koje su napisane. Narod je glasao - to znaci da nije izgubio poverenje u drzavu, narod je pomagao narodu prethodnih dana i pokazao veliku solidarnost sto znaci da se covek oslanja na coveka kada je tesko, i narod nije izgubio poverenje u boga jer gradom su svake godine prolazile kilometarske litije slaveci boga koji salje potope na ljude.

a ti si neki ekspert?
Glasanje ne znaci nista to iz navike rade
Jer su izgubili poverenje u Boga moraju da glasaju za ljude

Ne udaraj na verska predskazanja, na upozorenja o velikom potopu i dolasku biblijskih vremena Noine arke...Uredu ako govoris recimo za neke delove da su crne tacke na putevima, postoje upozorenja, ljudi olako drze da sve drze pod kontrolom,daju gas i sta...odose...Ima i materijalnog...ali ima i da sirotinja od toliko briga totalno dezorijentisana i u svom svetu pocne da prelazi ulicu van pesackom ne gledajuci dal nesto ide i pljus je neko kolima...Dakle treba ceniti od slucaja do slucaja,ne generalizirati...

Pazi, mi se sa ovako opasnim stvarima nismo susretali, niko nije mogao ni da pretpostavlja da će ove poplave biti tolike razmere i da će potopiti sve živo. To je prvo.
Drugo, jbg, neki ljudi su čitav život crnčili da bi nešto stekli, da bi svojim potomcima mogli da obezbede parče zemlje i možda još ponešto i sad to što je građeno čitav život nestane u dva minuta.
Treće, mi smo tvrdoglavi i kad nam kažu: '' Uradi to!'' ili ''Nemoj to da radiš!'' mi ćemo uraditi suprotno jer volimo da protivrečimo.
Četvrto, ko još veruje političarima?!

Pazi, mi se sa ovako opasnim stvarima nismo susretali, niko nije mogao ni da pretpostavlja da će ove poplave biti tolike razmere i da će potopiti sve živo. To je prvo.
Drugo, jbg, neki ljudi su čitav život crnčili da bi nešto stekli, da bi svojim potomcima mogli da obezbede parče zemlje i možda još ponešto i sad to što je građeno čitav život nestane u dva minuta.
Treće, mi smo tvrdoglavi i kad nam kažu: '' Uradi to!'' ili ''Nemoj to da radiš!'' mi ćemo uraditi suprotno jer volimo da protivrečimo.
Četvrto, ko još veruje političarima?!
Da, tako je...
Em smo trdoglavi em tacno sto bi se verovalo politicarima...
Takodje nije bilo jasnog upozorenja
Cudi me da su dozvolili to sto se dogodilo Obrenovcu
Kako su Sabac spasili

- - - - - - - - - -

Kada ne vidi lepsu stranu zivota vec ga zanima golo prezivljavanje nece ga ni zanimati bilo sta drugo.
Da, tako je...

Razlozi za to variraju od osobe do osobe. Neki jednostavno ne veruju da će se to baš njima desiti ili misle da vlasti preteruju kada pozivaju na evakuaciju, tako da nisu ni svesni opasnosti koja vreba. Neki su opet te opasnosti svesni, ali je ignorišu jer se, recimo, identifikuju sa svojom imovinom, koju su sticali ceo život rintajući u inostranstvu, tako da kontam da im je u tom trenutku draže da se utope sa kućom nego da odu i ostanu bez nje. Pored toga, mnogi ljudi žive od zemlje i stoke, a ako to izgube verovatno ne vide za sebe nikakvu budućnost jer ne znaju ničim drugim da se bave osim poljoprivredom, a znaju da im od države nema neke pomoći, tako da verovatno kontaju da je bolje da umru relativno brzo i bezbolno u kakvoj kataklizmi, nego da ostanu bez ičega u zemlji Srbiji, gde će biti na grbači propale države.

Da razlozi variraju od osobe do osobe..
A i tacno da neki nisu svesni ozbiljnosti situacije
Takodje zbog vezanosti za materijalno...

Da je narod izgubio poverenje ne bi imali rezultate izbora koje smo imali, a na tv ne vide nista jer prethodnih dana ti ljudi nisu imali struju.

Koje rezultate izbora? 49% ljudi nije izašlo na izbore, zato što ne želi da vidi nikoga od kandidata na vlasti, i njihova volja nije ispoštovana, već volja onih 26 il koliko već % onih koji su glasali, i koji su presudili i za one bez prava glasa. Tako da je realno, glasalo samo 15% stanovništva, ako izuzmemo Srbe u regionu i iseljene...

Koje rezultate izbora? 49% ljudi nije izašlo na izbore, zato što ne želi da vidi nikoga od kandidata na vlasti, i njihova volja nije ispoštovana, već volja onih 26 il koliko već % onih koji su glasali, i koji su presudili i za one bez prava glasa. Tako da je realno, glasalo samo 15% stanovništva, ako izuzmemo Srbe u regionu i iseljene...

Plus što je većina tih koji su izašli na glasanje pripadnik neke od brojnih stranaka.

Da, tako je...
Em smo trdoglavi em tacno sto bi se verovalo politicarima...
Takodje nije bilo jasnog upozorenja
Cudi me da su dozvolili to sto se dogodilo Obrenovcu
Kako su Sabac spasili

Zato što to nekome možda odgovara. A možda jednostavno nije ni bilo dovoljno vremena za reagovanje. U svakom slučaju, činjenica je da je organizacija veoma loša.

Ko ne zna sta je prirodna katastrofa,da li su aktuelni političari odgovorni - prouzrokovali je ili nisu hteli da je spreče...neka malo gugla da vidi šta znači PRIRODA I KATAKLIZMA!

Poplava na Crvenoj reci

Crvena reka se izlila 1971. tokom rata u Vijetnamu, i odnela je preko 1. 000. 000 života. Niska nadmorska visina učinila je da efekti ove poplave u gradu Hanoju budu zastrašujući. Stanovnici su pokušali da pravljenjem veštačkih pritoka spreče veće posledice, ali je sav njihov trud propao.

Poplava na Jangcekjang reci 1935.

Jangcekjang reka je najduža reka u Aziji, i treća najduža reka u svetu. Zbog toga i ne čudi da je njeno izlivanje prouzrokovalo nenadoknadivu štetu, u vidu 1. 500. 000 izgubljenih života. Da nesreća bude još veća, zbog poplave su se širile opake bolesti, kao što su malarija i tuberkuloza, uvećavajući na taj način broj žrtava.

Nesreća na Bankjao brani

Bankjao brana je tako napravljena da može da izdrži poplave koje se javljaju jednom u hiljadu godina. Međutim, desilo se da avgusta 1975. godine dođe do poplava kakve se javljaju na otprilike svakih 2. 000 godina, gde je za 24 časa palo kiše koliko u proseku padne za godinu dana. Ovu katastrofu meteorolozi nisu mogli da predvide. Brana je pred nagomilanom vodom popustila, i talas visok 10 kilometara je jurnuo prema ravnici brzinom od oko 50 kilometara na čas. Preko 1. 600. 000 ljudi je ubijeno, a million ljudi je bilo zaglavljeno u vodi devet dana. Zbog ekstremno loših uslova evakuacija nije mogla u potpunosti da se sprovede.
:manikir:

ako pricamo o poplavama
kontam da je prvo bio fazon
ja to nista njima ne verujem,onda ukrasce mi imovinu(nisu bili daleko od istine:):( )
onda kad su shvatili koji je .). onda je bla prpa..al generalno nepoverenje u drzavu ...

Back