Разврат на улицама Београда

Не, него ви нисте навикли да вам се директно обраћамо са чибе, а волите да лајете. Е, баш кад ме питаш, а ти речем.
Моји су сви из Србије, и то срца, а прадеда је један од првих војних лекара у Србији, оснивач војних санитета :))))
Тада су дошли, по позиву Соћо, по позиву.....

Moj pradeda Solunac je bio bolnicar, preso albaniju,bio u Tunisu, onda zavrsio u Marseju gde se brinuo za nekog oficira obolelog od tifusa. Mozda su se znali :lol:

Inace njemu su od 9 brace 7 poginuli sto u balkanskim sto u prvom svetskom, samo jedan nije jer je bio mlad,I on je jedini ostao da zivi na Senjaku.

Београд није увек био септичка јама.
Ја сам одрасла у њему и памтим га и из осамдесетих врло лепо. Тад је био леп и културан град.
Уназад 20+ година, све је већа сељанија.
А од доласка ових досоваца на власт и разграбљивања новца на све стране, постао је права селендара.
Никад нисам виђала ову концентрацију простаклука на улици као сад, а чини ми се да ће бити још горе.
Зато ћу ја , лепо, да се иселим у неки мањи град.

nije uvek bio to je istina. ja sam živeo tamo do 2009e, ne znam kako je bilo osamdesetih ali znam da je negde oko 2003e postalo nepodnošljivo.

Moj pradeda Solunac je bio bolnicar, preso albaniju,bio u Tunisu, onda zavrsio u Marseju gde se brinuo za nekog oficira obolelog od tifusa. Mozda su se znali :lol:

Inace njemu su od 9 brace 7 poginuli sto u balkanskim sto u prvom svetskom, samo jedan nije jer je bio mlad,I on je jedini ostao da zivi na Senjaku.

Па не може да омане, прадеда је био 8 година у Марсеју.
И причало се да је после 3 године како се вратио, псовао власт и кајао се што се вратио. Они нису имали деце пре рата, могао је ладно да остане тамо.
Други прадеда био сељак човек, Обрад се звао, спасио главу јер је био посилни неком Бугарину, обувао му чизме и кувао пасуљ :)))))

Da, jedini fakultet na planeti Zemlji je u Beogradu :(...btw koji ti nisi završio. :lol:

spasi Srbiju i ubij se Beogradeeeeeeeee

pa ne znam onda shto si ovde studirao a ne u nekom drugom delu planete zemlje... ne, najjachi ste mi vi anti-bg likovi koji naravno povremeno dodjete u bg da iskoristite prednosti velegrada, vidite sveta i ostalo shto nema u vashem selu.

lol? nisam? ok... ja mislio da ove dve diplome strukovnog inzenjera i dipl. inzenjera informacionih tehnolgija (a uskoro ce i mr boze zdravlja :)) zapravo znache da sam zavrshio fakultet ali kad ti kazesh da nisam - nisam.

shta zna komisija na odbrani diplomskog :mrgreen: ... je*iga ede da si malo duze ostao u bg-u mozda bi i saznao da osim osnovnih postoje i master i doktorske i postdoktorske studije...

...tako da kad neko negde kaze ili napsihe "studiram" to uopshte ne mora da znachi da nije zavrshio fakultet, znash?

Па не може да омане, прадеда је био 8 година у Марсеју.
И причало се да је после 3 године како се вратио, псовао власт и кајао се што се вратио. Они нису имали деце пре рата, могао је ладно да остане тамо.
Други прадеда био сељак човек, Обрад се звао, спасио главу јер је био посилни неком Бугарину, обувао му чизме и кувао пасуљ :)))))

Ovaj solunac je pobegao posle rata nazad u Resavu odakle mu je otac kao oficir otisao za Beograd, a kad mu je brat nudio da mu proda kucu na Senjaku odgovorio mu je "sta ce meni beogradsko trnje" :lol:

Немој да причаш? Ја сам чуо да су Бачкуље енормно перверзне жене и да је тамо содома и гомора свако вече, а и током фруштука се дешавају такве ствари да то ни Калигула није доживео.

Ништа, увек остаје Срем.

Aaauuu ! Pa ovo je po onoj narodnoj: "Dobar glas daleko se čuje,a ......" pazi dokle je to došlo. Reci bar da si to negde u Evropi čuo da nam bude lakše.
Mogu samo da zamislim šta se po Americi priča o Smederevcima.
Meni, npr. kada neko kaže: "Dobar dan, ja sam došao iz Smedereva .....", odmah pogledom tražim policajca i odgovaram sa "zbogom" ni dovodjenja ne kažem da ne izazivam sudbinu.

Aaauuu ! Pa ovo je po onoj narodnoj: "Dobar glas daleko se čuje,a ......" pazi dokle je to došlo. Reci bar da si to negde u Evropi čuo da nam bude lakše.
Mogu samo da zamislim šta se po Americi priča o Smederevcima.
Meni, npr. kada neko kaže: "Dobar dan, ja sam došao iz Smedereva .....", odmah pogledom tražim policajca i odgovaram sa "zbogom" ni dovodjenja ne kažem da ne izazivam sudbinu.

Smederevci se lako loze :lol:

Bio je Beograd u slicnim problemima i devedesetih. Nije ovo bas do sada nevidjeno stanje.

Problem je sto stvari koje su do juce bile drustveno neprihvatljive, ili cak zakonski sankcionisane, sada odjednom prolaze bez problema.

Kada ulicarke prestanu da se kriju, odnosno predju sa jedne lokacije na neku istaknutiju, znaci da im se moze, znaci da je oslabila kontrola, pa prema tome svasta nesto jos moze da se ocekuje;
Kada se neuvidjavni ludaci nadju u gradskom prevozu, znaci da nisu vise pod kontrolom i da je okruzenje postalo manje bezbedno;
Kada klinci (ali i besposleni matorci) nocu urlaju ljudima ispod prozora, a policija to ne regulise - to je znak da niti policija obezbedjuje red i mir, niti ljudi vise vode racuna o drugima. To opet stvara osecaj da se zivi u zajednici koja nije bezbedna;
Kada na mestima koja su dostupna samo vrhu drustva vise krimosi i njihovi drugari politicari i po neki sportista, i devojke/devojcice koje se utrkuju koja ce pre da razmeni usluge za dobra - shvatimo da nema mogucnosti za posten uspeh u drustvu, da su popularne stvari kojih se posten covek stidi, da se olos vise ni ne krije. To sve zajedno cini da se osecamo nesigurno ili isfrustrirano u takvom okruzenju.

Nije Beograd jedini grad, nije jedina evropska prestonica u kojoj se desavaju problemi zbog kojih se ljudi osecaju nesigurno. U jednom gradu cete cuti o klincima bez buducnosti koji su se odali razbojnistvu, na drugom mestu o tome kako je droga preplavila grad, u nekoj trecoj prestonici kako su imigranti zauzeli citave cetvrti i nad kojima policija nema vise kontrole itd.

Za ovo nisu krivi ni "dodjosi", ni izbeglice... zapravo mnogi koji su urnisali Beograd, posebno od 2000. god. na ovamo, beogradska su deca, neki cak iz tzv. dobrih porodica.

traume su to, i dalje sanjas gazdine reci "kirija kirija", radio - vracao mami pare za kirije, jeste muke su, samo mi empatija otisla na odmor, aj kad se vrati nastavicemo razgovor mozda mi te bude zao sto je bg bio toliko surov prema tebi pa sad imas traume ceo forum mora da zna za njih....do tad kiseli se u svom selu
ps: nije mi jasno kako pricas sa klonom, mislim kako si sebi, takvoj forumaskoj velicini, dozvolio da pricas sa klonom :pop:
opao ti standard :aha:

Ovaj solunac je pobegao posle rata nazad u Resavu odakle mu je otac kao oficir otisao za Beograd, a kad mu je brat nudio da mu proda kucu na Senjaku odgovorio mu je "sta ce meni beogradsko trnje" :lol:

Кад си већ поменуо Сењак, мом другару вратили кућу недавно на С. након скоро 70 година. Тај твој рођак је био визионар...
Многи часни људи, али из Србије, нису хтели да дођу у Бг после ратова, а могли су, друга је прича кад је неко службом био везан и распоређен.
А разумем и лунпенпролетеријат после Другог рата, који је ишколовао овде децу и то су били у то време добри стручњаци и није их било много.
Остало је дефинитивно муљ по Београду, они са 10 пасоша и 20 завичаја којима није ништа тешко да мрзе...Или онај одвратни кадар официра ЈНА који је бирао где ће да добије стан након пензионисања и сви су бирали углавном БГ.

pa sinak kad pomenu generalizaciju nismo svi prostacine ko ti da zapisujemo zivote svih forumasa, da ih prozivamo na licnom nivou ko ti....al dobro seljak si bio seljak si i ostao :mazi:
aj sad idi vidi neki trac da uvatis da utefteris nemoj slucajno da propustis da o nekome nesto ne saznas :aha:

- - - - - - - - - -

Јавно не, осим ако не налетиш на неког егзибиционисту, а нема ко није налетео. Разне врсте и подврсте лол
Увек их је било.

ja nisam nikad :rida:
au sta sam propustila :lol:

salu na stranu stvarno sve sve al razvrat de ga nadjose...

Back