Razvoj ličnosti

Tuzni_patak:
Kažu veliki mislioci da bez tuge nema napretka ka razvoju ličnosti.

Razvoj ličnosti je jako brz kada:

-U RADOSTI
tražimo snagu , a ne zanimaciju....

-U TUGI
tražimo mudrost , a ne uzor , kaznu i obavezu.

-------------------------------------------------------------------------------------
Užas smisla: Nikome ne bih želeo da ne dočeka smrt svojih roditelja.

mislim da je to bas tako kako je napisano, cak i ovaj uzas smisla; ali stariji umeju da budu tako surovi da me i pored svega nazivaju nezrelim detetom

Ličnost je pojam koji označava čovekovo jednistven sistem, koje ga pravi posebnim u celoj ljudskoj populaciji.

Razvoj ličnosti je definisanje karaktera, odnosno mišljenja, osobina i postupanja prema svemu što postoji. Razni psihološki i sociološki uticaji, kao traume, lepa sećanja (psihološki uticaji) i siromaštvo i šovinizam (sociološki uticaji) definišu dalje razmišljanje jedne ličnosti. Kako će se klasifikovati ti uticaji ili kako će se razvijati razmišljanje te individue zavisi od njene volje i genetičkih predispozicija.

Ako se za razvoj ličnosti podrazumeva napredak u sticanju znanja i činjenju dobra, onda treba biti samokritičan. Ako počnemo da se hvalimo, mi popuštamo i zastajkujemo; time mi slabije napredujemo kao ljudi i postajemo slabi. Treba biti izdržljiv i treba biti u stalnoj težnji ka napretku u svakom pogledu.

Slabe ličnosti najbrže postaju konformisti (mišljenje koje podržava ili za koje misle da će da podržava okolina) .
Sad je valjda jasnije što ovoliko konformista na forumu krstarice.
Konformizam direktno sledi iz težnje za potvrdjivanjem na bilo koji način , a ne stvarnim vrednostima.

Iz konformizma vrlo brzo proističe radikalizam , čim se kapljice skupe i nastane veliko vodeno jezgro.
U srbiji je trenutno veliki konformizam , a ja proričem i veliki radikalizam, baš za ovu godinu, i kako vidim pošteno je i krenulo.

Tuzni_patak:
Slabe ličnosti najbrže postaju konformisti (mišljenje koje podržava ili za koje misle da će da podržava okolina) .
Sad je valjda jasnije što ovoliko konformista na forumu krstarice.
Konformizam direktno sledi iz težnje za potvrdjivanjem na bilo koji način , a ne stvarnim vrednostima.

Iz konformizma vrlo brzo proističe radikalizam , čim se kapljice skupe i nastane veliko vodeno jezgro.
U srbiji je trenutno veliki konformizam , a ja proričem i veliki radikalizam, baš za ovu godinu, i kako vidim pošteno je i krenulo.
koja je druga krajnost,od konformizma?

Постоји теорија о развоју личности/народа : они појединци и групе који су изложени проблемима које морају да реше да би опстали : могу да иду у 3 правца

1. Реше проблем - услов за напредовање
2. Не реше проблем - услов за настанак фрустрације

Они који немају никаквих ситуацуја пред собом за решавање(нпр. људи у поднебљу где су клима и природа не напредују)

Они који пред собом имају непремостиве проблеме као нпр. Ескими такође не напредују

Конформизам је врста психичке одбране од самог себе, али такође не значи ако се неко сложи са нечим да је он аутоматски конформиста...

Значи оне групе и појединци који

Back