razvodi i raskidi

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
da ne bi iz ove teme izopstili one koji nisu bili u braku, odnosi se i na raskide ozbiljnih veza

na jednoj temi se povela polemika koliko je razvod u stvari stresan i da li je stresan
sta je to sto moze da bude stresno ako prekidate nesto sto ne valja
kako ste se izborili sa tim stresom koji je razvan gubitku zivota bliske osobe

da ne bi iz ove teme izopstili one koji nisu bili u braku, odnosi se i na raskide ozbiljnih veza

na jednoj temi se povela polemika koliko je razvod u stvari stresan i da li je stresan

Prvo pocnes sa licnim iskustvom,pu prvi :)

Sve zavisi od toga da li su se emocije potrosile za vreme trajanja braka ili veze ili jedno jos uvek voli (sto je najcesce slucaj).

Zavisi o kom tipu stresa pricamo. Da li si emocionalno i finansijski unisten ili si samo finansijski ili samo emocionalno? Ako nema emocija a ekonomski si nezavisan, onda to ne mora biti stres, vec veliko olaksanje. Ako ti se zivot istumba, ako moras da menjas nacin zivota na koji si navikao iako nema emocija, ako se na sve to nadovezu problemi sa decom, njihova patnja, onda jeste stresno. Pitanje je "ako ne valja a prekida se, sta je tu stresno". Mislim da je sve ono drugo sto cini zivot a nema direktne veze sa emocijom prema nekome, najveci generator stresa. Ljudi su ekonomski i na sve druge nacine vezani a da bi se razvezali treba poceti ispocetka a za to je potrebno vreme. Nema svako kapacitet da to izdrzi, zato i ostaju predugo u losim pricama.
A upravo, sposobnost prilagodjavanja jeste jedna od najbitnijih osobina za uspesan opstanak.

Sa emotivne strane, jako je retko da su se emocije u isto vreme ugasile sa obe strane. Najcesce jedan i dalje voli, pa je za tog koji vise voli raskid ili razvod zaista kraj sveta i ogroman bol. Ali, sve se prezivi pa i to. Ono sto je mozda kljucno da se shvati u tim momentima je da ne postoji samo jedan zacementirani recept za srecu i da si sposoban da funkcionises dobro i budes srecan na najrazlicitije nacine. Jer mislim da smo svi mi ljudi skloni da isprojektujemo samo jedan jedini put i nacin da dodjemo do neke srece i kada taj nacin ne profunkcionise kako smo zamislili, onda upadamo u te faze, samo on (ili ona) ili 'ladna Morava. Verujes negde da neko gore uvek ima dobar plan za tebe.

Kad dvoje rese da stupe u bilo kakvu vezu,ocekuju odonog drugog da mu se uzvrati sve sto ta osoba daje.Ako to ne krene kako treba sigurno je stresno,prvo spoznaja da to nije ta osoba sa kojom si bio(bila),prestupanja u brak ili zajednickog zivota.Sad to zavisi od osobe do osobe,koliki stres ce doziveti i koliko dugo to nositi,alu u svakom slucaju je stresno.

smorka ponovo udara spam temom

- - - - - - - - - -

raskid je stresan ako se streses
kao kad popijes pivo pa se ne streses
a kad popijes rakiju onda se streses
znaci ako se razvodis nemoj piti rakiju nego pij pivo
isto vazi i za raskid

Kada se nešto postepeno ali konstantno gasi tokom nekog vremenskog perioda, onda i dođeš u situaciju da možeš i da razmisliš o svemu i luksuz pripreme se za sve što sledi i ako pritom nema problema starateljstva i imovinskih nesuglasica onda sam čin može da se doživi i kao olakšanje pa i oslobođenje. Ostaje žal za vremenom koje se ne može vratiti i potrošenom šansom i trag neuspeha u podsvesti ali nikako i nikada ni blizu ne može biti gubitku nekoga dragog zbog smrti. Poređenje nije na mestu

Poslednja izmena:

Nisam dozivela taj stres.
Ali sam one decije vezice i raskide podnosila tesko.
Ne mogu da zamislim kako bi tek razvod.

Za ljude je brak u današnje vreme izgubio značaj.

Sa mnom to nije slučaj. Svako ko na razvod gleda kao na ''najnormalniju stvar'' je za mene, iskreno, retardirana osoba.

Imaju seks, nemaju kondom, deca, venčanje. Prođe 2 godine, doviđenja. <-- Prvi primer
''Hajde mico cico pile mazo da se venčamo i da imamo bebe''. <-- Drugi primer

U brak se ne može srljati. Brak sa osobom koju volite mora biti zaista iz ljubavi i nikako drugačije. Izuzetno poštujem ljude koji svoj brak čuvaju i održavaju.

vidis nekom je stresan neko ogugla ili se ubedi da postoji kvalitetno sam,samo je ocigledno da vecina nije iz svega izasla prosvetljena kao bolji covek

Za ljude je brak u današnje vreme izgubio značaj.

Sa mnom to nije slučaj. Svako ko na razvod gleda kao na ''najnormalniju stvar'' je za mene, iskreno, retardirana osoba.

Imaju seks, nemaju kondom, deca, venčanje. Prođe 2 godine, doviđenja. <-- Prvi primer
''Hajde mico cico pile mazo da se venčamo i da imamo bebe''. <-- Drugi primer

U brak se ne može srljati. Brak sa osobom koju volite mora biti zaista iz ljubavi i nikako drugačije. Izuzetno poštujem ljude koji svoj brak čuvaju i održavaju.

kljucno

Back