Razvod

Domacini je izraz koji sam upotrebila da bih opisala zajednicki cilj i borbu supruznika da deci omoguce materijalno blagostanje ili barem uslove za jedan normalan zivot. Znaci, roditeljstvo, kuca, imovina, navika, proslost, prijatelji sve su to stvari koje velika vecina stavlja ispred vernosti. I razumem u potpunosti, jer ljudi mogu izuzetno funkcionisati kao roditelji a da se u seksu ne slazu uopste, mogu stvoriti cudo u svom radu i zalaganju a da kao roditelji omanu sasvim, mogu kao par biti izuzetni ljudi, korisni zajednici a da kao pojedinci ne vrede lepe reci...

Htedoh reci nije sve bas tako usko povezano niti se moze razdvojiti skroz. Stvar izbora, odluke, karaktera i mogucnosti pre svega drugog.

Eto bas se prodiskutovasmo i opet se nije maknulo dalje od pocetka. :)

Мало сам бацио поглед по пдф-у, сличних тема има и резултат је исти.
Али, самим тим што смо сви ми, који смо учествовали, предочили своје ставове, мислим да смо већ одмакли од почетка. Додуше, понегде смо и превише одмакли када се погледа уводна порука која је покренула питање материјалног у процесу развода.

Мало сам бацио поглед по пдф-у, сличних тема има и резултат је исти.
Али, самим тим што смо сви ми, који смо учествовали, предочили своје ставове, мислим да смо већ одмакли од почетка. Додуше, понегде смо и превише одмакли када се погледа уводна порука која је покренула питање материјалног у процесу развода.

Sa boldovanim se slazem.

Npr, partneri iz nekog razloga nemaju seks ili ga imaju retko i ne lici ni na sta recimo zenskom krivicom, takva je i takva nije bitno sad. E sad da li ocekujete da muskarac kaze Niko ne pruza sve pa ni moja zena i osudi sebe na zivot bez tog tako bitnog zadovoljstva sve do smrti ili zena treba da kaze Niko ne pruza sve pa ni on moj muz ne moze da pruzi vernost u ovakvoj situaciji.
Ko treba da se pomiri, sta je logicnije. Po meni prihvatljivo je da muskarac vara. Zasto bi on svoj zivot osiromasio u tolikoj meri samo zato sto Treeba da se pomiri s tim da partner ne moze pruziti sve.

E sad, prica o razvodu ne stoji u ovom slucaju, jer osim toga sto bi u braku bio bez seksa razvodom bi uskratio sebe za puno starateljstvo, za vreme sa decom, za pola imovine, za pola plate koja je ionako nikakva, za navike koje je stekao, za Slavu i Bozic i rodjendan...Nista ne bi bilo kao sto je, a ulozio je mnogo truda u sve to.
Zena bi razvodom izgubila isto to jos bi se nametnuo osecaj krivice sto je deci razrusila dom samo zbog toga sto eto nije mogla da pruzi seks muzu posle recimo petnaest godina braka.

Opet kazem Nije zivot lose dobro, crno belo, lako tesko...Koliko ljudi toliko razloga koliko razloga toliko posledica.

nije logicno katarina - svalerisanje je skup sport, neko bi pokusao da pokrpi praznine ali neko bi ga odvalio emotivno i finansijski. svako svog partnera zna pa i pretpostavlja otprilike kako ce se citava ta rizicna prica zavrsiti ako ga provale.
sto se tice konfora - mogao je da misli na svoje navike, slavu i pola plate dok je kresao komsinicu. ako mu je zivot zbog tog seksa toliko bogatiji, onda treba da bude spreman i da plati - pa sta kosta da kosta. on, ona, bilo ko.
nema tu osecaja krivice zbog razvoda, u takvoj situaciji jedina griza savesti koju mozes da osetis je sto si sa takvim bilo sta imala. razvod je posteno resenje za oboje.

Zavrsila sam diskusiju na temu zakljuckom Da svako ima svoje odgovore i svoje istine. Milion i jedna ovakva tema a sve se vrti u krug, na kraju opet svi ostanu pri svome. Zavisno kakavi su, koliko toga su prosli i kako definisu zivot.

svi imamo sopstveno misljenje, zbog toga i razgovaramo, da se svi slazemo cutali bi.
bitno je kad neko (u ovom slucaju ti, mada nema veze sledeci put cu biti ja) kaze da je tako nesto prihvatljivo, da naglasi da je prihvatljivo/logicno samo za njega.
zbog toga i danas lete glave, nije uvek banalna reakcija osobe preko puta.

Поздрав људи,

имам пробем: брак ми се распао, не збор превара и осталих... стварно сам/смо се трудили да одржимо брак, али се умешала њена мама (која ме не воли од првог дана), узела ћерку под своје и све срушила током задње пола године..

прошло је пар месеци и још сам у шоку.. крстим се и левом и десном.
Није било преваре у класичном смислу али ме је жена издала по наговору своје кеве...

имал неко таквих искустава? полако престајем и да се надам да ћемо се икада и помирити, што много желим...

Poslednja izmena:
U ovakvom slučaju ima mesta pitanju: Ako se pomirite, neće li se njena mama opet umešati?

Dalje: malo je podataka: koliko ste dugo u braku, zašto te njena majka ne voli, koji su joj razlozi, kako te to izdala supruga, da li je ona stvarno toliko pod uticajem majke ili je uopšte povodljiva? I sijaset drugih pitanja.

Dobićeš više valjanih odgovora ako nam daš više detalja.

Pa, vidi, u slucaju da si ti recimo lekar sa prosecnom platom, a tasta zelela zeta-tajkuna,
mozemo da vidimo da se ovde organizuje neko izuvanje taste. :lol:

Ali, ako si ti, pak, neki krimos, kockar, pijanica, narkoman.....sklon sam da drzim tasti stranu. :lol:

Ali, ako si ti, pak, neki krimos, kockar, pijanica, narkoman.....sklon sam da drzim tasti stranu. :lol:
Inzenjer sam i radim dosta, i pare mi nisu problem. Ne pijem, Ne pusim, Ne drogiram se, ne kockam, nikada nisam slupao svoj auto, kuvam perem, spremam,
vodio sam brigu o deci.. znaci povijao, hranio, setao... (.. sve radnje radi: pranje, susenje, centrifuga :)
... od mojih i njenih roditelja i moje žene samo sam ja radio (i dalje samo ja radim)

Bez ljutnje....za takvom, koju mama moze uzeti pod svoje i dovesti je do toga da te ostavi, ja ne bi´ zalio ni dva minuta. Cao dovidjenja.
... Da to je i meni odmah palo na pamet, ali imamo dvoje dece.. trpeo bi ja sve samo da budem sa svojom decom jer mi je to jedino sto imam.

Tašta me ne voli jer jednostavno radim sve sam i brinem o svom (našem životu sam).. a oni hoće sve kontra: da nam govore gde da idemo, šta da radimo... čak je išlo do toga da mi je govorila koje gaće da nosim! wtf..
U zadnje vreme je govorila sve kontra od onoga što sam ja hteo i radio.. čak sam i to trpeo. Pa kada su videli da mi ne mogu nista, prešli su na "a zašto ti ne voliš svoju decu?", pa tipa: "ti treba da nađeš još dva posla da radiš".. (inače imam dobru platu..)

Sad, ako se pomirimo da li će se opet mešati?
Pa tu je i moje pitanje: Da li žena može da se pomiri samnom a da otkači svoje roditelje?

oko 5 godina smo u braku.. Ne razumem gde sam pogrešio ili jednostavno nisam imao sreće?

Poslednja izmena:
Inzenjer sam i radim dosta, i pare mi nisu problem. Ne pijem, Ne pusim, Ne drogiram se, ne kockam, nikada nisam slupao svoj auto, kuvam perem, spremam,
vodio sam brigu o deci.. znaci povijao, hranio, setao... (.. sve radnje radi: pranje, susenje, centrifuga :)

... Da to je i meni odmah palo na pamet, ali imamo dvoje dece.. trpeo bi ja sve samo da budem sa svojom decom jer mi je to jedino sto imam.
Tašta me ne voli jer jednostavno radim sve sam i brinem o svom (našem životu sam).. a oni hoće sve kontra: da nam govore gde da idemo, šta da radimo... čak je išlo do toga da mi je govorila koje gaće da nosim! wtf..

Sto se prvog dela tice, bice da si joj dopustio previse. Pored toga sto si inzenjer i dosta radis, ti si i domacinstvo preuzeo na sebe tj. iskusno ti je uvaljeno od strane gospodZe.

U vezi drugog dela: poznati su mi neki slicni slucajevi. Koliko god zvucalo surovo: ja mislim da ti vec duze vreme trpis...a to nece na dobro izaci. Razumem te potpuno da preko nekih stvari predjes zarad toga da budes sa svojom decom, ali mislim da to ne funkcionise na duge staze. Puce ti film kad-kad.
U vezi taste: tu se radi o cistom dresiranju. Moja je isto imala svoje momente, kad je mislila da treba da se mesa u nase stvari. U medjuvremenu je situacija takva da jako dobro pazi sta prica i u sta se mesa. Zeni sam isto jasno stavio do znanja da to ne tolerisem i tako sam resio taj problem. To ti je ujedno moj savet... stavi zeni do znanja da se vas zivot tice iskljucivo vas, a isto tako treba da zauzmes stav, koji ce joj jasno staviti do znanja da neces trpeti nikakvo ucenjivanje decom, i da ces se u slucaju razvoda svim sredstvima boriti za svoje pravo da vidjas decu i provodis vreme sa njima. To ti ona ne moze uskratiti, pod uslovom da je sve ovo sto si o sebi napisao tacno (da nisi alkos, narkoman, nasilnik itd.).

nemoj da se miris
dok ona ne dodje da te pita.
do tada, stisni zube, plati dobrog advokata i trazi podjednako starateljstvo nad decom. znaci, nedelju dana kod tebe, nedelju kod nje. ne znam da li joj u tom slucaju uopste placas alimentaciju, mislim da ne. ako si se stvarno i ranije brinuo o njima, bice sve ok.
ako je hoces nazad, neces je dobiti paznjom i neznoscu. kad ostane bez kinte, sama sa mamom i tatom mozda i razmisli. u svakom slucaju ja bih ti savetovala tvrd stav, bas zbog dece a ja se ne bih uopste cimala sa njom, htela ona posle nesto, ne htela.

nemoj da se miris
dok ona ne dodje da te pita.
do tada, stisni zube, plati dobrog advokata i trazi podjednako starateljstvo nad decom. znaci, nedelju dana kod tebe, nedelju kod nje. ne znam da li joj u tom slucaju uopste placas alimentaciju, mislim da ne. ako si se stvarno i ranije brinuo o njima, bice sve ok.
ako je hoces nazad, neces je dobiti paznjom i neznoscu. kad ostane bez kinte, sama sa mamom i tatom mozda i razmisli. u svakom slucaju ja bih ti savetovala tvrd stav, bas zbog dece a ja se ne bih uopste cimala sa njom, htela ona posle nesto, ne htela.

To mu pricam. :ok:
Izmanipulisala ga, direktno ili indirektno mu preti u vezi sa decom (sto je vise nego bedno).

Gde si bre Mojrae? Jel se slegla sarma i pecenje koje si hasala za vreme bozicnih praznika? z:mrgreen:

pa nisu to samo njena deca pa da moze da ti ih ne da. to sto ona ne zeli da te vidi je njen problem - podnesi tuzbu pa da vidis dal' nece da ti dopusta da ih vidjas... kad je otisla ona uopste?

kad je otisla ona uopste?
Zapravo, ja sam tada menjao stan u kome smo živeli (pošto sam u kiriji... od kada znam za sebe) pre šest meseci i rekoh joj da ode malo kod svojih (pošto joj je brat umro) pa da joj roditelji lakše prebrode sve to kada su tamo unuke..
i od tada je sve krenulo naopako.. ali posle ne mogu svoju ženu ni da prepoznam..

pa vidi se ko ima iskustvo u razvodima :lol:
hvatam zalet za sledeci krug druze pivo, jos mesec dana :mrgreen: , kad ces ti dole?

Iz aviona, jel da? z:mrgreen:
Uh, ne znam...neko s*anje trenutno imamo u familiji, pa nije bas zgodno da se sad pojavljujem na tim prostorima.

.. da posle toga mi je rekla da neće više da me vidi u svom životu, što i sada vrlo uspešno sprovodi...(deca su kod nje, naravno. I neće da mi ih da...)

Pa ne znam sta da ti kazem. Ne moze ona tebi da ih ne da. U krajnjem slucaju neka sprovedu pravdu nadlezne institucije, ako ona nije u stanju da se ponasa kao covek i da se dogovori sa tobom.

Zapravo, ja sam tada menjao stan u kome smo živeli (pošto sam u kiriji... od kada znam za sebe) pre šest meseci i rekoh joj da ode malo kod svojih (pošto joj je brat umro) pa da joj roditelji lakše prebrode sve to kada su tamo unuke..
i od tada je sve krenulo naopako.. ali posle ne mogu svoju ženu ni da prepoznam..

Tesko da za vas ima buducnosti. Zauzmi cvrst stav, nemoj patiti i moliti. Gledaj da se boris za ono sto ti je bitno.

Mislim jedno prosto pitanje..Voli li ona tebe?z:cry:
Msm, ako volim nekoga....???kakva mama, tata, i ostalo, ja to ne razumem...
Jedini radiš i tako ...bezobrazno do bola, usranu motku bi ja njima dala!!Uh!!!!!z:((z:((z:((z:((

"ti treba da nađeš još dva posla da radiš"..

Hmmm..... kao sto sam i pretpostavio. Tasta smatra da njena princeza zasluzuje tajkuna.

Ebg, kolega, sta da ti kazem? Malogradjanstina. Nisi jedini - ako ti je za utehu.

Ili ih sve zajedno teraj u majcinu, ili spali diplomu. Trece nema.
Bojim se da ce ti zivot proci u prevaspitavanju, a nista postici neces.

Nema sumnje, kod tvoje zene je prosla prva zanesenost, sto je tasta znala da iskoristi i okrene cer'u protiv tebe.
Lako je moguce i da ti je tasta nasla, ako ne zamenu, ono bar konkurenciju. :think:

Napominjem da su ovo samo moje pretpostavke - ne mora da znaci da sam u pravu! :rtfm:

Ja bi' ti na ovo rek'o - ebes takvu zenu, ali znam da je lako nama da se*emo. Ebg, pitao si. ;)

Jedna stvar je dobra u celoj prici - reci zeni da se grdno zaebala ako misli da ti uzme decu.
Deca su tvoja i to ni jedan sud ne moze da ti ospori.

Cak si ti tu u boljoj poziciji, posto ti radis, a ona ne. Mogao bi ti da trazis starateljstvo nad decom, pa nek' se cesaju i tasta i cera. ;)

На жалост све ми је то прошло кроз главу, чак и када смо били заједно.
Чак сам и указивао на опасности по брак од овога и онога и ове и оне особе...чисто анализирао и говорио,
али изгледа није вредело...

Msm, ako volim nekoga....???kakva mama, tata, i ostalo, ja to ne razumem...
и ово сам јој реко:
Па зар нема срећнијег пара када сами себи кроје животе и живе само своје животе и свађају се само због себе самих??

На жалост све ми је то прошло кроз главу, чак и када смо били заједно.
Чак сам и указивао на опасности по брак од овога и онога и ове и оне особе...чисто анализирао и говорио,
али изгледа није вредело...

и ово сам јој реко:
Па зар нема срећнијег пара када сами себи кроје животе и живе само своје животе и свађају се само због себе самих??

Nije dovoljno da ti neke stvari prolaze kroz glavu. Potrebno ih je i izneti pred partnerom, otvoreno reci sta ti smeta. Zelim reci: morao si malo ostrije, saseci to u startu, jer je posle cesto vec prekasno...kao sto vidis i sam. Ako nema dalje za vas brak, gledaj da budes dobar otac toj deci....koliko je to moguce pod takvim okolnostima.

Back