RAZVALJENI - da li je pozorište mrtvo ?!!!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme sestre u akciji
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li je pozorište mrtvo?

• da

• ne

• ne idem u pozorište

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kratko i jasno! Ali zastooo ?:?:

zato sto u ovom trenutku nema dovoljno dobrog razloga da se ova opereta (a ne mjuzikl) nadje u domacem pozoristu.
da je postavljena u neko "revolucionarno vreme", progutao bih sve nedostatke, ovako... vidim samo zelju da se zaradi kinta.
sto je u redu kada se uzme u obzir primarni cilj komercijalnog pozorista, ali dajte da se onda ne lazemo kako je najvaznije to sto je zaplet univerzalan, i sto je reditelj dao sve od sebe, i sto su se "glumci" potrudili...

u jadnicima umesto rezije imamo aranziranje, a umesto glume izvodjenje.

za sve pare.

Nisam hteo da iznosim komentare pre nego odgledem predstavu,sto bih preporucio svim forumasima.Pisem odmah, jer sam pod utiskom od veceras vidjenog!Jadnike obavezno pogledati!!!Ne mislim da je revolucionarnost ovog komada jedina i aktuelna tema - ljubav , hriscanstvo, beda kao zivotno iskusenje...su ono o cemu upravo razmisljam .Prijala mi je jednostavna rezija i cista glumacko-pevacka interpretacija.Sve pohvale celom ansamblu gde moram izdvojiti iznenadjujuce dobru Natasu Markovic i Katarinu Zutic.Poseban utisak je ostavio Ivan Bosiljcic koji je uspeo ovog puta da me ostavi potpuno bez daha!

Dobar vam dan!
Novi sam clan ovog foruma. Ako prihvatate molbu, bila bih sretna da me ne ispravljate za pravopis, pa cak ako mi uleti i po koja ijekavska rijec, jer nisam profesor srpskog. Nisam ni strucnjak za pozoriste, ni za muziku. Samo uzivam u pozoristu! Uzivam u muzici! Zato sam se javila.
Gledala sam Jadnike!
Otisla sam direktno na blagajnu Madlenijanuma kad nije bilo guzve i kupila dve karte. Imala sam srecu toga dana i sad u nedelju 25.11.07 uzivala u predstavi.
Meseca juna 1955 dobila sam decju knjizicu KOZETINA LUTKA, koju sam skoro napamet naucila. Na kraju te knjizice pisalo je, otprilike:"Dragi mali citaoce, kad porastes sigurno ces procitati ceo roman "Jadnici" Viktora Igoa, odakle je uzet ovaj deo o Kozeti"
Jedva sam cekala da porastem i procitam roman. Gledala sam i film u kojem je Zan Valzana glumio Zerar Depardje.
Jako me interesiralo kako ce tolika radnja i toliki likovi biti prikazani na pozornici u tri sata koliko traje predstava. Odusevljena sam kako su to odradili. Neke sitne zamerke cu ostaviti kad ih pogledam jos koji put. Engleski mi je smetao prvih desetak minuta, ali sam shvatila da bi bio mukotrpan posao prepevati (ne prevesti) tekst. Oni su ga odlicno preveli u titlu!
Nadam se da ce predstava imati bar 500 izvodjenja, i da ce u medjuvremenu napraviti i prepev.
Zelim vam da sto pre nabavite karte.

jedan od prizora iz Jadnika koji me je odusevio!
Les_Miserables_Madlenianum_Serbia148_Detail550..jpg

pa može da se vidi ako klikneš na nju.

@marapt8: Dobro Vi nama došli i ništa ne brinite, ovo i jeste forum za ljubitelje pozorišta. To samo mi malo kad se međusobno isposvađamo krenemo da proveravamo jedni drugima pravopis i muzičko obrazovanje. :D Inače, volimo pozorište (barem ja volim) i zanima nas (me) svaki komentrar neke nove (a i stare) predstave. Blago Vama što ste na tako elegantan način došli do karata, ja nikako da se dovučem do blagajne Madlenijanuma - radnim danima ne stignem, a vikendom redovno zaboravim. :-( A i volela bih da gledam postavku va Vladimirom Andrićem, njega obožavam.

zato sto u ovom trenutku nema dovoljno dobrog razloga da se ova opereta (a ne mjuzikl) nadje u domacem pozoristu.
da je postavljena u neko "revolucionarno vreme", progutao bih sve nedostatke, ovako... vidim samo zelju da se zaradi kinta.
sto je u redu kada se uzme u obzir primarni cilj komercijalnog pozorista, ali dajte da se onda ne lazemo kako je najvaznije to sto je zaplet univerzalan, i sto je reditelj dao sve od sebe, i sto su se "glumci" potrudili...

u jadnicima umesto rezije imamo aranziranje, a umesto glume izvodjenje.

za sve pare.

o pa hvala Bogu da se bar neko slozhi sa mnom...sreco moja ovog puta se ne slazhem sa tobom...u zhivotu nishta nije bez nekog razloga...
inache meni se poprilichno dopala...treba chitati izmedju redova pa i OPERETU:p

U predsatavi ucestvuju Zafir Hadzimanov,Srdjan Timarov,Katarina Gojkovic,Katarina Zutic,Natasa Markovic,Sonja Kolacaric,Ivan Bosiljcic,operski pevaci Narodnog i Madlenijanuma koji su istovrameno i druga podela.
Na probama se najbolje snalaze Katarina i Ivan, a Zafir solidno.Ostali s obzirom da ovaj zanr nikada nisu radili nisu losi.
Reditelj:N.Bradic.
p.s. pohvala sto u ekipi nisu Dragan Vujic,Mina Lazarevic,smira, jevtina gluma...
Premijera zakazana za 18.oktobar 2007.
Vidimo se na premijeri! :D

CCCCC...Izostavio si Dejana Lutkica:razz:

Evo ja gledala juče i nešto sam otišla sva nikakva i smorena, bilo mi zima, spavalo mi se, al' me je predstava razbudila i baš me prijatno iznenadila! Lepo je urađena, nema šta. Nemam predstave koliku slobodu ima reditelj kad su u pitanju vestendovski i brodvejski mjuzikl hitovi, ali masoven scene su super (bez obzira što kad prebrojiš učesnike i nisu mnogo masovne). Scenografija je jednostavna a dobra - obično parče mosta (čega li?) koje kad vidiš odmah nekekao znaš u kojoj zemlji i u koje doba se radnja odigrava. Orkestar je super, diriget je sladak k'o šećer. :D Međutim, ono što me je najviše iznenadilo je to koliko je dobra podela uloga, bilo je tu glumaca koje baš i ne volim, ali svi su bili dobri. Prvo sam bila razočarana kad sam videla da u podeli koju gledam neće biti Vladimira Andrića jer njega obožavam, ali Srđan Timarov je bio baš dobar. Zafir me je strašno nervirao u novosadskom ''Violoinisti na krovu'', međutim, ovde mu je nekako lgela uloga, nije mu ostavljeno prostora da šmira i pravi se važan :D, a i za svako poštovanje je što čovek od toliko godina izdrži onako dugačku predsatvu a ima ga skoro u svakoj sceni. Bosiljčić k'o Bosiljčić, ali nije mi smetao ai evo javno priznajem da je lepo otpevao ''Empty Chairs And Empty Tables'', bilo je dirljivo. Katarina Gojković očekivano peva ki slavuj, Katarina Žutić baš i ne, ali je slatka. Mnogo mi se dopao i operski pevač (neki Ljuba čini mi se?) koji igra organizatora pobune. I klinci su slatki i lepo pevaju. Ali, Lutkić i Nataša Marković su apsolutni carevi predstave. Jesu možda njihove uloge i same po sebi najzahvalnije, ali sigurno nije bilo lako naći pravu meru, da se grotesknost likova ne pretvori u glupiranje na sceni i rušenje atmosfere predstave, anjih dvoje su u tome uspeli. Mislim da je to najbolja Lutkićeva uloga u kojoj sam ga gledala - kako je smao skinuo kokni izgovor, on je jedini glumac čiji sam engleski uvek razumela ( za razliku od Timarova i Bosiljčića za koje uopšte nisma bila sigurna ni na kom jeziku pevaju :D ali nisu oni krivi, već budala koja ih je terala da mjuzikl u sred Beograda pevaju na stranom jeziku).
Hauevr, aj ivn vont gou into det lenguidž kveščn bikoz ajv olredi sed evrifing aj hed tu sej abaut it. Aj ken onli point aut det maj opinjon voz fuli konfrmd - singing in ingliš iz stjupid, sensles end aterli anojing - uan kant konsentrejt on d vižual end mjuzikal aspekts ov d šou vajl črajing tu rid douz stjupid tajtls haj abav d stejdž. Aj gejv ap črajing tu rid dem sam fiftin minits far in d šou.
End črajing tu andrstend d pur aktors iz lajk črajing tu andrstend dis vot ajv vritn hir. Sou der. :)

Sve u svemu, lepa predstava, gledaću je opet!

Back