RAZRESENA ENIGMA ZVANA TITO

aj sto se doprinos na dohodak placao pa zdravstvo nije bilo besplatno (na stranu putovanja i izgradnja :lol:) al ovo podvuceno DOBIJALI SE BESPLATNI STANOVI? nisu bili besplatni, devedestih je dosao racun ;) i krvavo su placeni

Doprinosi za zdravstvo su bili na nivou 12% od plate pa se lako moze izracunati koliko to iznosi i uporediti sa slicnim podatcima iz recimo Austrije.
Mesati stambenu politiku i divljanje nacionalista je odraz elementarnog nepoznavanja principa ekonomije.

Pokret nesvrstanih je međunarodna organizacija više od 100 zemalja koje su smatrale sebe zvanično neujedinjene sa jednim ili protiv jednog od većih blokova. Svrha organizacije, kako je napisano u Havanskoj deklaraciji iz 1979, je da osigura ”nacionalnu nezavisnost, suverenitet, teritorijlni integritet i bezbednost nesvrstanih zemalja u njihovoj borbi protiv imperijalizma, kolonijalizma, neokolonijalizma, aparthejda, rasizma, uključujući i cionizam i sve oblike strane agresije, okupacije, dominacije, mešanja ili hegemonije, kao i protiv blokovske politike”.
"maratonci: jesi ti pucao kad? jesam, u vazduh! i jesi pogodio vaduh?"
ukratko, tako je ta organizacija bila znacajna i toliko je sprecila imperijalizam i neokolonijalizam da je to cudo jedno. izvanredan uspjeh su polucile u vezi agresije, okupacije i nemjesanja narocito u ex yu. cestitam

Procenu sistema samoupravnog samoupravljanja moze vrsiti samo neko ko ima kvalifikacije za to a da je zajednicu drzala represija ovoliko divljanje nacionalista ne bi bilo moguce.
ja ne procjenjujem tvoje kvalifikacije niti ti trebas moje- vec sam te jednom upozorio. za sebe sam sasvim dovoljno i kavalifikovan i obrazovan i kompetentan da govorim o socijalizmu, a imam i dovoljno godina. pa kad bravar moze biti marshal onda ja sa svojim obrazovanjem mogu biti doktor marshal ekonomije.
najvise su divljale i raspadom sfrj rukovodile bivse perjanice partije, nema potrebe da se lazemo

Doprinosi za zdravstvo su bili na nivou 12% od plate pa se lako moze izracunati koliko to iznosi i uporediti sa slicnim podatcima iz recimo Austrije.
Mesati stambenu politiku i divljanje nacionalista je odraz elementarnog nepoznavanja principa ekonomije.

vec ti odgovorih a i opet cu- principi socijalisticke ekonomje su se dokazali a nekakve lazne mistifikacije i sirenje dogmi i magle o njoj mozes prodavati nekom drugom. tebi niko nije rekao da je istocni blok pao, da je cehoslovacka sad ceska i slovacka i da madjarska nema na celu komunisticku partiju? da sssr vise ne postoji ?

Ma znao sam ja da su to sve Austrijanci...
Ne da smo sj_ebani!
Naravno da je Tito imao mir kad nije bilo podjele na gospodare i robove i ljudi iznad zakona. Kao da je teško napraviti zadovoljno društvo (- pokažeš im svojim primjerom). U stvari kreiranje haosa iziskuje trud.

Re: RAZRESENA ENIGMA ZVANA TITO
Citat Original postavio ValterX Pogledaj poruku
Pokret nesvrstanih je međunarodna organizacija više od 100 zemalja koje su smatrale sebe zvanično neujedinjene sa jednim ili protiv jednog od većih blokova. Svrha organizacije, kako je napisano u Havanskoj deklaraciji iz 1979, je da osigura ”nacionalnu nezavisnost, suverenitet, teritorijlni integritet i bezbednost nesvrstanih zemalja u njihovoj borbi protiv imperijalizma, kolonijalizma, neokolonijalizma, aparthejda, rasizma, uključujući i cionizam i sve oblike strane agresije, okupacije, dominacije, mešanja ili hegemonije, kao i protiv blokovske politike”.
ukratko, tako je ta organizacija bila znacajna i toliko je sprecila imperijalizam i neokolonijalizam da je to cudo jedno. izvanredan uspjeh su polucile u vezi agresije, okupacije i nemjesanja narocito u ex yu. cestitam

Procenu sistema samoupravnog samoupravljanja moze vrsiti samo neko ko ima kvalifikacije za to a da je zajednicu drzala represija ovoliko divljanje nacionalista ne bi bilo moguce.
ja ne procjenjujem tvoje kvalifikacije niti ti trebas moje- vec sam te jednom upozorio. za sebe sam sasvim dovoljno i kavalifikovan i obrazovan i kompetentan da govorim o socijalizmu, a imam i dovoljno godina. pa kad bravar moze biti marshal onda ja sa svojim obrazovanjem mogu biti doktor marshal ekonomije.
najvise su divljale i raspadom sfrj rukovodile bivse perjanice partije, nema potrebe da se lazemo

Ti su nesvrstani bili zadnja rupa na svirali kolko se sećam ...a i broza uvažavali čudo jedno...eto na istorijskog konferenciji u Havani broz je svoj ekspoze čitao u 1:30 noću po rasporedu...drugi učesnici konferencije su tad bili na spavanju...
....i osim što je sfrj potrošila silne milijarde na tu glupost zvanu nesvrstani,što smo se ''zbratili'' sa kojekakvim bratskim ljudožderskim plemenima šta nam je to dobrog donelo?Koliko se sećam samo je koštalo i to papreno....da bi broz bio neko 00 negde u nekom ''pokretu'' ....
Spominje li neko negde još te nesvrstane???Niko i nigde kao ni onda...

aj sto se doprinos na dohodak placao pa zdravstvo nije bilo besplatno (na stranu putovanja i izgradnja :lol:) al ovo podvuceno DOBIJALI SE BESPLATNI STANOVI? nisu bili besplatni, devedestih je dosao racun ;) i krvavo su placeni

Videćeš ti šta će se desiti, kada dođu na naplatu krediti koje uzima sadašnja
predivna, "demokratska" vlast.

Naprosto mi je smešno kada neko kao uzrok za ratove devedesetih označi podizanje
kredita u vreme SFRJ.

Šta, da nisu možda krediti otplaćeni uz pomoć ratova? Naravno da nisu...

Rat se mogao izbeći da su tako hteli Sloba i Tuđman.

Rat je bio naprosto neophodan da bi se 5-6 procenata ološa (u oba naroda) obogatilo
na tuđoj muci i nevolji.

Ne kažem da komunistička vlast nije nimalo doprinela tome, jer jeste, pogotovo onim
katastrofalnim ustavom iz 1974. godine, ali slab je to izgovor kada se pogleda na koji
se način vodio rat i sa kojim ciljevima.

Kada neko daje za pravo da tumaci nesto sto ocigledno nepoznaje a to cini u javnoj raspravi mora biti spreman i da cuje drugacije u ovom slucaju strucnije misljenje.
Franjo Tudjman i Alija Izetbegovic su bili zatvarani u Brozovo vreme a Milosevic je na pocetku svoje vladavine ugasio SKS pa me interesuje koje su to perjanice.
Uzimajuci u obzir da i ja imam dovoljno godina nema potrebe za upozorenjima jer nemaju nikakvu svrhu pogotovu ako su krajnje tendenciozna i navijacka.
Jedini nacin da me ucutkate posto mi konstantno brisete postove je da iskoristite polozaj koji imate i trajno me banujete jer u fer raspravi samnom nemate nikakve sanse.

vec ti odgovorih a i opet cu- principi socijalisticke ekonomje su se dokazali a nekakve lazne mistifikacije i sirenje dogmi i magle o njoj mozes prodavati nekom drugom. tebi niko nije rekao da je istocni blok pao, da je cehoslovacka sad ceska i slovacka i da madjarska nema na celu komunisticku partiju? da sssr vise ne postoji ?

Samoupravni socijalizam nije održiv na duže staze (pogotovo zato što je masovno
zloupotrebljavan), to je tačno, ali za ratove devedesetih su pre svega krivi nacionalisti
na svim stranama i takozvani psi rata, koji su na sve moguće načine raspaljivali
mržnju među narodima, narodima koji su do tada živeli u miru, gotovo pola veka.

Ti su nesvrstani bili zadnja rupa na svirali kolko se sećam ...a i broza uvažavali čudo jedno...eto na istorijskog konferenciji u Havani broz je svoj ekspoze čitao u 1:30 noću po rasporedu...drugi učesnici konferencije su tad bili na spavanju...
....i osim što je sfrj potrošila silne milijarde na tu glupost zvanu nesvrstani,što smo se ''zbratili'' sa kojekakvim bratskim ljudožderskim plemenima šta nam je to dobrog donelo?Koliko se sećam samo je koštalo i to papreno....da bi broz bio neko 00 negde u nekom ''pokretu'' ....
Spominje li neko negde još te nesvrstane???Niko i nigde kao ni onda...

Na toj konferenciji Tito je dobio posebno priznanje za svoj doprinos pokretu.
Odgovori ovom narodu ovda sta bi se desilo kada bi sad svi nesvrstani priznali Kosovo?
Znas li ti covece koliko je trziste bilo u zemljama nesvrstanih i koliko smo mi zaradjivali prodavajuci im nase proizvode?

Kada neko daje za pravo da tumaci nesto sto ocigledno nepoznaje a to cini u javnoj raspravi mora biti spreman i da cuje drugacije u ovom slucaju strucnije misljenje.
Franjo Tudjman i Alija Izetbegovic su bili zatvarani u Brozovo vreme a Milosevic je na pocetku svoje vladavine ugasio SKS pa me interesuje koje su to perjanice.
Uzimajuci u obzir da i ja imam dovoljno godina nema potrebe za upozorenjima jer nemaju nikakvu svrhu pogotovu ako su krajnje tendenciozna i navijacka.
Jedini nacin da me ucutkate posto mi konstantno brisete postove je da iskoristite polozaj koji imate i trajno me banujete jer u fer raspravi samnom nemate nikakve sanse.

ja od tebe nisam nista cuo "drugacije" i nijedan tvoj odgovor za mene nema nikakvu vrijednost jer ideoloske floskule nisu za ozbiljnu raspravu.
posto ti ne znas sta je fer rasprava evo ti prilika i nemoj zazmiriti na istinu: komunisticke perjanice, bile zatvarne ili ne, su bili clanovi te iste partije. ali hajde da njih zanemarimo, gotovo svo politicko rukovodstvo u ratnoj yu je bilo nekad u partiji . ali koji je tvoj odgovor na bobetka, domazeta losu i x drugih istaknutih clanova skj-u , koji su se kleli u bratsvo jedinstvo da bi se mjesec dana kasnije klali u gradjanskom ratu? zar vrh jna nije bio krema tadasnjih partijskih struktura? kako objasnjavas da tako visoko obrazovan kadar, dzaba odskolovan i nagradjen 150kvm stanovima i svim benificijama prodade komunisticku vjeru za veceru? je l to ta konzistentnost i kvalitet socijalistickih kadrova?
ajde fer..

ja od tebe nisam nista cuo "drugacije" i nijedan tvoj odgovor za mene nema nikakvu vrijednost jer ideoloske floskule nisu za ozbiljnu raspravu.
posto ti ne znas sta je fer rasprava evo ti prilika i nemoj zazmiriti na istinu: komunisticke perjanice, bile zatvarne ili ne, su bili clanovi te iste partije. ali hajde da njih zanemarimo, gotovo svo politicko rukovodstvo u ratnoj yu je bilo nekad u partiji . ali koji je tvoj odgovor na bobetka, domazeta losu i x drugih istaknutih clanova skj-u , koji su se kleli u bratsvo jedinstvo da bi se mjesec dana kasnije klali u gradjanskom ratu? zar vrh jna nije bio krema tadasnjih partijskih struktura? kako objasnjavas da tako visoko obrazovan kadar, dzaba odskolovan i nagradjen 150kvm stanovima i svim benificijama prodade komunisticku vjeru za veceru? je l to ta konzistentnost i kvalitet socijalistickih kadrova?
ajde fer..

Okriviti komunizam za divljanje nacionalista najblaze receno je cinizam.
Sto se tice toga da li moj odgovor ima vrednost za nekog to je irelevantno.Ja sam na ovom forumu i poceo da pisem isprovociran extremnim stavovima pojedinih clanova .
Da bi covek vrednovao moje odgovore mora biti bar pribliznog nivoa strucnog i opsteg obrazovanja.
Sta treba da odgovorim da su oficiri JNA u Hrvatskoj presli u zenge,pa mogu da odgovorim da je i ogroman broj presao u srpske formacije(Mladic,Radic itd.).
U momentu kada je rat poceo zaslugom nacionalista ljudi su se priklonili svojim nacijama.

Okriviti komunizam za divljanje nacionalista najblaze receno je cinizam.
Sto se tice toga da li moj odgovor ima vrednost za nekog to je irelevantno.Ja sam na ovom forumu i poceo da pisem isprovociran extremnim stavovima pojedinih clanova .
Da bi covek vrednovao moje odgovore mora biti bar pribliznog nivoa strucnog i opsteg obrazovanja.
Sta treba da odgovorim da su oficiri JNA u Hrvatskoj presli u zenge,pa mogu da odgovorim da je i ogroman broj presao u srpske formacije(Mladic,Radic itd.).
U momentu kada je rat poceo zaslugom nacionalista ljudi su se priklonili svojim nacijama.

vidis, ovo podvuceno ugl govori sve o komunistima.

"u momentu kad je rat poceo..." to je tvoj odgovor? :lol:
:bye:

ps. komunizam je proizveo divlji nacionalizam na vise nacina, plus je odgovoran sto ga nije sprjecio;)

vidis, ovo podvuceno ugl govori sve o komunistima.

"u momentu kad je rat poceo..." to je tvoj odgovor? :lol:

ps. komunizam je proizveo divlji nacionalizam na vise nacina, plus je odgovoran sto ga nije sprjecio;)

To podvuceno govori da sam iskren covek.
Ovo drugo nije samo odgovor nego cinjenica.
A sto se tice komunizma trebate da se odlucite da li je bio diktatura ili nekakav sistem koji dozvoljava sve.
I jedno i drugo nije mogao da bude.

To podvuceno govori da sam iskren covek.
Ovo drugo nije samo odgovor nego cinjenica.
A sto se tice komunizma trebate da se odlucite da li je bio diktatura ili nekakav sistem koji dozvoljava sve.
I jedno i drugo nije mogao da bude.

postoji vise nacina da se igramo sa podvucenim. npr.
Da bi covek vrednovao titove odgovore mora biti bar pribliznog nivoa strucnog i opsteg obrazovanja.
obicna analogija:lol:

ni odgovor ni cinjenica, cinjenica je da se radilo o ljudskom sljamu koji se danas medjusobno grlio a sutradan klao. komunisticka lojalnost i kvalitet:lol:

jasno je da je bio represija i diktatura. pokojni z.djindjic je najbolje objasnio ko su ti ljudi i kakav je to sistem;)

Mit o bravaru sigurno pada.

Jedino je u Srbiji kontinuitet brozovskih pulina, kroz nihove sinove i unuke na vlasti, ostao nedirnut .

Šta je on zaista značio svetu i nama?

Čini mi se da mogu da ispričam dva događaja kojima sam prisustvovao kao njegov prevodilac, a koji to pomalo objašnjavaju.

Juli 1975. godine. U Helsinkiju se skupilo trideset šefova država ili vlada – 15 članica NATO-a, 7 članica istočnoevropskog pandana te organizacije, Varšavskog pakta, i 13, kako smo tada govorili, "nn-država", nezavisnih ili neutralnih. Konferencija za međunarodnu bezbednost i saradnju, KEBS, pretvara se u organizaciju, donosi se zajednički završni dokument. Time se ukida "hladni rat", dolazi do uzajamnog popuštanja pre svega SAD i SSSR. U toku dvogodišnjih pregovora između Istoka i Zapada, koji su prethodili, Tito je odigrao važnu ulogu, ali neću da se vraćam na dokumenta, nego da opišem čemu sam prisustvovao. KEBS će se dvadeset godina kasnije pretvoriti u OEBS – jednu od velikih multilateralnih organizacija.

Prostorije, a pogotovu saloni kompleksa zvanog "Finlandija" nisu bile dovoljno velike za takav skup. U pauzama bi nastajala neopisiva gužva, jer bi se po 30 predsednika i premijera, njihovi ministri inostranih poslova, ađutanti, lekari i prevodioci trudili da se dokopaju kafe ili sokova. I nehotice bi ti se lakat našao u bradi tadašnjeg predsednika Kipra, vladike Makariosa, ili na ramenu rastom malenog predsednika Rumunije Čaušeskua. Kad bi se kroz tu gomilu kretali Brežnjev ili Ford, tadašnje vođe SAD i SSSR, njihovi telohranitelji bi nemilosrdno i neučtivo gurali u stranu sve prisutne, pa i druge šefove država, da bi njihove gazde prošle. Ali kada bi se Tito sam kretao kroz tu gužvu, a on je koristio priliku da pokaže da ume da razgovora na ruskom, nemačkom, engleskom i francuskom, ostali političari su se pred njim mahinalno sklanjali u stranu, kao što se Crveno more otvaralo pred Mojsijem. Preterujem? Bilo je tako, a nije se radilo o učenicima škola ili radnicima, koje su kod nas na silu izvodili da bi ga pozdravljali.

Drugi primer, sastanak na vrhu komunističkih i radničkih partija u istočnom Berlinu, jun 1976. godine. Moskva pokušava da ponovo stvori neku međunarodnu organizaciju kojom će dominirati. Jugoslovenska partija sa Titom na čelu se protivi. Velika sala u kojoj treba da posedaju svi šefovi. Mnogi su već zauzeli svoja mesta. Sticajem okolnosti – ili zahvaljujući veštini našeg protokola – Tito ulazi poslednji. Svi ostali, koji su se međusobno pozdravljali kao drugovi uz šale i prisne razgovore, jer se odavno poznaju, spontano ustaju i počinju da aplaudiraju. Stajao sam iza Titovih leđa i posmatrao Brežnjeva. Rasejano je ustao, zapljeskao, pa shvatio šta se događa, kome odaje poštovanje i spustio ruke. Ostali su nastavljali sve burnije, pa je uz veoma kiseo osmeh i on još dva-tri puta udario dlanom o dlan, kao kad se nekom ne sviđa pozorišna predstava, ali ipak učtivo aplaudira. Onda je Tito mahnuo rukom i tako pozvao prisutne da sednu i da se počne sa radom, iako, naravno, nije on predsedavao, nego nemački domaćin Erih Honeker. Ni to nije bila režija, nego, čini se, prirodna reakcija. Nije to bio nikakav domaći kongres, nego skup vođa svih istočnoevropskih i nekih zapadnoevropskih stranaka.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=928433

postoji vise nacina da se igramo sa podvucenim. npr. obicna analogija:lol:

ni odgovor ni cinjenica, cinjenica je da se radilo o ljudskom sljamu koji se danas medjusobno grlio a sutradan klao. komunisticka lojalnost i kvalitet:lol:

jasno je da je bio represija i diktatura. pokojni z.djindjic je najbolje objasnio ko su ti ljudi i kakav je to sistem;)
General Janko Bobetko je rođen 10. siječnja 1919. godine u Crncu kod Siska. U Sisku je pohađao gimnaziju, a nakon toga je upisao Veterinarski fakultet u Zagrebu. 1938. godine postaje član KPJ, a 1941. godine je sudjelovao u pripremi ustanka u svom kraju.
Dana 11. srpnja 1941. godine, nakon što su mu ustaše ubili oca i tri brata Janko Bobetko se pridružio prvoj antifašističkoj postrojbi okupirane Europe, prvom sisačkom partizanskom odredu u šumi Brezovica pored Siska. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, u slovenskom gradu Dravogradu bio je teško ranjen ali je preživio i postao časnik Jugoslavenske narodne armije. Poslije rata završio je Visoku vojnu akademiju JNA i stekao čin general-majora JNA. Godine 1966. dobio čin generala pukovnika i vodio 5. vojnu oblast JNA (Slovenija i Hrvatska).
Za vrijeme hrvatskog proljeća 1971. godine priključio se hrvatskim reformistima pa je odlukom Josipa Broza Tita isključen iz JNA zajedno sa još 19 hrvatskih generala. Do osamostaljenja Republike Hrvatske nije mogao javno govoriti niti djelovati.

Toliko o Titovim pulenima

titov prevodilac i prijatelj o njemu
Tito je pre svega voleo klasičnu muziku, italijansku operu i bečku operetu, voleo je i izvornu narodnu muziku, umeo je pomalo da svira na klaviru. On sam je ispričao da je to naučio u Rusiji za vreme svog ratnog zarobljeništva od kćerke jednog lekara u Omsku, kome je popravljao električne aparate. Ja se dobro sećam večere povodom završetka igradnje autoputa između Ljubljane i Zagreba. Prisutni omladinci su počeli da pevaju pored ostalog i onu pesmu sa glupim tekstom "Druže Tito, ljubičice bela" što ga je vidno oneraspoložilo, tako da je odmahnuo rukom i rekao: "Ako ne znate ništa drugo, prestanite, a mene ostavite na miru..." Slučajno posedujem i fotografiju baš te scene.
napredan bravar
Tito je gledao i po dva filma na veče
:hahaha1: a dan mu trajao 39 sati :hahaha1:

djindjic%201997%20kraj%20petokrake.jpg

samo radi ovoga bio mi je simpatichan. ostalo je diskutabilno.
paradoks je da neki poput trabunjasha i slichnih crvenih frikova danas kao gotive djikia... lazhu dobri dushe, lazhu. nikad mu oni nisu oprostili ovu sliku.

Pa vidis velke da su nasi komunci pogubljeni izmedju istoka i zapada ...

Videćeš ti šta će se desiti, kada dođu na naplatu krediti koje uzima sadašnja
predivna, "demokratska" vlast.

Naprosto mi je smešno kada neko kao uzrok za ratove devedesetih označi podizanje
kredita u vreme SFRJ.

Šta, da nisu možda krediti otplaćeni uz pomoć ratova? Naravno da nisu...

Rat se mogao izbeći da su tako hteli Sloba i Tuđman.

Rat je bio naprosto neophodan da bi se 5-6 procenata ološa (u oba naroda) obogatilo
na tuđoj muci i nevolji.

Ne kažem da komunistička vlast nije nimalo doprinela tome, jer jeste, pogotovo onim
katastrofalnim ustavom iz 1974. godine, ali slab je to izgovor kada se pogleda na koji
se način vodio rat i sa kojim ciljevima.
:ok: :ok:
И то би било то.

General Janko Bobetko je rođen 10. siječnja 1919. godine u Crncu kod Siska. U Sisku je pohađao gimnaziju, a nakon toga je upisao Veterinarski fakultet u Zagrebu. 1938. godine postaje član KPJ, a 1941. godine je sudjelovao u pripremi ustanka u svom kraju.
Dana 11. srpnja 1941. godine, nakon što su mu ustaše ubili oca i tri brata Janko Bobetko se pridružio prvoj antifašističkoj postrojbi okupirane Europe, prvom sisačkom partizanskom odredu u šumi Brezovica pored Siska. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, u slovenskom gradu Dravogradu bio je teško ranjen ali je preživio i postao časnik Jugoslavenske narodne armije. Poslije rata završio je Visoku vojnu akademiju JNA i stekao čin general-majora JNA. Godine 1966. dobio čin generala pukovnika i vodio 5. vojnu oblast JNA (Slovenija i Hrvatska).
Za vrijeme hrvatskog proljeća 1971. godine priključio se hrvatskim reformistima pa je odlukom Josipa Broza Tita isključen iz JNA zajedno sa još 19 hrvatskih generala. Do osamostaljenja Republike Hrvatske nije mogao javno govoriti niti djelovati.

Toliko o Titovim pulenima

to je trebalo na goli otok ili ubiti kao sto ste srbe ubijali nakon rata;) ljudi organizuju zajedno sa ustaskom emigracijom maspok, hrvatsko proljece i bugojanski napad na sfrj, postave bombu u kinu i ubijaju po svjetu ambasadore a drug tito kaze "iskljucite ih iz partije" i dajte ustav 1974 da zbog toga kaznimo srbe. nevidjeno. komunizam je najogavnija i najodvratnija ideologija poslije fasizma i nacizma

Sloba i Tudjman inaka ne bi pobedili u svojim drzavama da nije bilo "Kosovskog problema: i hrvatskog separatizma...ti problemu u SFRJ NAMERNO nisu resavani...i to je kao posledicu imalo ovu dvojicu kretena. Dakle Titova SFRJ i njeno uredjenje je ovu dvojicu i ostale teletabise prouzrokovala...tu Titovo poreklo apsolutno nije vazno, jer lider sa praksom drzava to sam ja, posle mene potop...ne bi trebalo da se posebno istrazuje i proverava...to treba da uradi smetliste istorije gde i pripada...

Back