Razmrdajte vijuge

Probajte ovo...

1. Probajte da naglas izgovorite boju (NE CITAJTE RECI) kojom je svaka rec ispisana i to sto brze mozete...

ŽUTA PLAVA NARADŽASTA CRNA CRVENA ZELENA
LJUBIČASTA ŽUTA CRVENA NARADŽASTA ZELENA
CRNA PLAVA CRVENA LJUBIČASTA ZELENA PLAVA NARADŽASTA

NE IDE?!!
Zaplicete, lomite jezik i sve to nekako ide sporo...
U ovoj situaciji je to normalno...
Dolazi do "sukoba" izmedju leve i desne strane mozga, desna strana identifikuje boju koju vidite, a leva je zaduzena za prepoznavanje slova i reci...i eto...

2. Za one koji brzo citaju ovo ce biti interesantno jer ce saznati zasto to umeju...

Aoccdrnig to rseearch at Cmabridge Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae.

The rset can be a total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a whole.

Preuzeto sa: http://www.echalk.co.uk/

1. sabrala sam tachno...
2. prebrojala tachno...skoncentrisala sam se na slova a ne znam shta je u textu...
3. zamislila sam crvenu krampu...
4. nikako mi ne ide ovo sa bojama..a probla sam i ranije...
5. ovo sam znala i ranije i nije mi nikakav problem...znam engleski...

1.)Priznajem...zbrzao sam i dobio 5000 :oops:
2.)foru sam znao tako da...se ne racuna!
3.)Zaista crveni cekic!
4.)I ja sam za boje ckiljio te znao!
5.)English...no problem...it`s like my own languige!
SVE U SVEMU...VOLIM OVAKVE ZEZALICE!

Ja sam tek sad procitala testove jer sam se relativno skoro prijavila na forum al' mi je to prvo uslo u oci jer sam pomalo fanatik za te stvari. Moram da ti priznam da su stvarno extra testovi, by the way zeznula sam se samo kod treceg jer sam zamislila plavi cekic, ali nema veze, samo treba jos vise toga na ovoj strani.

Blue Note:
III TEST-u je sabiranje samo zbunjivanje ..... dok na kraju kaze: "
Da, računanje napamet i nije tako lako. ", što znači da je teško, a teška alatka je čekić, svi ga imaju i koriste .... tj. prva padne na pamet ....

Meni je racunanje napamet izuzetno lako, tako da sam zamislio srafciger i crnu boju jer mi je omiljena...
U drugom testu sam dobio 5...
A u prvom - 4100...

Back