dr.koki
Aktivan član
- Poruka
- 1.232
Konstantin_de_Sisti:polako.... bicemo privremeno bez KiM.... nadam se da Srbija nece propasti potpuno zbog toga, bice udaraca, bice tesko.... ali valjda cemo stati na noge i imati malo sposobniju vlast, a promenice se i spoljnopoliticke okolnosti... Vi KOSOVARI ste prvi i jedini za naplatu.... mene ne interesuje hrvatska i hrvati, bosna me interesuje u smislu da opstane RS, mene interesuje SRBIJA i KiM kao njen deo.... ali bez vas albanaca... sa vama se ne moze ziveti... dokazano...bio sam na celom kosovu, u svim gradovima (izuzev pristine)
Pa ovo je dinamican svet. Nista nije vecno, ni kosovo nije vecno nase a nece biti ni vecno Albansko. Pa ni Vojvodina nije vecna, pa ni Nemacka, ni Engleska, ni Francuska.... Ni jedna zemlja ne moze potpuno da se uzda u svoje postojanje i granice u narednih hiljadu godina. Mozda cemo jednog dana da imamo kosovo, a mozda ce i kosovo da ima jednog dana nas. To nije greska ove ili one nesposobne vlasti, to je greska svih nesposobnih vlasti u zadnjih 50 godina. Sve te vladavine su grabile vlast samo za sebe i centralizovale ih u jednu fotelju, grabile od naroda, odlucivale umesto svih. Ljudima prekrdasilo pa hoce da se otcepe. Pa da li ti mislis da je nama bolje u Nisu, i mi bi se prvom prilikom otcepili a ne da nam BGD odredjuje koja ce kompanija da leti sa Niskog Aerodroma i koji doktor ce da radi u Niskoj bolnici. Ne da ispastamo mi zbog dugova koje je BGD napravio u izgradnji Arene ili necega slicnoga. Da smo malo vise razmisljali konstruktivno o svojoj buducnosti a ne samo kako da pritisnemo nekog da se ne otcepljuje iz "federacije" sve bi bilo mnogo lepse. Mi smo Albancima lepo mogli da ponudimo mnogo vecu autonomiju jos odavno, da odlucuju o svojoj buducnosti u EU i da sami zaradjuju za sebe(a ne da salju 90% u BGD) i da sami placaju svoje dugove. E da smo tako ponudili ne bi morao danas NATO umesto nas to da im nudi.