Разлог Mојковачке битке - истине и збалуде

Овде говоримо о формалним стварима, а не о суштинској победи, да појасним, Србија је формално била победниц,а а суштински страшно поражена. Губици су били 28% људства и уништена привреда. Ова статистика изгубљеног људства се односи на целу територију Србије из 1914, дакле са Косовом и Македонијом. Ако би се статистика приказала у односу на предкумановску Србију, а ти делови су дали највеће жртве, губитак је чак 43% људства. Како неко са таквим губицима може бити победник?
Али формално, Србија је победила у рату, није потпислаа капитулацију итд.

Црна Гора је формално изгубила рат, али ето, што се тиче разарања и људских губитака доста су боље прошли.

И на крају, Црногорци су пре свега ратовали да би своју земљу сачували од агресора, а не да би Србијанци имали где да се повуку, не знам каква је твоја логика, да ли је можда требало да пусте Аустроугаре на совју земљу тек тако? Иначе, на солунском фронту није било црногорске војске, она је 1916. престала да постоји.

Ti si momak, izgleda, funkcionalno nepismen. Ja ne znam da li postoji iko ko je pročitao više od izveštaja sa estrade u "Kuriru" da ne zna da je Crnoj Gori nekoliko puta Austrougarska nudila neutralnost. Crnogorci nisu sebe mogli da zamisle sutra u istorijskim opisima a da ostanu neutralni i da ne pomognu svojoj srpskoj braći. Tako je Crna Gora dan posle Austrijske objave rata Srbiji, objavila rat Austriji.

Стендап комедија у најбољем издању...са Монтегрине.

''Генерал'' Мишић је издао поменути депешу када?
Тачан датум.

П.С.
Шта, Црна Гора је прешла на страну Централних сила, па су је савезници окупирали?

U tome i jeste stvar. Izmedju ratne sudbine Srbije i ratne sudbine Crne Gore nema nikakve razlike. Pobego Petrar u Solun, Nikola u Pariz. U Grčku otišli Srbi, u Grčku otišli Crnogorci. Karadjordjevićevska stoka sprečila formalnu organizaciju crnogorskih trupa u Grčkoj upravo zato što je likvidacija Crne Gore planirana sa Rusijom mnog pre izbijanja ww1.

Karađorđevići izvršili masovne zločine na teritoriji Crne Gore koju su prethodno okupirali, a Crnu Goru, političkim uticajem, preveli u status poražene strane. :bob:

Pošto voliš i postavljaš Gavra Peraziće, uzmi malo pa pročitaj.

http://www.montenegrina.net/pages/p..._svj_rata/okupacija_cg_nakon_pg_skupstine.htm

(Crnogorski komite su oslobodili Crnu Goru pre nego je srpska vojska okupirala)

"Balkan" i "Politika" svojim pisanjem potvrdjuju da je u Crnoj Gori do 1921. godine spaljeno preko 5000 kuća, 4000 političkih zatvorenika, preko 4000 političkih emigranata.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti si momak, izgleda, funkcionalno nepismen. Ja ne znam da li postoji iko ko je pročitao više od izveštaja sa estrade u "Kuriru" da ne zna da je Crnoj Gori nekoliko puta Austrougarska nudila neutralnost. Crnogorci nisu sebe mogli da zamisle sutra u istorijskim opisima a da ostanu neutralni i da ne pomognu svojoj srpskoj braći. Tako je Crna Gora dan posle Austrijske objave rata Srbiji, objavila rat Austriji.

Функционално неписмен? А какве ово има везе са писменошћу знаш само ти.

Објавила је Црна Гора рат и Јапану, 1905, мислим да су са њима још увек у рату. Није објава рата зезање...

- - - - - - - - - -

http://www.montenegrina.net/pages/p..._svj_rata/okupacija_cg_nakon_pg_skupstine.htm

"Balkan" i "Politika" svojim pisanjem potvrdjuju da je u Crnoj Gori do 1921. godine spaljeno preko 5000 kuća, 4000 političkih zatvorenika, preko 4000 političkih emigranata.

Да да, све, само да се не призна да су "прљави" Србијанци ослободили Црну Гору.

- - - - - - - - - -

А ни под Турцима никад нису били каквих ли комплекса..

Функционално неписмен? А какве ово има везе са писменошћу знаш само ти.

Објавила је Црна Гора рат и Јапану, 1905, мислим да су са њима још увек у рату. Није објава рата зезање...

- - - - - - - - - -

Funkcionalne nepismen znači da umeš da čitaš ali nisi dovoljno opismenjen za bi shvatao šta čitaš.

Crna Gora i Japan su pre nekoliko godina sklopile mir. :bob:

U te "prljave Srbijance i ja spadam, ali to ne znači da sam nepismen i neobrazovan. Od pred kraj rata 1918. skoro da nema borbi. Stvar se svodila na austrougarsku bežaniju. Da li si se ikada zapitao zašto se ne obeležava oslobodjenje Beograda u ww1. Zato što Beograd nije oslobadjan već je Bojović na belom konju ušao u grad koji su austrijanci 5 dana pre napustili. :bob:

Poslednja izmena:
Funkcionalne nepismen znači da umeš da čitaš ali nisi dovoljno opismenjen za bi shvatao šta čitaš.

Crna Gora i Japan su pre nekoliko godina sklopile mir. :bob:

Е драго ми је да су после толико деценија суровог рата окончане ратне операције између Јапана и Црне Горе, то је огроман допринос светском миру.

Са Аустроугарима није било зезања, објавиш им рат, мораш да будеш спреман да сносиш и последице.. Последица је била капитулација државе и бежање краља.

После ослобођења требало је створити јаку српску државу која би укључила наравно и Црну Гору и Србију и стару Србију, и крајеве западно од Дрине са српском већином, и у таквој држави се енергично обрачунавати са сваком врстом сепаратизма.

Да је тако рађено, данас би српска нација била снажна и хомогена.

U te "prljave Srbijance i ja spadam, ali to ne znači da sam nepismen i neobrazovan. Od pred kraj rata 1918. skoro da nema borbi. Stvar se svodila na austrougarsku bežaniju. Da li si se ikada zapitao zašto se ne obeležava oslobodjenje Beograda u ww1. Zato što Beograd nije oslobadjan već je Bojović na belom konju ušao u grad koji su austrijanci 5 dana pre napustili. :bob:

Ратовање почесто укључује бежанију, да си омирисао барут који пут знао би то..

Е драго ми је да су после толико деценија суровог рата окончане ратне операције између Јапана и Црне Горе, то је огроман допринос светском миру.

Са Аустроугарима није било зезања, објавиш им рат, мораш да будеш спреман да сносиш и последице.. Последица је била капитулација државе и бежање краља.

После ослобођења требало је створити јаку српску државу која би укључила наравно и Црну Гору и Србију и стару Србију, и крајеве западно од Дрине са српском већином, и у таквој држави се енергично обрачунавати са сваком врстом сепаратизма.

Да је тако рађено, данас би српска нација била снажна и хомогена.

:ok:

Bravo. Meni bi trebalo mnogo više prostora, ti si bolesnu ideju srpske dinastije i vojno.političke elite izneo u par rečenica. To je uzrok svih ratona, uključujući i poslednje koje je ta ideja izazvala. Bolesna ideja da se Crnogorci, Makedonci, Muslimani i Hrvati ubede da su Srbi. Crnogorci glupi pa ne znaju, a čisti su Srbi, Makedonci takodje, južni Srbi, Muslimani islamizirani a Hrvati pokatoličeni.

Sve je to počelo okupacijom Crne Gore a završilo stradanjem srpskog stanovništva u Hrvatskoj 1995. i na Kosovu 1999. A kad Srbi shvate šta su im nacionalisti radili kroz ceo 20 vek i šta su im na lraju učinili, neće u Srbiji biti profitabilno ako te označe kao nacionalistu.

Zato se toliko i laže i falsifikuje istorija.

Ратовање почесто укључује бежанију, да си омирисао барут који пут знао би то..

Vidiš da si funkcionalno nepismen. Verovatno siu negde ovde pročitao da sam bivši oficir UDB-e, ali nisi to uspeo da obradiš u sivim ćelijama. Šta ti nesrećo znaš o mirisu baruta?

U tome i jeste stvar. Izmedju ratne sudbine Srbije i ratne sudbine Crne Gore nema nikakve razlike. Pobego Petrar u Solun, Nikola u Pariz. U Grčku otišli Srbi, u Grčku otišli Crnogorci. Karadjordjevićevska stoka sprečila formalnu organizaciju crnogorskih trupa u Grčkoj upravo zato što je likvidacija Crne Gore planirana sa Rusijom mnog pre izbijanja ww1.

Karađorđevići izvršili masovne zločine na teritoriji Crne Gore koju su prethodno okupirali, a Crnu Goru, političkim uticajem, preveli u status poražene strane. :bob:

Питао сам те за датум.

Чекам одговор

x1.jpg.pagespeed.ic.SKLSYKxtT9nfDzl8uHBE.webp

Буахахахахахаха!!!!!!!!!!!

Па тај текст са Монтегрине је управо из књиге Гавра Перазића Нестанак црногорске државе у Првом светском рату којој доказује да окупације није било, а да комите које су садејствовале Другом југословенском пуку / чију улогу Перазић , нпр, у ослобађању Подгорице апострофира/ не могу бити некакве црногорске оружане снаге.

Стим што су пасуси из књиге /чланка/ тендециозно искасапљени и додати непостојећи поднаслови
У нормалним државама због овога се иде у затвор...Код новодукљана пак,ти постајеш призати ''научни радник''.
/кога занима нека погледа фотографије целе верзије коју сам поставио на претходној страни/

Poslednja izmena:
Питао сам те за датум.

Чекам одговор

Буахахахахахаха!!!!!!!!!!!

Па тај текст са Монтегрине је управо из књиге Гавра Перазића Нестанак црногорске државе у Првом светском рату којој доказује да окупације није било, а да комите које су садејствовале Другом југословенском пуку / чију улогу Перазић , нпр, у ослобађању Подгорице апострофира/ не могу бити некакве црногорске оружане снаге.

Стим што су пасуси из књиге тендециозно искасапљени и додати непостојећи поднаслови

Kada se izjasniš kako to potpisivanje kapitulacije diskvalifikuje vojsku Kraljevine Crne Gore, a potpisivanje kapitulacije vojske Kraljevine Jugoslavije ne, onda ćeš moći od mene nešto ovde da tražiš. Znači, Crnogorci potpisali kapitulaciju i izgubili državu za kaznu, a Srbi potpisali kapitulaciju 17.04.1941. godine posle bez ikakvog prethodnog otpora Nemcima, i poslatli prvi gerilci u porobljenoj Evropi i Jugoslovenska vojska u otadžbini.

Ha, ha, ha, ha, ha :bob:

:ok:

Bravo. Meni bi trebalo mnogo više prostora, ti si bolesnu ideju srpske dinastije i vojno.političke elite izneo u par rečenica. To je uzrok svih ratona, uključujući i poslednje koje je ta ideja izazvala. Bolesna ideja da se Crnogorci, Makedonci, Muslimani i Hrvati ubede da su Srbi. Crnogorci glupi pa ne znaju, a čisti su Srbi, Makedonci takodje, južni Srbi, Muslimani islamizirani a Hrvati pokatoličeni.

Sve je to počelo okupacijom Crne Gore a završilo stradanjem srpskog stanovništva u Hrvatskoj 1995. i na Kosovu 1999. A kad Srbi shvate šta su im nacionalisti radili kroz ceo 20 vek i šta su im na lraju učinili, neće u Srbiji biti profitabilno ako te označe kao nacionalistu.

Zato se toliko i laže i falsifikuje istorija.

Е баш ми је драго да си открио праузрок свих ствари, и ови што данас прекрајају историју тврде да је Принцип био терориста. Крајње је време да се на светло дана изведу недела српских левичара попут Туцовића и осталих, чији си ти очито настављач.
Наравно да би у држави Србији сви били Срби, то је тако нормално и тако природно, досад би већ неколико генерација било одгојено у том духу, сукоби и ратови би овде били прошлост, а људи би се бавили радом и стварањем, уместо подвала и превара.

Грчка успева да зајебава целу Европу данас из простог разлога што су им преци у наслеђе оставили хомогену нацију и државу, у којој белосветски лупежи немају никакве полуге за изазивање сукоба по опробаним рецептима завади па владај.
Чак и једна Албанија која је 1913. имала скоро 50% мањина је урадила оно што ми нажалост тада нисмо, успели су да створе хомогену нацију и државу.

А код нас, уместо да је ономе ко не жели да буде Србин показан правац, уз купљену карту и срећан пут, код нас су којекакви левичари дробили о српској хегемонији, поробљивачкој буржоазији, људским правима итд.

Исти ти дробе и данас о томе, док се усред Београда расписује конкурс за доделу 3400€ по Циганину за започињање приватног бизниса. Са Србе у овој и оваквој држави има само шупаљ нос, а то смо и заслужили јер твоје истомишљенике нисмо вешали по Теразијама кад је било време за то.

Е баш ми је драго да си открио праузрок свих ствари, и ови што данас прекрајају историју тврде да је Принцип био терориста. Крајње је време да се на светло дана изведу недела српских левичара попут Туцовића и осталих, чији си ти очито настављач.
Наравно да би у држави Србији сви били Срби, то је тако нормално и тако природно, досад би већ неколико генерација било одгојено у том духу, сукоби и ратови би овде били прошлост, а људи би се бавили радом и стварањем, уместо подвала и превара.

Грчка успева да зајебава целу Европу данас из простог разлога што су им преци у наслеђе оставили хомогену нацију и државу, у којој белосветски лупежи немају никакве полуге за изазивање сукоба по опробаним рецептима завади па владај.
Чак и једна Албанија која је 1913. имала скоро 50% мањина је урадила оно што ми нажалост тада нисмо, успели су да створе хомогену нацију и државу.

А код нас, уместо да је ономе ко не жели да буде Србин показан правац, уз купљену карту и срећан пут, код нас су којекакви левичари дробили о српској хегемонији, поробљивачкој буржоазији, људским правима итд.

Исти ти дробе и данас о томе, док се усред Београда расписује конкурс за доделу 3400€ по Циганину за започињање приватног бизниса. Са Србе у овој и оваквој држави има само шупаљ нос, а то смо и заслужили јер твоје истомишљенике нисмо вешали по Теразијама кад је било време за то.

Bravo, opet ukratko paradigma srpskog, BOLESNOG, nacionaliste. Očigledno ste vi i ustaše obrazovani na istim izvorima, stekli identične ideje. Zbog takvih ideja ni krivi ni dužni Srbi su dobili od Franje kartu u jednom pravcu. Od Franje i od Tačija. Po tebi je to legitimno. Ti bi njih, oni bi tebe, pa kome se posreći. Ništa multietničnost, tolerancija ... Zbog takvih ideja Srba nema u Hrvatskoj, Kosovu, FBiH.

Za usporednu sa Tucovićem hvala, ali daleko sam ja od najvećeg Srbina svih vremena pored Svetozara Markovića.

Što se tiče Gavrila Principa baš me zanima šta ti misliš, da li je ubica Aleksandra KaradjordjevićaVlado Černozemski, bio terorista i da li je VMRO bila teroristička organizacija.

Poslednja izmena:
Kada se izjasniš kako to potpisivanje kapitulacije diskvalifikuje vojsku Kraljevine Crne Gore, a potpisivanje kapitulacije vojske Kraljevine Jugoslavije ne, onda ćeš moći od mene nešto ovde da tražiš. Znači, Crnogorci potpisali kapitulaciju i izgubili državu za kaznu, a Srbi potpisali kapitulaciju 17.04.1941. godine posle bez ikakvog prethodnog otpora Nemcima, i poslatli prvi gerilci u porobljenoj Evropi i Jugoslovenska vojska u otadžbini.

Ha, ha, ha, ha, ha :bob:
Поред тога што си малициозан / ово је еуфемизам/, неизмерно си глуп си. Без увреде.

1941. нису Срби капитулирали , већ Војска краљевине Југославије...

И глупаку,статус заробљених припадника ЈВуО и њихово стрељање од стране Немаца, је на Нимбершком суду ( Случај талаца) управо разматран зато што је ЈКВ капитулирала.
А становници Црне Горе јула 1941. нису се дигли због КПЈ ( у то може само буздован да поверује), већ због слободарске традиције, русофилства и пре свега зато што су Југославију доживљавали као своју државу.

Уствари, уместо да тролаш, под старе дане почни да читаш.

Правац библиотека, па почни са Гавром Перазићем.

Poslednja izmena:
Поред тога што си малициозан / ово је еуфемизам/, неизмерно си глуп си. Без увреде.

1941. нису Срби капитулирали , већ Војска краљевине Југославије...

И глупаку,статус заробљених припадника ЈВуО и њихово стрељање од стране Немаца, је на Нимбершком суду ( Случај талаца) управо разматран зато што је ЈКВ капитулирала.
А становници Црне Горе јула 1941. нису се дигли због КПЈ ( у то може само буздован да поверује), већ због слободарске традиције, русофилства и пре свега зато што су Југославију доживљавали као своју државу.

Уствари, уместо да тролаш, под старе дане почни да читаш.

Правац библиотека, па почни са Гавром Перазићем.

Hoću:

"Pri ulasku u Crnu Goru jedinice II jugoslovenskog puka su naišle na masovni ustanak oslobodilačkih snaga (koji su se formirale u bataljone) i na komitski pokret (koji je bio prisutan tokom cijelog rata na teritoriji Crne Gore"

:bob:

Bravo, opet ukratko paradigma srpskog, BOLESNOG, nacionaliste. Očigledno ste vi i ustaše obrazovani na istim izvorima, stekli identične ideje. Zbog takvih ideja ni krivi ni dužni Srbi su dobili od Franje kartu u jednom pravcu. Od Franje i od Tačija. Po tebi je to legitimno. Ti bi njih, oni bi tebe, pa kome se posreći. Ništa multietničnost, tolerancija ... Zbog takvih ideja Srba nema u Hrvatskoj, Kosovu, FBiH.

Za usporednu sa Tucovićem hvala, ali daleko sam ja od najvećeg Srbina svih vremena pored Svetozara Markovića.

Јесте, и Грци, који су са Турцима измењали око 2 милиона становнила су болесни, итд... И Албанци, који су почистили и чисте где год могу, како год могу и кад год могу, чак и у XXI веку су будале, само смо ми паметни. И Мађари, који су асимиловали Србе, а добар део их се преселио у Југославију још у доба краљевине су блесави, само смо ми паметни. Хрвати уручише Србима карту у једном правцу па су експресно награђени уласком у ЕУ, а ми прихватисмо толике Цигане и азиланте да већ личимо на депонију, па још увек мољакамо и чучимо у реду као последњи бедници.

И не, напротив, захваљујући идејама какве су твоје Срба више нема ни на Косову, ни у Хрватској, ни у ФБиХ, а све мање их је и у самој Србији.
И то пошто им је деценијама отимана имовина и пошто су били прогањани и проглашени дивљачима за одстрел, док је језгро нације дробило о тоелранцији и мултиетничности и правило се глуво и слепо.

Да су победиле идеје националног достојанства Срба одавно не би било у Албанији, као их данас готово и нема, али ни Албанаца не би било на Косову, Срба не би било у Хрватској, која не би имала границе која има данас, али ни Хрвата у Србији, итд..

Пренели би људи своју имовину, капитал, јенди у једну државу, други у другу, ко не би хтео да иде морао би да се повинује правилима домицилног становништва, као што и јесте случај свуда около, у Бугарској си Бугарин, у Албанији Албанац и Хрватској си Хрват без обзира на етничко порекло.
И владао би мир, не би било крви, ратова, сукоба.

Али не, левичари не би били левичари кад не би дробили о "узвишеним" стварима. А иза те слаткоречивости и наоко племенитих идеја крију се најприземнији и најогавнији могући разлози, фундаментални разлог је пљачка и отимачина, пливање у крви несрећних и завађених људи, богаћење на рачун туђих несрећа и трговања националним територијама.

Колико је само новца добијено за рачун продаје Косова, претварања истог у осму југорепублику Уставом из 1974? Колико кредита, колико неповратних средстава? Колико је тих крвавих пара завршило у комунистичком напумпаном Београду док су Срби бежали одоздо пред терором шиптарских банди?
Колико ли су новца инкасирале разне паравојне формације 90-тих, којима циљ није био одбрана државе, за коју су знали да су је продали, него отимање туђе имовине, уз касније пребацивање кривице на националисте. Зашто левичарска и комунистичка ЈНА није ураидла нешто да заштити државу, него су њени левичарски генерали гледали само как ода се домогну вила и квадрата на Дедињу? И наравно, да уз дил са криминалцима разних фела пљачкају туђу имовину.

Molim te ajd mi barem na PP pošalji koliko imaš godina i šta si od škole svršio, ako nećeš javno, kao što sam ja uradio. Ovako, malo je besmisleno s tobom razmenjivati postove. Izvini, ali ti jednostavno nemaš pojma šta pišeš.

- - - - - - - - - -

Gavro Perazić

"U uputstvu vojvode Mišića ovi se borci nazivaju ''obveznici'' dok se u Instrukciji Franše Deperea kaže ''podizanje naroda, ustanak naroda'' /le soulevement de la population contre l' enevahisseur/ . Pojam obveznik u stvarnosti, gledano sa stanovišta međunarodnog prava, ne bi se mogao prihvatiti, jer komandant jedne strane vojske ne može biti ovlašćen da obaveže drugog državljanina na službu radi odbrane, čak ni svoje sopstvene zemlje. Oni su se, zaista, podigli dobrovoljno, iz patriotskih pobuda i prije dolaska srpskih jedinica oslobodili skoro cijelu Crnu Goru".

Molim te ajd mi barem na PP pošalji koliko imaš godina i šta si od škole svršio, ako nećeš javno, kao što sam ja uradio. Ovako, malo je besmisleno s tobom razmenjivati postove. Izvini, ali ti jednostavno nemaš pojma šta pišeš.

- - - - - - - - - -

Gavro Perazić

"U uputstvu vojvode Mišića ovi se borci nazivaju ''obveznici'' dok se u Instrukciji Franše Deperea kaže ''podizanje naroda, ustanak naroda'' /le soulevement de la population contre l' enevahisseur/ . Pojam obveznik u stvarnosti, gledano sa stanovišta međunarodnog prava, ne bi se mogao prihvatiti, jer komandant jedne strane vojske ne može biti ovlašćen da obaveže drugog državljanina na službu radi odbrane, čak ni svoje sopstvene zemlje. Oni su se, zaista, podigli dobrovoljno, iz patriotskih pobuda i prije dolaska srpskih jedinica oslobodili skoro cijelu Crnu Goru".

Пише, свако данас може да пише све и свашта, тако ти је то кад пашчад пустиш, а камење свежеш..

1.jpg

Стендап комедија у најбољем издању...са Монтегрине.

''Генерал'' /управо по овоме знам да је податак са Монтегрине, а све потиче од једног поприлично смешног Перовићевог текста/ Мишић је издао поменути депешу када?
Тачан датум.

Taj citat je objavljen davno prije i Montenegrine i Perovića. Objavio ga je akademik Dimo Vujović, na 18. str. knjige:

Crnogorski-federalisti-1919-1929-D-Vujovic_slika_O_12540697.jpg

Nije mi knjiga pri ruci tako da ne mogu tačno provjeriti bibliografsku jedinicu u kritičkom aparatu na koju se bio tom prilikom pozvao.

ti si bolesnu ideju srpske dinastije i vojno.političke elite izneo u par rečenica.

Nema ničeg tu 'bolesnog'. Da citiram Kristofera Klarka:
[/I].

K. Klark:
Poenta je, niije bilo pogrešno da Srbi, za srbijansku državu, zahtijevaju proširenje međunarodnih granica Srbije; jer Srbi nisu tražili ništa što Italijani i Nijemci nisu već ostvarili. Italijani i Nijemci ostvarili su nacionalne države ratnim putem u XIX stoljeću. S razlogom se glasilo Crne ruke zove 'Pijemont'. Osnovni model bili su Italijanski ratovi za ujedinjenje. Poenta koju pokušavam iskazati ovdje je da je Srbija jednostavno dio standardnog evropskog konteksta: u potrazi za nacionalnom domovinom, nacionalnim okvirima - ukoliko je neophodno, kroz proces ratnog sukoba i nasilja.

Lako je optužiti nacionalizam za sve grijehe ovoga svijeta, a svi znamo kuda vodi zabludjeli put univerzalnih jednoobraznih objašnjenja koji ne percipira svijet kakav jeste, već konstruiše svoje poglede preko jedne zamišljene predstave u kojem se sve dijeli na crno i bijelo.

Poslednja izmena:
Код левичара је ето сваки позив на српско уједињење раван позиву на геноцид.
Али нису они ни мутави, нити су они човекољупци.

То је најгора сорта, спремна да прода све за мало пара, мајку, оца, нацију, државу..

Jugoslovenski komunisti su imali vrlo pozitivan stav kada je u potanju Gavrilo Peincim. Mi smo ga videli onako kako ga je opisala Biljana Srbljanović za novce koje za je istraživanje dobila od Austrije. Princip je bio samo etnički Srbin a pripadao je ideji federalne, demokratske Jugoslavije. Njega i drugove je srpska kruna zloupotrebila za svoje imperijalističke ciljeve. Naravno da Srbi ne treba da se stide Principa, ali to ne znači da atentat u Sarajevu nije bio teroristički čin.

Na sud Princip nigde ne pominje Srpske zemlje ili Srpski narod nego državu Južnih Slovena, pa bi bilo pošteno da ga nacionalisti ne uzimaju u usta i zloupotrebljavaju.

Ali, ili je atentat na Ferdinada bio teroristički čin, ili atentan na Aleksandra I nije bio teroristički čin. Za pametnog puna kapa.

Bolesno je jedino zastupanje metoda podele voznih karata u jednom pravcu.

Код левичара је ето сваки позив на српско уједињење раван позиву на геноцид.
Али нису они ни мутави, нити су они човекољупци.

То је најгора сорта, спремна да прода све за мало пара, мајку, оца, нацију, државу..

Ok. Napiši makar imaš li svršenih 8 razreda.

Poslednja izmena:
Jugoslovenski komunisti su imali vrlo pozitivan stav kada je u potanju Gavrilo Peincim. Mi smo ga videli onako kako ga je opisala Biljana Srbljanović za novce koje za je istraživanje dobila od Austrije. Princip je bio samo etnički Srbin a pripadao je ideji federalne, demokratske Jugoslavije. Njega i drugove je srpska kruna zloupotrebila za svoje imperijalističke ciljeve. Naravno da Srbi ne treba da se stide Principa, ali to ne znači da atentat u Sarajevu nije bio teroristički čin.

Na sud Princip nigde ne pominje Srpske zemlje ili Srpski narod nego državu Južnih Slovena, pa bi bilo pošteno da ga nacionalisti ne uzimaju u usta i zloupotrebljavaju.

Ali, ili je atentat na Ferdinada bio teroristički čin, ili atentan na Aleksandra I nije bio teroristički čin. Za pametnog puna kapa.

Bolesno je jedino zastupanje metoda podele voznih karata u jednom pravcu.

Онда су сви око нас болесни, а само смо ми неким чудом здрави.

Док нас не погледаш изблиза, и док не засмрдимо на трулеж, распадање и цинизам. Сви около колико толико средише своје државе и нације, и ови који их доибли преко леђа наших људи и нашег оружја, само ми остадосмо поново на ледини, голи и боси..

Онда су сви око нас болесни, а само смо ми неким чудом здрави.

Док нас не погледаш изблиза, и док не засмрдимо на трулеж, распадање и цинизам. Сви около колико толико средише своје државе и нације, и ови који их доибли преко леђа наших људи и нашег оружја, само ми остадосмо поново на ледини, голи и боси..

Nisu svi oko nas bolesni. Crnogorci nemaju u svojoj istoriji ideju o Crnoj Gori do Tokija, nemaju je ni Makedonci ni Muslimani ni Slovenci. Imaju je političke elite kod Albanaca, Hrvata i Srba. One su bolesne, kao i "pastva" koja ideje sledi.

Nisu svi oko nas bolesni. Crnogorci nemaju u svojoj istoriji ideju o Crnoj Gori do Tokija, nemaju je ni Makedonci ni Muslimani ni Slovenci. Imaju je političke elite kod Albanaca, Hrvata i Srba. One su bolesne, kao i "pastva" koje ideje sledi.

Црногорци? Јесу то ови исти који гасе и преименују српски језик данас? Који отпуштају професоре који се не слажу с тим? Ови исти што данас запослења деле по националном кључу? Ови исти где Србијанац може само да оде да буде продавац парадајза или келнер, док њихови овде најчешће бивају у рангу директора?

Македонци? Јесу то они Македонци где за пар деценија нестаде не само живих Срба него и српских гробова? Где оно мало Срба који нису хтели да се помакедонче живе као у средњем веку на падинама Скопске Црне Горе, без путева, струје, школа?

Муслимани? Нема потребе да говоримо о федерацији БиХ, јел теби позната етничка структура Новог Пазара и промена исте у последњих 40 година?

Црногорци? Јесу то ови исти који гасе и преименују српски језик данас? Који отпуштају професоре који се не слажу с тим? Ови исти што данас запослења деле по националном кључу? Ови исти где Србијанац може само да оде да буде продавац парадајза или келнер, док њихови овде најчешће бивају у рангу директора?

Македонци? Јесу то они Македонци где за пар деценија нестаде не само живих Срба него и српских гробова? Где оно мало Срба који нису хтели да се помакедонче живе као у средњем веку на падинама Скопске Црне Горе, без путева, струје, школа?

Муслимани? Нема потребе да говоримо о федерацији БиХ, јел теби позната етничка структура Новог Пазара и промена исте у последњих 40 година?

Naš zajednički jezik srpsko-hrvatski, posle pobede četničko-ustaškog pristupa jugoslovenskom pitanju krajem 80-tih, Hrvati su preimenovali u Hrvatski, Srbi u Srpski, Bošnjaci u Bosanski. Ti očigledno smatraš da to pravo jedino nisu imali Crnogorci, bez obzora što se samo u Crnoj Gori ne krije činjenica da je Crnogorski jezik samo politički preimenovan srpsko-hrvatski, isti onaj kojime smo jako dugo govoruli svi.

Ali, to je za tebe viša matematika!

Naš zajednički jezik srpsko-hrvatski, posle pobede četničko-ustaškog pristupa jugoslovenskom pitanju krajem 80-tih, Hrvati su preimenovali u Hrvatski, Srbi u Srpski, Bošnjaci u Bosanski. Ti očigledno smatraš da to pravo jedino nisu imali Crnogorci, bez obzora što se samo u Crnoj Gori ne krije činjenica da je Crnogorski jezik samo politički preimenovan srpsko-hrvatski, isti onaj kojime smo jako dugo govoruli svi.

Ali, to je za tebe viša matematika!

Тај језик и јесте био заједнички, српско-хрватски, ткао је и прављен. Дакле, није био црногорски, нити постоје историјски списи који игде и икада помињу црногорски језик. Откуда онда неком право да тај језик тако именује, па још и да га намеће Србима у Црној Гори?

Хоћеш ли да ти кажем откуд? Отуд што на мртвог вука и зец диже ону ствар, а левичарске идеје попут твојих су на убиле као народ, ми више нисмо у стању да заштитимо свој језик и писмо ни у Србији, а камоли негде другде..

Тај језик и јесте био заједнички, српско-хрватски, ткао је и прављен. Дакле, није био црногорски, нити постоје историјски списи који игде и икада помињу црногорски језик. Откуда онда неком право да тај језик тако именује, па још и да га намеће Србима у Црној Гори?

Хоћеш ли да ти кажем откуд? Отуд што на мртвог вука и зец диже ону ствар, а левичарске идеје попут твојих су на убиле као народ, ми више нисмо у стању да заштитимо свој језик и писмо ни у Србији, а камоли негде другде..

Levičarske ideje su od Srba napravile narod ravnopravan u Jugoslaviji čiji je ugled bio nezapamćen u istoriji čovečanstva. Sva vrata su nam bila otvorena. U jednom trenutku je na crnom tržištu taj ugled mogao lako i da se unovči. Crveni pasoš je vredeo više od 7, a vozačka dozvola više od 4 hiljade maraka.

Blaženopočivši kralj Aleksandar I kao i srpska vlada ničim se nisu ogrešili o Crnu Gori naprotiv.,Srpska vojska je oslobodila Crnu Goru od Nikoline ili petrovićke strahovlade a stanovnici Crne Gore inače u to vreme većinski Srbi (i u političkom smislu Srbi),prvi put u istoriji,dobili su priliku da žive u demokratiji.

Poslednja izmena:

Back