Razlika u svemu spanac, blitva, rastika, zelje

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.787
Znaci sve me interesuje...
Koji su ukusi , sta vise volite, zasto su im cene razlicite na pijaci, koji su za vas bolji za spremanje i za sta...
Sta bi najvise koristili...?
I efekti na vas, bilo dugorocno , znaci zdravlje bilo kratkorocno znaci podnosenje hrane (one fore meso zahteva vise vode za varenje, zelje stisne petlju pa ce stolicari da ga izbegavaju, sir naduva pa se izbegava uvece i slicno)

skoro da mi je svejedno :D volim koprivu, nisam je skoro brala ali je super to. uglavnom to ide pomalo i sezonski? tipa sad ide zelje
mada ukus je manje više sličan, daj samo to nešto zeleno. najmanje nekako jedem spanać al više sticaj okolnosti, blitvu možda najčešće
pravim ponekad zelene smutije (banana + skoro izgleda bilo šta zeleno + možda još voća, kopriva i tu može i ne znam što ne pecka) - ovako rešavam kad me mrzi da se bakćem mada ja nisam glavni pripremač ili ako hoću živo da jedem... nisam probala zelje u smuti doduše, uglavnom ispadne dobro ali može i da se pogreši tako da ipak koristite i glavu :D tj ako staviš baš "bilo šta" može da ispadne i loše :sad2: donekle mogu eksperimenti

živo jedem zel. salate / peršun, može i nana / bosiljak ali smo na to manje naučeni pa treba da se pazi da ne propadne
da u živo spada i sremuš

zelje raste na livadi, tj valjda ne moraš da ga gajiš pa je jeftino, a zel. salate se gaje
tj verovatno im raste npr u dvorištu al je samonikla biljka mislim

Poslednja izmena:

Back