Koja je ključna razlika između ledene kave i "cold brew" napitka?

iz teksta meni nekako najbolje djeluje ovaj:

Egzotična vijetnamska ledena kava​

Ako ste raspoloženi za nešto drugačije, a nevjerojatno ukusno, isprobajte vijetnamsku ledenu kavu. Njena tajna je u zaslađenom kondenziranom mlijeku koje joj daje jedinstvenu kremastu teksturu i slatkoću.

Sastojci:

• 100 ml vrlo jake kave, idealno tamno pržene
  • 2-3 žlice zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • Puna čaša leda
Priprema:

• Na dno čaše ulijte zaslađeno kondenzirano mlijeko
  • Napunite čašu ledom do vrha
  • Prelijte sve svježe skuhanom i još vrućom (ili ohlađenom) jakom kavom. Vruća kava će blago otopiti led i kondenzirano mlijeko, stvarajući savršenu mješavinu
  • Dugom žlicom dobro promiješajte dok se svi slojevi ne sjedine u kremasti, karamelasti napitak. Ovaj napitak je poslastica sama za sebe!
Nekako ne volim razne arome u ledenoj kavi

iz teksta meni nekako najbolje djeluje ovaj:

Egzotična vijetnamska ledena kava​

Ako ste raspoloženi za nešto drugačije, a nevjerojatno ukusno, isprobajte vijetnamsku ledenu kavu. Njena tajna je u zaslađenom kondenziranom mlijeku koje joj daje jedinstvenu kremastu teksturu i slatkoću.

Sastojci:

• 100 ml vrlo jake kave, idealno tamno pržene
  • 2-3 žlice zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • Puna čaša leda
Priprema:

• Na dno čaše ulijte zaslađeno kondenzirano mlijeko
  • Napunite čašu ledom do vrha
  • Prelijte sve svježe skuhanom i još vrućom (ili ohlađenom) jakom kavom. Vruća kava će blago otopiti led i kondenzirano mlijeko, stvarajući savršenu mješavinu
  • Dugom žlicom dobro promiješajte dok se svi slojevi ne sjedine u kremasti, karamelasti napitak. Ovaj napitak je poslastica sama za sebe!
Nekako ne volim razne arome u ledenoj kavi
Da, to je poenta, prava ledena kafa bez bilo kog dodaka, aroma i slično...

Da, za pravljenje kod kuce.
U gradu je malo teze naci sa nekim drugim mlekom sem kravljim.
Ali, ja ionako pijem samo vodu, cak ni sokove, tako da me voda uvek i najbolje rashladi :)

A nesto mi i ne gode biljna mleka.,

Voda je zakon.
slažem se, voda je svakako najbolja i to ladna s punooooooooo leda

Back