gost 265083
Zainteresovan član
- Poruka
- 428
Koja osoba je po vama pametna a koja inteligentna, kako se to suštinski razlikuje i ogleda ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koja osoba je po vama pametna a koja inteligentna, kako se to suštinski razlikuje i ogleda ?
![]()
Pamet je primenjena inteligencija.
Pametan čovek donosi odluke na vreme,
dok inteligencija pomaže da te odluke budu ispravne....!
Više je u pitanju jezička odrednica, nego pitanje za psiholigiju. Iako mogu biti sinonimi, inteligentan se češće povezuje sa bistar, a obrazovan sa pametan.
![]()
![]()
![]()
Potpuno si u pravu .што не разумемо туђице ни по јада... ал о памети говори то што незнамо ни матерњи језик...
Potpuno si u pravu .
( ne znamo )
ja se recimo u zivotu uopste ne sekiram oko tog sta je to pametan a sta inteligentan, nego radim uzivam i sve tako redom, a onda kad dodje vreme, kako to jos lepo i raskosno zvuci da kazem kako sam pametna, kako sam inteligentna lepota jedna, znaci bogatsvo jezika je tu presudno radi utiska ostalo su sitnice, ko ce jos da vaga reci taj ne ume da se sporazume
pametan-svako ko procita milion knjiga moze da bude pametan-svako ko zna da koristi google.com moze da bude pametan...
inteligentan-covek koji se u poslu ili zivotu snalazi improvizujuci, uspesno obavi posao bez prethodnog znanja. neko ko moze da se snadje u zivotu
p.s.
mozda gresim