razlika izmedju H1B i Green card na osnvu zaposlenja

Molim nekoga ko je upucen da mi odgovori na koji nacin je bolje, brze i sigurnije da probam da dobijem radnu vizu za USA.
Postoji firma iz Kolorada koja je voljna da ucini sve da mi obezbedi posao, pa mw zanima nacin koji je bolji i zbog cega.
Da li da se ide na klasicnu H1B viza ili probati iseljenicku vizu zasnovanu na zaposlenju ?
Hvala unapred

Koliko znam tebi ce firma da bi te zaposlila morati da obezbedi H1B radnu vizu (ako nisu popunjene kvote za tu fiskalnu godinu), a onda posle ako budu hteli mogu da pokrenu zahtev za zeleni karton, Samo to je proces koji traje i kosta.

Sad trenutno je u toku lutrija za zeleni karton pa svakako probaj i to. (zavrsava se 2. novembra tako da imas jos oko dvadesetak dana za prijavu)

Ne znam da postoji iseljenicka viza zasnovana na zaposlenju osim ako ulazes neke velike pare u biznis ovde (reda velicine par stotina lhiljada dolara ili slicno).

Da dodam jos, H1B ti vazi samo za tu odredjenu firmu preko koje je dobijas, ako promenis posao ili izgubis posao imas neko kratko vreme da nadjes nov a da ne budes ilegalac a tada ta druga firma mora da ti garantuje H1B. Tako da je zeleni karton neuporedivo bolja varijanta ali kao sto rekoh mozes da imas srece da dobije na lutriju ili da ides duzim putem koji moze da traje x godina...ne mozes odmah da dobijes zk an osnovu posla.

Da dodam jos, H1B ti vazi samo za tu odredjenu firmu preko koje je dobijas, ako promenis posao ili izgubis posao imas neko kratko vreme da nadjes nov a da ne budes ilegalac a tada ta druga firma mora da ti garantuje H1B. Tako da je zeleni karton neuporedivo bolja varijanta ali kao sto rekoh mozes da imas srece da dobije na lutriju ili da ides duzim putem koji moze da traje x godina...ne mozes odmah da dobijes zk an osnovu posla.

Ono sto sam ja uspeo da nadjem online je da se vrlo brzo popuni kvota za H1B i da sam zbog toga pomislio da postoji sansa za ulazak sa " green card based on employment" . U ovim linkovima , gde sam ja trazio i gde mi se cini da je na najkraci i najbolji nacin objasnjeno, ne postoje datumi ili vreme za koje se dobije green card.
http://www.path2usa.com/perm-labor-certification
http://www.path2usa.com/i140-process

Ima li neko iskustva za koliko je uspeo da sredi H1 B vizu ?

Ako sam dobro razumio, poslodavac popunjava obrasce za H1B vizu tek prvog aprila sledece godine ?

Molim nekoga ko je upucen da mi odgovori na koji nacin je bolje, brze i sigurnije da probam da dobijem radnu vizu za USA.
Postoji firma iz Kolorada koja je voljna da ucini sve da mi obezbedi posao, pa mw zanima nacin koji je bolji i zbog cega.
Da li da se ide na klasicnu H1B viza ili probati iseljenicku vizu zasnovanu na zaposlenju ?
Hvala unapred

Pozdrav, da li ste uspjeli da odete u ameriku na osnovu jeden od ove dvije vize, ja sam u procesu za green card putem zaposlenja pa mi je svaka informacija dobro dosla...

Back