Razgovor sa ateistima

Које је било поље његовог рада, гдје је завршила већина нацистичких "научника" и гдје су наставили свој рад?

Па већ си ти одговорио, створио је већину оног што ти негираш, уредио законе који дјелују у универзуму, удахнуо живот у творевину.
Svi nacistički naučnici nisu bili Mengeleovi sledbenici. Hajzenberg je bio nacista, ali njegov rad nema veze sa nacizmom.
Hajde neki dokaz za to. Misliš li ti ovo na Adama kome je udahnuo život?

Koslave, ako ćeš ovako uopšteno da pričaš onda je bolje da ne nastavljamo diskusiju. Nemoj "mnogo je t akvih ljudi". Navedi primere i izbegni političare, ja sam alergičan na politiku i političare, nego daj primere naučnika koji su nešto uradili pod uticajem Mengelea.
I još nisam vido listu onoga što je Bog stvorio.
Ево ти неки од мноштва примјера.
https://www.zurnalist.rs/studentski...dugo-skrivanih-eksperimenata-nad-ljudima.html

E i ja mislim da ima neki Mengele koji "prčka" nešto po nekim skrivenim laboratorjama, ali ne možemo ništs da tvrdimo o njihovoj duhovnosti.
Duhovni razvoj se u obrazovnom sistemu podstiče preko jezika i književnosti, umetnosti, muzičkog, ekologije...., kao osnova, a onda nastupa individualna nadgradnja..
Sad sam zbunjena. Kakve veze ima umetnost, ekologija i književnost
sa duhovnim razvojem?
Predrasuda da su današnji umetnici duhovno razvijeni me je koštala
nekoliko bolnih razočarenja.

Svi nacistički naučnici nisu bili Mengeleovi sledbenici. Hajzenberg je bio nacista, ali njegov rad nema veze sa nacizmom.
Hajde neki dokaz za to. Misliš li ti ovo na Adama kome je udahnuo život?
Нико није ни рекао да су били следбеници, али су били сарадници, што значи да су се можда служили његовим открићима, зар не.
Немој буквално да схваташ и тумачиш, мислим на почетну искру живота, а самим тим и на Адама.

Sad sam zbunjena. Kakve veze ima umetnost, ekologija i književnost
sa duhovnim razvojem?
Predrasuda da su današnji umetnici duhovno razvijeni me je koštala
nekoliko bolnih razočarenja.
Pa eto ja mislim da pored religiozne duhovnosti, koja se razvija kroz veru u Boga i aktivnosti u vezi sa Njim, postoji i duhvost koja se razvija preko svih vrsta umetnosti, sportom...i drugim aktivnostima koje vrše nadgradnju nad materijalnim, a nemaju veze sa religijom.

Нико није ни рекао да су били следбеници, али су били сарадници, што значи да су се можда служили његовим открићима, зар не.
Немој буквално да схваташ и тумачиш, мислим на почетну искру живота, а самим тим и на Адама.
Pa ne možeš da ovo misliš jer jedno isključuje drugo: ako je početna iskra šivota, onda nema Adama, a ako je Adam, onda nema početne iskre života.
A ne prihvataš dokaze da je Adam samo biblijska priča.

Pa eto ja mislim da pored religiozne duhovnosti, koja se razvija kroz veru u Boga i aktivnosti u vezi sa Njim, postoji i duhvost koja se razvija preko svih vrsta umetnosti, sportom...i drugim aktivnostima koje vrše nadgradnju nad materijalnim, a nemaju veze sa religijom.
Па моје виђење је да та духовност која се развија на те начине углавном вођена премисом да се буде бољи у односу на друге, да се превазиђу опоненти, да се понуди нешто ново, са друге стране унутрашња духовност на коју свесна мисли је усмјерена ка нашем унутрашњом бићу и има за циљ да нас учини бољим у односу на нас саме.

Postoje sistemi praksi koji pomažu duhovni razvoj, a nemaju veze
sa religijom. No, to ćeš istražiti jednog dana kada te bude zanimalo.

Ne, duhovnost se ne razvija preko umetnosti i sporta. Verujem da među
naučnicima ima više potencijala za duhovni razvoj nego među umetnicima.
Zato što među naučnicima ima mnogo onih koji su iskreno krenuli u
potragu za istinom. Samo da primete da su se zagubili i eto ih na pravom
putu.

Pa ne možeš da ovo misliš jer jedno isključuje drugo: ako je početna iskra šivota, onda nema Adama, a ako je Adam, onda nema početne iskre života.
A ne prihvataš dokaze da je Adam samo biblijska priča.
Зашто би једно искључивало друго, ако животна енергија исходи од творца, то би било као кад ел.енергија погони и радио и рачунар.

Којим спољашњим утицајем, ријеч је само о нагађању, а експериментално се покушава доказати у контролисаним условима, нешто што се по теорији догађало неконтролисано.
Ništa se ne događa nekontrolisano. Sve u univerzumu se događa pod budnim okom strogih zakona fizike.

Ništa se ne događa nekontrolisano. Sve u univerzumu se događa pod budnim okom strogih zakona fizike.
О па ти си стручњак и за физику, сем за биологију, астрономију, енглески и српски језик, за хришћанство и све остале религије, за филозофију,...итд. :think:
Пошто је све под будним оком закона, да ли то значи да се ништа не дешава случајно, да ли то значи да настанак живота није случајан?

О па ти си стручњак и за физику, сем за биологију, астрономију, енглески и српски језик, за хришћанство и све остале религије, за филозофију,...итд. :think:
Da, volim sve nabrojano, ali najviše fiziku i matematiku.

Da li sam u problemu zbog toga?

Back