Razgovor sa ateistima

Zato su popovi ranije mogli da ih lažu kako su hteli čak i sa glupostima koje su zabranjene po Bibliji. Pošto verovatno veruješ u Božji sud poznatiji još kao i strašni sud, a Bog te pita zašta si sledio prevarante, a nisi sledio moju reč koja ti je bila napisana u Bibliji? Šta ćeš da mu odgovoriš?
Šta bre ti pišeš :hahaha:
Pričamo o veri ne o bibliji, šta li će tebi marks da kaže, što se nisi držao njegove reči?
To je u rangu tvoje pitanje

Ja nisam marksista šta više ja sam anti-marksista.
Eto vidiš raznih vrsta ateista ima, marksističkih, lenjinističkih (to su ovi istočni), zatim fluisti koji je na kraju zajebo svoje sledbenike rekavši da je ipak vernik, zatim dokinsovci, pa onda sledbenici raznih ateističkih organizacija poput lgbt i sve ti je to brale smućkaj pa prospi i samo prodaju muda za bubrege a vi se pravite nevešti pa kao samostalci. Jes krk do mojeg. Novo doba, mešate babe i žabe pa vam ništa jasno nije, ovaj veruje u vanzemaljca a ateista, onaj u nauku, šta ima da se veruje u nauku :hahaha:, nauka istražuje i otkriva ono što već postoji. Sad je i tu zajebano što se često naučnici ne slažu oko iste stvari kao recimo granitne stene da li su se hladile milionima godina ili u momentu...

Sasvim jasno. Zamalo da kažem da su naučne istine moja biblija, pa se setih da u Bibliji ima mnogo naučnih gluposti i uplaših se da ćeš me uhvatiti za reč. I zamisli, od mnogobrojnih naučnih istina, mnoge i ti sam koristiš, pominješ samo ove dve.A ne znaš da je nastanak Svemira naučna istina, a nastanak života nema nikakvu naučnu istinu, još uvek mnoge belosvetske laboratorije rade na tome da je otkriju.
Па у томе и јесте ствар што си ти заслијепљен назови ауторитетима, што мислиш да си интелигентнији од нас вјерника, па не желиш да размотриш друга гледишта, да сложићемо се да свемир постоји, али за начин настанка ни наука нема ништа више доказа од религије, односно и атеисти и вјерници имају само вјеру да је настао на одређен начин.

За историчаре уметности то је давно решено, ко хоће да прави мистерију, нека изволи, али очигледно је да мистерије нема. То што одговор даје свештено лице, не мења ништа, с обзиром да то нити додаје нити одузима квалитету одговора.
Ово што си одговорио није ни оспорило нити је дало неке нове доказе да се заиста не зна шта је то. Ако нађеш неки академски текст или неког озбиљнијег аутора, ти постави.
postavih i to je sasvim dovoljno
nigde kazem ni na jednoj od mnogih crkava pravoslavnim i nemas taj detalj
a zanimljivo je da slicnoga i ima , kako u starom egiptu isklesanim u kamenu , i isto i slicno je u srednjoj americi , koja je gle otkrivena , mnogo kasnije od te freske.
a njegovo , objasnjenje o suncu i mesecu i je za takve ki sto ste i vi -verujete u jednoga boga...izmisljotine jevreja

Eto vidiš raznih vrsta ateista ima, marksističkih, lenjinističkih (to su ovi istočni), zatim fluisti koji je na kraju zajebo svoje sledbenike rekavši da je ipak vernik, zatim dokinsovci, pa onda sledbenici raznih ateističkih organizacija poput lgbt i sve ti je to brale smućkaj pa prospi i samo prodaju muda za bubrege a vi se pravite nevešti pa kao samostalci. Jes krk do mojeg. Novo doba, mešate babe i žabe pa vam ništa jasno nije, ovaj veruje u vanzemaljca a ateista, onaj u nauku, šta ima da se veruje u nauku :hahaha:, nauka istražuje i otkriva ono što već postoji. Sad je i tu zajebano što se često naučnici ne slažu oko iste stvari kao recimo granitne stene da li su se hladile milionima godina ili u momentu...

Tačno ima raznih vernika i raznih ateista. Jedno je sigurno da ni nauka ni religja ne može da objasni poreklo života niti kako je sve nastalo.

E pa ne znam šta da ti kažem, jer umesto što se cerekaš trebao bi da pocrveniš, samo što ti to ne umeš. Prvo si hteo da napraviš sprdačinu oko priznanja, a kada sam ti napisao ko je priznao, to ti je smešno, a tvoj trabant ti daje za pravo. Uostalom jedan drugog junačite odavno.:D
Smej se ti koliko hoćeš, ali ovo je komentar ispod teksta o priznanju: "To znači da su Jehovini svedoci sada zvanično priznati kao verska zajednica u svim zemljama u okruženju, kao i u svim zemljama EU", a ti "Smej se smej, samo se smej":D
Ako ovo nisi razumeo mogu da ti prevedem i na ijekavski.:D
Немаш потребе да преводиш, снаћи ћу се :lol: (јел то треба да буде нека увредица или пријатељско зачикавање)
Шта мислиш да удружење свингера поднесе захтјев за регистрацијом, колико би било потребно времена да им наведено министарство изда потребну документацију, па да имамо "цркву веселог свингања", шта мислиш колико би атеиста одбацило своја опредјељења и примило нову религију?

Немаш потребе да преводиш, снаћи ћу се :lol: (јел то зреба да буде нека увредица или пријатељско зачикавање)
Шта мислиш да удружење свингера поднесе захтјев за регистрацијом, колико би било потребно времена да им наведено министарство изда потребну документацију, па да имамо "цркву веселог свингања", шта мислиш колико би атеиста одбацило своја опредјељења и примило нову религију?

Ja bih se tu prvi učlanio. :per:

I da je Isus Hrist zagovarao svingeraj i promiskuitet bio bih hrišćanin.

Ivica i Marica?
Uopšte ja tebe ne razumem šta hoćeš da mi nakačiš
Da sam glup što sam vernik? Da ili ne?
Da rešimo to jedared :D
niko ni tebi a ni drugima u mojoj korespodenciji nije , niti dat takav naziv.
ukazujem da , ono sto i jeste
da historija covecanstva , civilizacije na zemlji su , mnogo pre izmisljotine jevrejske i pisale , dale , sto se kaze na crno i belo
o stvarima za koje neki i trde da su i pridoslice iz svemira.

poenta je da , veruj u koga hoces , idi i moli se coveku koji je sebi dao za pravo da i bude izmedju amorfnoga bica i tebe.
i uz to
hrani ga , oblaci ga , davaj novaca , da bi i mogao da se , ne vise voza na magarcu , vec ...

niko ni tebi a ni drugima u mojoj korespodenciji nije , niti dat takav naziv.
ukazujem da , ono sto i jeste
da historija covecanstva , civilizacije na zemlji su , mnogo pre izmisljotine jevrejske i pisale , dale , sto se kaze na crno i belo
o stvarima za koje neki i trde da su i pridoslice iz svemira.

poenta je da , veruj u koga hoces , idi i moli se coveku koji je sebi dao za pravo da i bude izmedju amorfnoga bica i tebe.
i uz to
hrani ga , oblaci ga , davaj novaca , da bi i mogao da se , ne vise voza na magarcu , vec ...
Ako budeš jednog dana hteo da odgovoriš
Volim da vidim umišljene ljude 👍

Onda se vodiš logikom, da li od nežive materije ili od ničega udahne se život u materiji. Da li ti jednog dana mrtav možeš da stvoriš život ili jednostavno ne postojiš i stvori se život iz nepostojanja?

To je proces koji se ne može objasniti, a da prihvatim da je to uradio neki Bog kakav je ovaj iz Biblije ili Kurana, morao bih da budem osoba kojoj je ispran mozak i nije sposoban da razmišlja.

Ne može. Ali to je taj deo gde ste vi vernici potrčali i rekli Bog!
Tvorac, vernici nazivaju terminom Bog
Sad zamisli sf veštačka inteligencija nekim čudom dobije svest postojanja, razmnožava se i onda se pojave mudroseri kažu kakav bre čovek to ne postoji to su bajke, mit, mi smo nastali nekim fizičkim procesima (ne hemijskim kao mi) bumnulo je nešto i stvorio se univerzum, bili smo usisivači sada smo homo roboti, sami sebi smo kalemili ruke noge evolucijom, čovek ne postoji.

Tvorac, vernici nazivaju terminom Bog
Sad zamisli sf veštačka inteligencija nekim čudom dobije svest postojanja, razmnožava se i onda se pojave mudroseri kažu kakav bre čovek to ne postoji to su bajke, mit, mi smo nastali nekim fizičkim procesima (ne hemijskim kao mi) bumnulo je nešto i stvorio se univerzum, bili smo usisivači sada smo homo roboti, sami sebi smo kalemili ruke noge evolucijom, čovek ne postoji.

Naravno da su to bajke. Naravno da smo nastali fizičkim procesima.

Back