Razgovor sa ateistima

nisam primetio da su jevanđelja kontradiktorna. osim genealogije na početku...čak šta više kad sam ih čitao delovalo mi je da su skoro identična što mi je bilo malo bezveze....

Klasičan primer. U jednom jevanđelju se pominje jedan prestupnik koji je bio razapet sa njim na krstum, u drugom dva. U jednom nije bilo nikakve komukacije između Hrista i prestupnika dok mu je u drugom obećao da će zajedno sa njim biti u raju.I ima gomila takvih primera.

Ово је врста заблуде због селективне пажње, за шта је најчешћи пример потврдна пристрасност - тенденција људи да фаворизују информације које потврђују њихова веровања или хипотезе и игноришу информације које им не иду у прилог.
Ма јеси ли то ти explorer, или имамо још једног који само копира са википедије :D ?

Klasičan primer. U jednom jevanđelju se pominje jedan prestupnik koji je bio razapet sa njim na krstum, u drugom dva. U jednom nije bilo nikakve komukacije između Hrista i prestupnika dok mu je u drugom obećao da će zajedno sa njim biti u raju.I ima gomila takvih primera.
Јеванђеље по Марку (најстарије) - помиње два разбојника.
Матеј - исто.
Лука - исто.
Јован - исто.
Да ли смо читали исту књигу, где си нашао да Јеванђеља не описују два разбојника поред Христа ?

postavih i to je sasvim dovoljno
nigde kazem ni na jednoj od mnogih crkava pravoslavnim i nemas taj detalj
a zanimljivo je da slicnoga i ima , kako u starom egiptu isklesanim u kamenu , i isto i slicno je u srednjoj americi , koja je gle otkrivena , mnogo kasnije od te freske.
a njegovo , objasnjenje o suncu i mesecu i je za takve ki sto ste i vi -verujete u jednoga boga...izmisljotine jevreja
Разумем да ти се одговор не допада, али видим да покушаваш да оспориш туђ одговор само јер ти се не допада, нигде чињеница.
Рекао сам ти малопре - на распећу у Студеници имаш и сунце и месец, где ћеш познатије и славније распеће са сунцем и месецом на распећу.

dakle
odgovor je u samom tekstu
znaci , dovoljno i je da se procita
o umislkjenosti nekoga i neke osobe , bilo bi mi drago da pokusas da pojasnis
gde i kako i na koji nacin , umisljam da sam
ili iznad tebe ili ikoga.
Kako nisi umišljen?
Kažeš "veruješ u bajke", onaj koji nije umišljen kaže "za mene su to bajke". Ako si pametan shvatićeš razliku.

Da li je priroda nalik džinovskoj mački ? Ako jeste, ko je miluje po leđima ? To može biti samo Bog.

kada s3e govori o pojmu amorfne osobe
pitanje je za tebe
GDE SU NESTALI BOGOVI IZ DRUGOG VREMENSKOGA CIKLUSA I CIVILIZACIJA
Ti dakle nisi sposoban da vidiš o čemu pišem ili jednostavno nisi evoluirao
a kako ti objasnjavas , da se sada bog pojavljuje i kome se bog icevic javlja.
jel ides u crkvu i tamo ti se on pojavljuje u duhu ili ziv coek ti se tamo obraca
Obrati mi se kad mu je dosadno, kaže mi ajmo sale da zovemo đoleta odemo kod mike i ogovaramo marsijanera

Mt
Tada raspeše s Njime dva hajduka, jednog s desne a jednog s leve strane.

Mk
I s Njim raspeše dva hajduka, jednog s desne, a jednog s leve strane Njemu

Lk
39 A jedan od obešenih zločinaca huljaše na Njega govoreći: Ako si ti Hristos pomozi sebi i nama.
40 A drugi odgovarajući ćutkaše ga i govoraše: Zar se ti ne bojiš Boga, kad si i sam osuđen tako?

Jn
Onde Ga razapeše, i s Njim drugu dvojicu s jedne i s druge strane, a Isusa u sredi.

Разумем да ти се одговор не допада, али видим да покушаваш да оспориш туђ одговор само јер ти се не допада, нигде чињеница.
Рекао сам ти малопре - на распећу у Студеници имаш и сунце и месец, где ћеш познатије и славније распеће са сунцем и месецом на распећу.
tesko ti je da pogledas sliku a i da procitas.
pokusaj da i mislis svojom glavom i onda da mi pokazes
gde je na slican nacin prikazana osoba a da kao upravlja letilicom
ili kako ti kazes ...mesec, sunce

Kako nisi umišljen?
Kažeš "veruješ u bajke", onaj koji nije umišljen kaže "za mene su to bajke". Ako si pametan shvatićeš razliku.

Da li je priroda nalik džinovskoj mački ? Ako jeste, ko je miluje po leđima ? To može biti samo Bog.

Ti dakle nisi sposoban da vidiš o čemu pišem ili jednostavno nisi evoluirao

Obrati mi se kad mu je dosadno, kaže mi ajmo sale da zovemo đoleta odemo kod mike i ogovaramo marsijanera
zakljucak
veruj i dalje u bajke date u knjizi
i nema veze sa mojim shvatanjem knjige bajki
govorimo sa naucne strane da je biblija-fikcija

a dal ces da i milujes macki ili neces
tvoja je

kako mozes da kazes da nisam ...a Ja bog Marsa.

i kazes -ne verujes.Cccc

vidis Sale
onaj , u ovom vremenskom trenutku , kada pocne da prica , kako i ima direktan razgovor sa bogom
vlast im pomaze da pod hitno i budu sa pilulama.

Mt

Mk

Lk
39 A jedan od obešenih zločinaca huljaše na Njega govoreći: Ako si ti Hristos pomozi sebi i nama.
40 A drugi odgovarajući ćutkaše ga i govoraše: Zar se ti ne bojiš Boga, kad si i sam osuđen tako?

Jn
Onde Ga razapeše, i s Njim drugu dvojicu s jedne i s druge strane, a Isusa u sredi.
a jel je
taj dogadjaj , snimio
CNN ili moze bit Vatikan
Pa sad i moze se i videti...

zakljucak
veruj i dalje u bajke date u knjizi
i nema veze sa mojim shvatanjem knjige bajki
govorimo sa naucne strane da je biblija-fikcija

a dal ces da i milujes macki ili neces
tvoja je

kako mozes da kazes da nisam ...a Ja bog Marsa.

i kazes -ne verujes.Cccc

vidis Sale
onaj , u ovom vremenskom trenutku , kada pocne da prica , kako i ima direktan razgovor sa bogom
vlast im pomaze da pod hitno i budu sa pilulama.
Ma begaj bre savršen lep i pametan samo ne znaš koga sam citirao za mačku :D

tesko ti je da pogledas sliku a i da procitas.
pokusaj da i mislis svojom glavom i onda da mi pokazes
gde je na slican nacin prikazana osoba a da kao upravlja letilicom
ili kako ti kazes ...mesec, sunce
Aтеисти траже доказ, када им понудиш доказ - траже да се мисли својом главом. До сада сам укапирао да ти се одговор не свиђа и да имаш своје мишљење. Проблем је што ти убеђујеш друге да је твоје мишљење боље, јер се теби то своје мишљење допада.

Mt

Mk

Lk

Jn

Prva dva primera se razlikuju u redosledu reči, a druga dva se razlikuju u priči. Dakle kao što sam i rekao kontradiktorna su.

Јеванђеље по Марку (најстарије) - помиње два разбојника.
Матеј - исто.
Лука - исто.
Јован - исто.
Да ли смо читали исту књигу, где си нашао да Јеванђеља не описују два разбојника поред Христа ?

Lepo je Sale dao primere i jasno se vide razlike.

Klasičan primer. U jednom jevanđelju se pominje jedan prestupnik koji je bio razapet sa njim na krstum, u drugom dva.
Наведи ми прецизно, које је то јеванђеље где се помиње један, а не два преступника ?
Колико видим, у сваком јеванђељу се помињу два преступника. Да ниси нешто помешао ?
Писале су четири различите особе, јел питање било зашто је ред у реченици другачији ?
Какав је то класичан пример, када цитираш нешто што не постоји ?

Poslednja izmena:
Aтеисти траже доказ, када им понудиш доказ - траже да се мисли својом главом. До сада сам укапирао да ти се одговор не свиђа и да имаш своје мишљење. Проблем је што ти убеђујеш друге да је твоје мишљење боље, јер се теби то своје мишљење допада.
aha aha
dao si dokaz
koji bi to bio
recimi , s obzirom da si veliki znalac fresko slika.
gde se jos i pojavljuju snimci tj nacrtani
nesto kao ljudsko a kao i da lete..
upsss ima i iskalesanih ..

nego
jel imas dobar vid
objasni ti lijepo nama

A mystery that no one could solve

ovo uvecano

Back