- Poruka
- 89.439
Stnco krši jednodnevno primirje. Ostali navijaju al ne smeju da pisnu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Zabole me. Ništa nisam potpisao. Što se mene tiče svi mogu da pišu šta hoće dok ne vređaju i ne ponižavaju druge.Stnco krši jednodnevno primirje. Ostali navijaju al ne smeju da pisnu.
![]()
Pa kako kršim, zar ne vidiš kako me uvaženi Sale izaziva.Stnco krši jednodnevno primirje. Ostali navijaju al ne smeju da pisnu.
![]()
Па сад, ако би се водили логиком, морали би се запитати шта је веће чудо, да се раздвоји море или да од мртвог настане живо, али авај, неки се не воде логиком. Мени уопште не пада на памет да се смијем, кад неко изјави да је живот настао од мртве материје, напротив, то ми је веома тужно колико људи могу бити заведени.Ma mi (ako se razumemo ko su "mi", a ko su "vi") nismo u fazonu da vas trpimo, već se pojedincima smejemo. Kako se ne nasmejati liku koji kaže da je istina da su dva zida vode visine 80m i u dužini od 12km stajala tek tako, a po suvom dnu hodali Jevreji. I znaš, to je stajalo tako dok su prolazili "naši", a kada su došli "njihovi", onda pljuus, sruči se voda i sve ih uništi, i onda opšti aplauz u sali.![]()
eto.. Opet se ti našao prozvan. Neverovatno..Zabole me. Ništa nisam potpisao. Što se mene tiče svi mogu da pišu šta hoće dok ne vređaju i ne ponižavaju druge.

Ti i Sale se kao ne znate već deceniju i više, pa ću ja stajati između vas.Pa kako kršim, zar ne vidiš kako me uvaženi Sale izaziva.
I izvinjavasm se, evo odoh.
Kojice, za tebe poseban pozdrav: Ovo je i zato što će i Sale konačno da bude oduševljen jednim mojim postom
Pa Sale možda i neće basš.![]()

Je li, a ko to tvrdi da je od neživog natalo živo?Па сад, ако би се водили логиком, морали би се запитати шта је веће чудо, да се раздвоји море или да од мртвог настане живо, али авај, неки се не воде логиком. Мени уопште не пада на памет да се смијем, кад неко изјави да је живот настао од мртве материје, напротив, то ми је веома тужно колико људи могу бити заведени.
Stnco krši jednodnevno primirje. Ostali navijaju al ne smeju da pisnu.eto.. Opet se ti našao prozvan. Neverovatno..
![]()
Miran!!Stnco krši jednodnevno primirje. Ostali navijaju al ne smeju da pisnu.
Ja nisam Stnco. Znači spadam u ostale.
Šta ti nije jasno??

Izgleda da je preterao...Pa on, da bi se lakše svađao sam sa sobom.Je li, a ko to tvrdi da je od neživog natalo živo?

Bili su vladari, koji su menjali veru tako kako im u tom trenutku odgovara u skladu sa političkim prilikama, naravno kasnije je narod prihvatio novi veru, milom ili silom, ko je prihvatio i ostao je živ.To ne znači da su Srbi bili katolici
Kao danas što možeš imati vođu koji nije vernik.
Ta vremena su bila teška, ratovi, hrišćanski pohodi. Srbi su hteli da zaokruže državu da postane kraljevina i da imaju autokefalnost crkve što su na kraju i uspeli
Уопште не мора да буде храст, у неким крајевима се користе јеле, смреке..."Kod Srba postoji običaj da se badnjak mora preseći iz trećeg puta. Ukoliko to ne uspe, onda se on lomi rukama, da bi dobio bradu i tako svojim oblikom predstavljao neko natprirodno biće. On se kasnije spaljivao, jer je vatra kod starih Slovena simbolisala ponovno rođenje.
Oni su verovali da badnjak, kao božansko biće, mora umreti da bi se ponovo rodio. To biće nije vaskrsavalo u svom prvobitnom obliku, ali su njegovi ostaci zadržavali istu moć. Dok je badnjak goreo, svi ukućani su morali biti budni. Verovatno je po tom bdenju badnjak i dobio ime.
Reč badnjak potiče od reči badanj, pa se izvesno vreme verovalo da je odatle nastao naziv. Međutim, to tumačenje je vremenom napušteno, pa je preovladalo mišljenje da reč potiče od glagola bdeti ili buditi, što bi označavalo dan i noć kada se bdi.
Kada se badnjak spali, božanstvo plodnosti umire i u isti mah se rađa, dok njegovi ostaci zadržavaju svoju staru moć. Sloveni su verovali da se spaljivanjem badnjaka obnavlja vegetacija, čime se nagoveštava početak novog godišnjeg perioda."
Da li je ovo realnije objašnjenje od onog crkvenog - badnjak simboliše drvo (hrastovo) koje je upotrebljeno da se naloži vatra i ugreje mali Isus ?
Mogu da zamislim kako su je primili .Bili su vladari, koji su menjali veru tako kako im u tom trenutku odgovara u skladu sa političkim prilikama, naravno kasnije je narod prihvatio novi veru, milom ili silom, ko je prihvatio i ostao je živ.
Једно питање за тебе, извињавам се ако сам превише личан, славиш ли ти Божић?Pa on, da bi se lakše svađao sam sa sobom.![]()
Što bi rekao prodavac na jednoj tezgi na buvljaku, pre mnogo godina, kad sam ga pitao jesu li slušalice koje prodaje original SonyЈедно питање за тебе, извињавам се ако сам превише личан, славиш ли ти Божић?
Da. Ovo su istorijske činjenice.Mogu da zamislim kako su je primili .
Dođu ti na kućni prag i pokažu raspeće, od danas ćeš se moliti samo jednom bogu a ovo je njegov sin !
Ovo je simbol nove vere, simbol nade, ljubavi, prosperiteta.
A na krstu, razapet čovek, mrtav ?
Klekni i poljubi ga, ili PALIMO KUĆU SA SVE UKUĆANA!
Уопште не мора да буде храст, у неким крајевима се користе јеле, смреке...
I gle čuda, ZAPIS je uvek hrast ili cer.
Da li je za tebe zrno pšenice mrtvo ili živo ?Па сад, ако би се водили логиком, морали би се запитати шта је веће чудо, да се раздвоји море или да од мртвог настане живо, али авај, неки се не воде логиком. Мени уопште не пада на памет да се смијем, кад неко изјави да је живот настао од мртве материје, напротив, то ми је веома тужно колико људи могу бити заведени.
Да, види се то.Što bi rekao prodavac na jednoj tezgi na buvljaku, pre mnogo godina, kad sam ga pitao jesu li slušalice koje prodaje original Sony
"Pa onako...."
Šta se vidi tačno?Да, види се то.