Razgovor o romanu Srđana Srdića u Parobrodu

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
129.881
Razgovor o romanu Autosekcija (Partizanska knjiga, Kikinda, 2023) Srđana Srdića, održaće se u utorak, 27. februara od 18 časova u UK Parobrod.

srdic-autosekcija-edited.jpg


Osim autora, o ovoj neskrivenoj posveti Davidu Albahariju, sa kojim je Srdić drugovao više decenija, govoriće Ivan Radosavljević, urednik ove knjige, Vladimir Arsenić, književni kritičar, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa UK Parobrod.

U ovom rukopisu nastalom u kikindskom Mikro-naselju (u periodu od 22.10.2023 – 17.11.2023) pripovedač se ni na jednom mestu ne izjašnjava kao Srđan Srdić, ali govori o Srđanu Srdiću, autoru čije su mu knjige poznate, ali koga sam, nikada nije upoznao.

Autosekcija je prema rečima Ivana Radosavljevića, brilijantna, zavodljiva igra, kojom upravlja zlovoljni, gunđavo duhoviti narator, spreman na svakojake nepodopštine, da bi ispričao sve što ga tišti, a istovremeno, čitaoca očarao i zabavio.

Srđan Srdić ( Kikinda, 1977) autor je četiri romana (Mrtvo polje, Satori, Srebrna magla pada, Ljubavna pesma) dve knjige priča (Espirando, Sagorevanja) i knjige eseja (Zapisi iz čitanja). Dobitnik je književnih priznanja Laza Lazarević, Biljana Jovanović, Edo Budiša, kao i stipendije iz Fonda Borislav Pekić.

sinhro.rs
 

Back
Top