Razboleo mi se pas

Nifont

Domaćin
Poruka
3.113
Danas kada sam dosao sa posla moj pas je bio u kucici i nije izlazio. Kada prisao da vidim sto ne izlazi i pozvao ga da izadje, on je sa teskom mukom izaso drhteci. Kada je izasao vidim da ne moze da ide kao da ima vrtoglavicu stalno pada. Pozvao sam veterinara on mu je da tri inekcije pa cemo da vidimo kako ce sutra da bude. Ponvo je u kucici onako blago podrhtava i kada proba da ustane padne. Sve je bilo sasvim ok pre samo dva dana.

Da li neko mozda zna sta bi to moglo da bude i da li bi moglo da bude nesto opasno?

Proveri mu uši, uzmi neku baterijsku lampu. To što pada može da bude od ušne infekcije. Druga opcija je da je nešto neurološki u pitanju, ali da bi se to dijagnostikovalo mora na magnetnu.
Da li hoće da jede i pije vodu?

Šta ti je rekao veterinar?
Zar nije uzeo krv na analizu?
Zašto ne uvedeš psa u kuću da ga utopliš?
Da je nesto neuroloske prirode. On je veterinar opste prakse pa moze samo da me uputi kod nekog kolege specijaliste. Ne znam jel postoji neurolog za zivotinje?

Pa ima kucicu koja se nalazi u drvari u zatvorenom i stavio sam mu dosta slame.

Hoce da jede kada mu dam iz ruke i to onako tesko uzme. Mislim ne znam sta moze tako odjednom da se desi?

Moj mačak je imao blagi moždani udar, do kraja života je išao sa glavom iskošenom u levo :lol:
Ako jeste neurološki, to može od danas do sutra da se pogorša stanje.
Mada ni infekciju ne isključujem, pogotovo kod ušne infekcije ume podmuklo da bude jer je ne vidiš. I mom mačku je vet prvo uši pregledao, pa išao dalje sa dijagnozom.

Moj mačak je imao blagi moždani udar, do kraja života je išao sa glavom iskošenom u levo :lol:
Mada ni infekciju ne isključujem, pogotovo kod ušne infekcije ume podmuklo da bude jer je ne vidiš. I mom mačku je vet prvo uši pregledao, pa išao dalje sa dijagnozom.
Izvini, smesno mi je zamisljam tako macku :lol:

Ja sam iz prva pomislio da mu je hladno pa sam stavio dosta slame a i kucica je u zatvorenom prostoru. Tu je oduvek spavao i nikakav problem. Medjutim, danas kada je krenuo da izlazi ja vidim on ne moze. Kada je nekako izaso tetura se i pada. Reagovao sam istog trenutka

Da je nesto neuroloske prirode. On je veterinar opste prakse pa moze samo da me uputi kod nekog kolege specijaliste. Ne znam jel postoji neurolog za zivotinje?

Pa ima kucicu koja se nalazi u drvari u zatvorenom i stavio sam mu dosta slame.

Odvedi ga sutra ujutru kod veterinara koji može da mu uradi krvnu sliku i ultrazvuk srca, da se vidi da slučajno nema srčanog crva i onda odmah da se krene sa terapijama. Svaki veterinar to radi nije potreban nikakav specijalista. To su osnovne stvari.
I uvedi ga unutra čim drhti znači da mu je hladno tamo.

Pazi da ne dehidrira!

pokušaj nabaviti neurobion (ili nešto slično)
Neurobion forte je humani preparat koji sadrži 5 neurotropičnih vitamina koji se koriste za normalan rad živčanog sustava, a dolazi u tabletama i kao injekcijska otopina. Neurobion forte kombinacija je vitamina B1, B6 i B12. Davanje ovog vitaminskog pripravka indicirano je kod neuroloških poremećaja uzrokovanih nedostatkom B vitamina, kao što je polineuropatija i neuralgija. Pokazalo se da davanje u kombinaciji sa analgeticima/reumaticima smanjuje potrebu za navedenim lijekovima, tj. pojačava njihov učinak. Njihov pozitivni učinak se očituje u ubrzavanju protoka impulsa kroz živčano tkivo s posljedičnim osiguravanjem normalne funkcije i rada živčane inervacije. Na takav način je moguće ubrzati i cijeljenje manjih oštećenja i ozljeda živčanih tračaka. Njegova primjena bi trebala biti u skladu s postavljenom dijagnozom i po preporuci veterinara koji je i postavio dijagnozu.

Općenito gledano, dobri rezultati su se pokazali kod pasa s otežanim kretanjem različite etiologije, kod kojih je zabilježeno ustajanje na noge kroz nekoliko tjedana ili pak mjeseci, a kod težih slučajeva zabilježeno je da ne hodaju kao prije, ali da je njihova funkcija kretanja sasvim zadovoljavajuće očuvana. Naravno, u dogovoru sa svojim veterinarom, odlučite se za davanje ovog preparata jer su zabilježena mnoga pozitivna iskustva.

U svakom slučaju, savjetujem Vam da prije početka primjene navedena preparata direktno kontaktirate svojeg veterinara. Naime, jedini je on u mogućnosti, a sve u skladu s povijesti bolesti kao i postavljenoj dijagnozi, odrediti doze kao i eventualne primjene navedena preparata kao i kombinacije nekih drugih preparata (npr. hondroprotektori). Također, isti će Vam moći odgovoriti na sva pitanja vezana uz trenutno stanje ljubimca kao i najprikladniji način da se osigura optimalna kvaliteta života istog.

Back