Стварно, добро имаш питање, драги.

Па мислим да ово није сасвим тако…
У овом свету све је разумано и свака ствар име своје место, своју послу. Зашто то је? – Да би све је било у реду, да би постојао поредак у свима.
Сваки човек такође име своје место, своју послу, своје намењивање.
Мушкарац је #1 у овом свету стога је био створен првим, а жена је #2 стога је била створена из и после га. Али може бити неки каже: “Аха, ово је дискриминација”. Не, то није дискриминација за жене. То постоје независтно од нашима жељама. То је и готово.
И мушкарац, и жена имају своју разлику послу. Мушкарац је најбоље силан него жена и стога он је јој заштитник, он је најмање емоционалан и у неком смислу најбоље разуман и рационалан него жена (стварно, хтела то ће било увек да би мушкарац претходно мислио, а затим – радио и одговарио стога ако он је најбоље разуман онда треба се мислити и одговаривати и за себе и за своју жену да би дете није питао да где је мој отац…).

Жена…

жена, мислим, постоје да би мушкарац у свом

“свакидашњом рату” не заборавио да постоје љубав, хармонија, лепота, нежност, топао поглед човека, кога он воле, да у овом свету постоје срце, које боле га једног.
Али мушкарац+жена је једно биће. То су две разлика делама али су једно. Али треба се нека јерархија да би био поредак

мушкарац је глава жене и то није дискриминација.
Можемо питати а зашто сунце је само јутром и даном, па хочу да би оно било и ноћу…али све име своје место, своју улогу. Сунце је јутром, а луна је ноћу. То је поредак. Стога и мушкарац и жена дужни остваривати што треба се.
Шта се тиће жене као Патриарх, молим, погледи у Британији. Тамо Краљица је глава државе и глава Цркви.
Ако ми говоримо о Православљу онда могу ти казати да ту не постоје никаква дискриминација за жену. Стварно, ту ми се учимо да како бити њој.
Ево, знаш, кад тако говоре да типа “дискриминација за жене, дискриминација за жене” онда ту има неки феминизам. Али може ли мушкарац болети жену-феминистку. Мислим, да не стога она у неком смислу и није жена а је такође “мушкарац”. Кад видим такву онда искрено мислим да она сасвим није обична и странна.
Велики поздрав!