ravnopravnost u braku

• Začetnik teme Začetnik teme jana7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moj deda mi reao, kad sam rekla da se udajem: Budi spremna...brak je jedna tegla puna g.ovana, a samo odozgo ima malo meda...to je bas jedna velika zivotna istina...ja bih volela da taj med jedemo polako...ali tesko je....pa i na samom pocetku...

Нешто слично је и мени рекао један Херцеговац у годинама, са "успешним браком" и две одрасле ћерке - да у заједничком животу "требаш појест' вагон г....." да би та заједница опстала.

Не допада ми се такво поређење и нисам уопште љубитељ таквих дегутантних мудролија, али ме изрека твог деде управо на то подсетила.

a o njih dve i da ne pricam,kada i umivaonik pune dlaka,u frizideru hrana kojoj je istekao rok,sve prljavo,
i ja sam rekao caletu,nema veze sto redovno placaju,goni ih u picku materinu.
Kako si ti znao šta im je u frižideru i kakva im je klonja? :roll:

E, zbog ovoga treba tužiti sve stanodavce. Ako ste i izdali stan, ne znači da vam je dozvoljeno da prčkate po tuđim stvarima i mešate se u tuđ život. A šta baba ima koje to rade studentariji, bože me sačuvaj :neutral:

Kako si ti znao šta im je u frižideru i kakva im je klonja? :roll:

E, zbog ovoga treba tužiti sve stanodavce. Ako ste i izdali stan, ne znači da vam je dozvoljeno da prčkate po tuđim stvarima i mešate se u tuđ život. A šta baba ima koje to rade studentariji, bože me sačuvaj :neutral:

Daj ne seri,svakog meseca prilikom naplate kirije inspekcija stana,nece valjda da nam sjebu stan pa da naprave vecu stetu nego sto imamo vajde od njihovog podstanarstva.Gde ti zivis ******?

PS.Nece valjda podstanar meni da postavlja uslove,vec ja njemu!

Poslednja izmena:
A kako to tacno pokvarena hrana i dlake sjebavaju stan?

Kao prvo,pokvarenu hranu smo nasli nakon renoviranja stana kada su ga one vec napustile - frizider se osecao na nju.

Dlachetine su zapushile sistem za vodovod,pas je zapishao trosed i zidove pa smo morali da ga bacimo i prekrechimo iste.

I naravno da nismo krishom proveravali stan,vec kad su i oni tamo,lepo se proshetamo,ako sve deluje ok onda nema problema.

Isto kao sto i podstanari reaguju kad pukne neka cev,ili nesto ne funkcionishe,pa mi zovemo majstore da opravljaju,tako mi s' punim pravom jednom mesecno kad odemo po novac proverimo da li je sve u redu.

Ima li jos pametnih pitanja?

PS.I molim vas da ne unistavamo choveku topic,uopste mi nije jasno chemu ova pitanja,ja sam to prokomentarisao
da bi dao na uvid kako je bitna higijena...procitajte ceo moj komentar,a ne da se hvatate za rechenice koje ste nasumice ischupali iz napisanog teksta..

Poslednja izmena:
Iz tvog posta se dalo zakljuciti da ste majku i cerku, koje su redovno izmirivale svoje obaveze prema vama izbacili iz stana, jer po vasem misljenju nisu bile dovoljno ciste. Izvini, ali kad izdas stan u startu rizikujes, ali zato dobijes lep novac i nemas pravo da se mesas u zivotne navike svojih podstanara tj. da li imaju usranu wc solju ili usisavaju jednom mesecno.

Sta je bre ovo sa danasnjim zenama?
Od sutra necu joj vise pisati pesme ...necu vise njoj zatvorenih ociju da pevam...necu o njoj misliti kada mi zaiskri suza u oku... bilo tuzna bila radosnica....gitara ce sad nekog drugog da trazi... i to posle petnaest godina....pa bre tuzno je to ... a zasto? Zbog toga sto danasnje zene nece vise da budu zene ? Sto smo ravnopravni ? Pa ja bre kuvam bolje od nje! Da nisam ja usisavao i bacao djubre sve ove godine ( a o brisanju prasine da ne govorimo) iz svih onih kutaka u kuci za koje ona ne zna i da postoje? Pa nikada nije oribala kupatilo , kadu i WC solju kao ja! Jedino nisam peglao/to ne umem i necu da umem/ Ali nije ni ona popravljala moja kola kao sto sam ja njena (i to uvek u sred cice zime ili na 40c u centru grada kad ti svi sviraju a sneg ili kisa ti kaplju za vrat. Pa sta je sad? Ne umem da rodim a ti vec dva puta uspela? Pa jbga takva je genetika ! Ja ih gajim kao i ti i isto ih toliko volim a SAMO sam im tata. STO nisam bolje obrazovan ? Pa zlato moje dok sam ja radio TI si studirala i to 10 GODINA. I sad si ti AKADEMSKI gradjanin a ja sam KRC na biciklu . E pa bas smo ravnopravni ............Uvek te napadam!!!!! I ZAmisli, SVAKI DAN HOCU SEX!!!!!!! Strasno ,,,,,ja sam mislio da to ljudi u braku rade i posle 15 godina ako se jos vole a ne da ih stalno boli glava ili su vecito umorni..............
RAZVODIM SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pazi, da je premi tebi ko pamuk, kad vidi kako letis po kupatilu ko duh iz Mr. Propera i kuvas ko Steva Karapandza i tako redom i to sve traje 15g, normalno da ce da digne sve 4 u vis.
Drugim recima, svesno si sebe stavio u ulogu kucne pomocnice, dok je ona radila na sebi, sto nije lose, ali je pri tom deo svojih obaveza prepustila tebi.
Klasican bracni disbalans.
Menjaj sebe, mozda time promenis i nju.:ok:

Daj ne seri,svakog meseca prilikom naplate kirije inspekcija stana,nece valjda da nam sjebu stan pa da naprave vecu stetu nego sto imamo vajde od njihovog podstanarstva.Gde ti zivis ******?

PS.Nece valjda podstanar meni da postavlja uslove,vec ja njemu!
Znači video si jednom u mesec dana tri dlake u odvodu i to ti bilo onako baš gadno, a upali ste im na prepad.....? Mislim, nisu ništa ukrale ili polupale, a da nisu prijavile..?

PS ne postavljaju se uslovi već se postiže dogovor. Da imaš nepoželjnu lokaciju itekako bi podstanar postavljao uslove.

Anyway,necu da se svadjam s' nikim...slusham dosta svadje svaki dan kod kuce...

Bili smo i mi podstanari pa nikad nije bilo problema s' nama,uvek smo se ophodili prema stanu i stvarima u njemu kao da smo ih dobili na pozajmicu,a ne kao da su 100% nashe.

Kad nesto nije tvoje to uvek bolje cuvas,bar ja tako mislim.

Anyway,necu da se svadjam s' nikim...slusham dosta svadje svaki dan kod kuce...

Bili smo i mi podstanari pa nikad nije bilo problema s' nama,uvek smo se ophodili prema stanu i stvarima u njemu kao da smo ih dobili na pozajmicu,a ne kao da su 100% nashe.

Kad nesto nije tvoje to uvek bolje cuvas,bar ja tako mislim.

..kako je ovo tuzno.. :(
..podrazumevanje je unishtilo toliko brakova zasnovanih na veoma zdravim, razumnim i
emotivno stabilnim osnovama..
..ja se nekako na ovu temu setim onog "chuvajte mame da vam duze traju" i opet se rastuzim.. :(

@ tema..
..nismo ravnopravni..osim u tome da oboje chinimo 80-90% onoga shto mozemo i zelimo..
..ne bi me uplashilo da se promeni % onoga shto mozemo..
..ali bi me..porazilo..da se promeni % onoga shto zelimo..

Nema tu neke mudrosti, treba svako da se potrudi oko svog partnera, ali ako partneru nije stalo do vas, onda ne vredi nista. Posto ste vi u braku, probaj da je protreses i da joj objasnis sta zelis, ali na nacin na koji ce ona shvatiti. Mozda je zena zapala u apatiju, svakodnevicu...pa nije ni svesna kako se kvari vas odnos. Poznato mi je kako to ide i nadam se da nikad necu zaboraviti.

Inace, mozda treba da se nadju dvoje ljudi sa slicnim ljubavnim brodolomima, pa ce onda znati sta moze da im se desi ako se ne potrude i ne uloze dovoljno... Ako vam se nije desilo, nema sanse da predosetite neke stvari... :/

..ljudi uche i na tudjim greshkama...
Uče, tačno je, ali se takve stvari neprimetno uvuku u odnos između dvoje ljudi. Vole se, sve je ok, dok ne postanu preokupirani problemima, životom, decom, i onda se desi da se čovek oseti kao postavljač teme.
Svi znamo da u braku treba da se partneri posvete jedno drugom, ali posle nekog vremena, desi se da ti pažnja popusti.. ili što reče jane, da ženu boli glava kad bi on sex. Zvuči banalno, ali nije uopšte.

Back