Ravnopravnost :D

да, мање више
мада има ту још неких "бисера" типа за мушкарца није балет или за жену није фудбал
али све то заправо није ни страшно док остаје не наивоу коментара

U sustini da, mada uvek se nadje neki problem. Evo realan primer za koji ja znam je zaposljavajne i pitanja na razgovoru za posao "a koliko cesto imate seksualne odnose", "koristite li zastitu", ok, ne postavljaju bas ta pitanja, ali su pitanja o intimnom pa i seksualnom zivotu, jer ko ce da placa trudnici bolovanje. Tako da, ako zatrudnis, mars na ulicu. Ne znam koliko poslodavaca takvih ima, ali citao sam o tome.

Ono ko kosi a ko vodu nosi polako nestaje, i zene imaju svoje karijere i nisu vise limitirane da budu samo domacice, mada opet, ima ljudi koji su tako, zna se sta zena radi, nije ona za posao, ona je da kuva i pere samo.

Onda imamo onaj drustveni problem, frajera i "lakih devojka" ili ako cemo bas da sitnicarimo, predstavljanje zena u medijima kao seksualne objekte, slabijima i zavisnim od muskaraca. Jeste li videli neki akcioni film da glavni lik ne osvoji i spasi devojku?

Mozemo reci da je i podela na "muske" i "zenske" stvari, interesovanja opet neka podela, mada to je u glavima ljudi i individualno, ali uvek se nadju izuzeci tipa devojke koje ne nose stikle, suknje, i koje vole nauku recimo, kao i muskarci koji ne vole fudbal, automobile, oruzja i sport u globalu. Postovati razlike izmedju polova, a ne nasilno spajati ih u jedan.

Patrijarhat je na izdisaju, manje vise, ali sigurno je da ne zelim da vidim matrijarhat i drustvo koje favorizuje samo zene, a na oba pola.

Back