- Poruka
- 89.439
Baš dugo nisi pisao na ovoj temi..kakav Grk Galileo Gailjej je to ustanovio-jbt u koju školu ste vi išli?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Baš dugo nisi pisao na ovoj temi..kakav Grk Galileo Gailjej je to ustanovio-jbt u koju školu ste vi išli?
Čim nisi jedini, mora da je tako.Vidi. Ti si prva zapela "zasto ne pogledas ONAJ video" a ja sam samo postavio drugi video kao kontra-argument. Interesantno da nisam samo ja pretpostavio da si ravnozemljasica-a sad kao tvrdis suprotno./..? Ne, ne dajem ja sebi na yna;aju nego ti, kao i ve'ina modova misli[ da si Bogom dana...O;igledno ne znaš šta je trolovanje...Ali iskreno stvarno počinje da me tooooliko nije briga. Evo neću pisati više u ovoj temim pa da je zadnja na ovom svetu. Pa nek misli ko hoće i da je trouglasta Zemlja![]()
Znači mi ne posle 500 nego posle koliko-2000 godina i dalje polemišemo jel ravna ili okrugla..? LOL...a možda je ploča na leđima kornjače=to je mislim bio neki stari mit...Mislim da je u vreme Galileja vec bilo poznato da je Zemlja okrugla. Rasprava se vrtila oko toga da li ide oko Sunca ili Sunce oko Zemlje. Vec u srednje veku je bilo poznato da je okrugla. To se moze videti na njihovim kartama sveta. Kao karte su bile dosta lose (razumljivo s' obzirom na ogranicenja) ali su generalno razumeli da nije ravna.
BasZnači mi ne posle 500 nego posle koliko-2000 godina i dalje polemišemo jel ravna ili okrugla..? LOL...a možda je ploča na leđima kornjače=to je mislim bio neki stari mit...
I dokle vise? Koliko ce ovi likovi da snime klipova? 3 klipa po sat i po vremena? I na kraju ne vidim da ista egzakktno ustanovil... iako, bicu iskren-pogledao sam, zasad samo kraj klipa...I kad vidim pljuvacinu po Ajnstajnu-kome nisu ni do kolena-sve mi je jasno....
A oni naklapaju o svemu drugome alii samo te-bitne odgovore-IZBEGAVAJU!Meni treba samo jedan video, onaj u kome je detaljno objašnjen model Ravne Zemlje, ništa drugo ne smatram relevantnim.
Neka brate objasne kako funkcioniše ta njihova Ravna Zemlja, kako se na njoj menjaju dan i noć, leto i zima, Mesečeve mene, pomračenja, kretanje neba,onda kako radi gravitacija, sve lepo da mi razjasne.
Kupe metereoloski balon koji leti na vecim visinama i kameru. Ne bi trebalo da kosta vise od par k evra. Mozete i vi ovde s foruma da se skupite.Da li neko od ovde prisutnih globusana ili ravnozemljaša ima bilo kakvu ideju
o tome, kakav eksperiment može bilo koji čovek da izvede u sasvim jednostavnim
uslovima, da bi sebi dokazao da je zemlja sfera koja se kreće ili da je nepomična
i ravna?
Možda možete da date ideju Goranu Potkonjaku i ekipi. Ubiše se ljudi računajući
i raspravljajući a s mesta se nisu makli.
I sta dokazujes time? Da li vi ljudi stvarno ne shvatate besmisao ovakvih...ekspoerimenata. Ja sam vec vise puta postavio pitanja na koje niko nije dao odgovor u korist ravne Zemlje ali nemam nameru da se ponavljam...Kupe metereoloski balon koji leti na vecim visinama i kameru. Ne bi trebalo da kosta vise od par k evra. Mozete i vi ovde s foruma da se skupite.
Pa kad pita evo, koliko znam, meteo baloni mogu da se podignu dovoljno visokk da se vidi zakrivljenost. Neka provere. Sto da ne. Kao kada deca ponove neki opus iz fizike. Tipa svaki put kad skoce da se trude da ne promase zemlju.I sta dokazujes time? Da li vi ljudi stvarno ne shvatate besmisao ovakvih...ekspoerimenata. Ja sam vec vise puta postavio pitanja na koje niko nije dao odgovor u korist ravne Zemlje ali nemam nameru da se ponavljam...
pa vidi trebalo bi onda i iz aviona da se vidi zar ne? A onda je sledeci problem-par ljudi kaze "da vidi se" a drugi kazu "e ne vidi se"Pa kad pita evo, koliko znam, meteo baloni mogu da se podignu dovoljno visokk da se vidi zakrivljenost. Neka provere. Sto da ne. Kao kada deca ponove neki opus iz fizike. Tipa svaki put kad skoce da se trude da ne promase zemlju.
Kupe metereoloski balon koji leti na vecim visinama i kameru. Ne bi trebalo da kosta vise od par k evra. Mozete i vi ovde s foruma da se skupite.
Meni treba samo jedan video, onaj u kome je detaljno objašnjen model Ravne Zemlje, ništa drugo ne smatram relevantnim.
Neka brate objasne kako funkcioniše ta njihova Ravna Zemlja, kako se na njoj menjaju dan i noć, leto i zima, Mesečeve mene, pomračenja, kretanje neba,onda kako radi gravitacija, sve lepo da mi razjasne.
1. Ne brini samo malo proguglaj... Imaces sad i prilike da pogledas film snimljen na MKS...Оно што мене лично брине је следеће:
ОКРУГЛА ЗЕМЉА:
1. невероватно мало ОЗБИЉНИХ фотографија из свемира
2. оне путање авиона озбиљно дуже, уместо да само препречи по сред океана.
Да, али на чему стоји корњача?...a možda je ploča na leđima kornjače...