Ravna zemlja

Ne verujem im nista, vec je dokazano sa ranijim slikama povrsine Marsa da su napravljene na Zemlji. Navlace nam maske, uce krivu istoriju, da je Zemlja okrugla, da su vakcine spas, truju iz vazduha, prave hibride psenice sa vise hromozoma, trguju drogom. Da ne nabrajam dalje, moze se napisati cela strana.
Opšte je poznato da si ti vrhunski ekpert za vakcine, veganizam, ravnu Zemlju i trgovinu drogom.........Kamael - čovek zver, u sve se razume. :mazi:

Da, ja se sećam ovde da sam pisao kako GPS daje trodimenzionalne koordinate po sistemu WGS 84 koji je u osnovi Zemlja kao geoid. Nažalost, to je viša matematika za ove što im nije jasan oblik Zemlje
Da, ja se sećam da trodimenzionalne koordinate nisu potrebne baš nikom na Zemlji koja je "svedena" da geografsku širinu i dužinu.
Takodje se sećam da je odredjivanje koordinata potpuno nezavisno od oblika Zemlje, i da se koordinate isto tako uspešno(čak i trodimenzionalne :per: :per: ) mogu utvrditi i na modelu ravne Zemlje, jer je u osnovi odredjivanja koordinata proces koji se zove triangulacija, i koji se koristi i u ravni..
I nema nikakve veze, sačuvaj bože, sa VIŠOM matematikom.
Možda je doduše tebi viša.......
A što se više matematike tiče ja sam siguran da sam potpuno sposoban da ispratim svaku raspravu na tu temu, samo je problem što nemam sagovornike na tom nivou.

Meni je drago što si sposoban da ispratiš svaku raspravu na ovu temu i u tom smislu moraš znati da GPS koristi projekciju koja se zove WGS84 i ona daje koordinate čiji su parametri sedeći:
http://www.unoosa.org/pdf/icg/2012/template/WGS_84.pdf
WGS84 geodetski sistem je standard koji se koristi u kartografiji, geodeziji i satelitskoj navigaciji, i naravno podrazumeva se na svakom GPS uređaju.

Evo da ti prevedem ukratko sa linka odozgo da još bolje razumeš.
GPS se bazira na sistemu koji Ima sledeće definicije:
Izvor - centar mase Zemlje zajedno sa okeanima i atmosferom.
Merilo - merilo je lokalnog okvira Zemlje, kako je definisano u generalnoj teoriji relativnosti.
Koordinantni sistem: elipsoid WGS 84
Z - osa ti je osa rotacije Zemlje sa definisanim parametrima: Poluprečnik duže ose elipsoida: 6378137 metara, faktor spljoštenosti: 298,2572, srednja ugaona brzina rotacije Zemlje: 7292115 x 10 na -11 radijana u sekundi, geocetrična gravitaciona konstanta: 3,986 x 10 na 14 metara na kub u sekundi na kvadrat.

Meni je drago što si sposoban da ispratiš svaku raspravu na ovu temu i u tom smislu moraš znati da GPS koristi projekciju koja se zove WGS84 i ona daje koordinate čiji su parametri sedeći:
WGS84 geodetski sistem je standard koji se koristi u kartografiji, geodeziji i satelitskoj navigaciji, i naravno podrazumeva se na svakom GPS uređaju.

Merilo - merilo je lokalnog okvira Zemlje, kako je definisano u generalnoj teoriji relativnosti.
Z - osa ti je osa rotacije Zemlje sa definisanim parametrima: Poluprečnik duže ose elipsoida: 6378137 metara, faktor spljoštenosti: 298,2572, srednja ugaona brzina rotacije Zemlje: 7292115 x 10 na -11 radijana u sekundi, geocetrična gravitaciona konstanta: 3,986 x 10 na 14 metara na kub u sekundi na kvadrat.
Šta ti je ova 'sumnjiva' geocetrična gravitaciona konstanta?

Da, ja se sećam da trodimenzionalne koordinate nisu potrebne baš nikom na Zemlji koja je "svedena" da geografsku širinu i dužinu.
Takodje se sećam da je odredjivanje koordinata potpuno nezavisno od oblika Zemlje, i da se koordinate isto tako uspešno(čak i trodimenzionalne :per: :per: ) mogu utvrditi i na modelu ravne Zemlje, jer je u osnovi odredjivanja koordinata proces koji se zove triangulacija, i koji se koristi i u ravni..
I nema nikakve veze, sačuvaj bože, sa VIŠOM matematikom.
Možda je doduše tebi viša.......
A što se više matematike tiče ja sam siguran da sam potpuno sposoban da ispratim svaku raspravu na tu temu, samo je problem što nemam sagovornike na tom nivou.
Odlično: Onda nam izračunaj koji bi trebao biti oblik Zemlje-palačinke, uzimajući u obzir da se na ovoj izmišljenoj kugli SMANJUJU udaljenosti između meridijana kada se putuje prema polovima? Neće baš biti OKRUGLA?

Ako nekom ne mozes pomoci, ne moras mu ni odmagati.
Mozes se smejati glupostima ali ne i glupom coveku, sem ako tvojom voljom ne upravljaju kompleksi .
Svako ko je sposoban da piše na forumu ima dovoljni mentalni kapacitet da pročita na temu i kritički proceni idiotske teze koje propagira ravnozemljaški pokret. Gravitacija, smena dana i noći, godišnjih doba, izgled neba i meseca sa severne i južne polulopte, itd itd. Ništa od toga ne može biti objašnjeno modelom ravne zemlje, pada na najosnovnijoj proveri, da ne pričam o motivaciji da se tokom više vekova održava kompleksna prevara od koje niko nema koristi.

Ako si sposoban da se registruješ na forum i napišeš post, sposoban si da postaviš ta pitanja. Ali ne, ti biraš da ih ne postavljaš, biraš da ignorišeš osnovnu logiku i zbog toga si retard po izboru, ne po rođenju. Samim tim zaslužuješ prezir i podsmeh.

Odlično: Onda nam izračunaj koji bi trebao biti oblik Zemlje-palačinke, uzimajući u obzir da se na ovoj izmišljenoj kugli SMANJUJU udaljenosti između meridijana kada se putuje prema polovima? Neće baš biti OKRUGLA?
Debil ne razume zašto su na ekvatoru najveća rastojanja između meridijana, jer ima IQ fikusa.

Kad bi ga pitao da izračuna rastojanje između dva meridijana na zadatoj geografskoj širini, pogled bi mu se ukočio, a bala bi krenula da mu curi na usta.

A da ja tebi prevedem sve to što si ti rekao?
SRANJE.
Osnove GPS pozicioniranja su u triangulaciji sa više baznih stanica, gde apsolutno ništa od gorenavedenog nije potrebno, jer su osnove triangulacije utvrdjene još u starom veku.
I taj sistem apsolutno može da se primeni na svaki model Zemlje, kao što je primenjen na pretpostavljeni model Zemlje kao geoida.
SRANJE koje ti navodno ovde prezentiraš je dokazano i time što za matematičko pozicioniranje bilo kakve tačke u ravni ili prostoru nikakvog uticaja nema "centar mase" koji je u modelu Zemlje kao geoida promenljiv prema meri kretanja Meseca.
Takodje bilo kakvo pozicioniranje neke tačke ili predmeta u prostoru(kako ti kažeš trodimeznionalne koordinate) mora bi u obzir na uzme ne samo rotaciju Zemlje, nego i revoluciju, te kretanje oko centra galaksije i kretanje galaksije prema drugim galaksijama,, jer je svaka tačka prostora našeg svemira u svetlu trodimanzionalnih koordinata jedinstvena po veličini svojih koordinata,

Poslednja izmena:
Zamolio bih administratora koji je aktivan na ovoj stranici da gospodina koji je ovde samo da vredja ukloni sa ove teme, jer sam naziv teme sugeriše raspravu o njoj a nikako vredjanje zbog nečijih drugih i drugačijih stavova.
Ja se jasno trudim da sve svoje stavove naučno ispravno donesem i objasnim, a vredjanje samo zagadjuje temu.
Ukoliko to ne učinite, ja ću svakako promeniti svoj način sudelovanja na ovoj temi u skladu sa ostalima.

Jel' treba opet da ponovim da ja NISAM rekao da je Zemlja ravna?
Teserakt.jpg

Video su nekad ovo?
Dvodimenzionalna fotografija trodimenzionalne senke četvorodimenzionalne kocke.
Ja sam najbliži uverenju da je Zemlja ovako nešto, ceo svet oko nas, a ono što vidimo je samo trodimenzionalna senka tog sveta koji se nekad čini da je lopta, ali nije jer senka je projekcija koja gubi ne samo jednu dimenziju nego i neke druge važne osobine originala.
Mnogo toga u svetu oko nas, a to pokušavam sve vreme da prezentiram, govori da je tako, smao što je lakše jesti i piti iz valova i ne razmišljati.

Ma sve si ih provalio, ne mogu oni tebe da prevare. Kako li je samo moguće da nisi završio srednju tako pametan?
Tokom srednje skole vise nismo isli u istu nego sto jesmo, zbog strajkova i ostalog sto se desavalo. Bombardovanje, sankcije, sve je to uticalo i na ucenike, a to bombardovanje su odradili tvoji satanisti korporacija jer nismo hteli da prihvatimo njihov monetarni fond ekonomsko ropstvo.

Jel' treba opet da ponovim da ja NISAM rekao da je Zemlja ravna?
Pogledajte prilog 766898
Video su nekad ovo?
Dvodimenzionalna fotografija trodimenzionalne senke četvorodimenzionalne kocke.
Ja sam najbliži uverenju da je Zemlja ovako nešto, ceo svet oko nas, a ono što vidimo je samo trodimenzionalna senka tog sveta koji se nekad čini da je lopta, ali nije jer senka je projekcija koja gubi ne samo jednu dimenziju nego i neke druge važne osobine originala.
Mnogo toga u svetu oko nas, a to pokušavam sve vreme da prezentiram, govori da je tako, smao što je lakše jesti i piti iz valova i ne razmišljati.
Mani me matematičkih egzibicija sa dimenzijama.

Svako ko je sposoban da piše na forumu ima dovoljni mentalni kapacitet da pročita na temu i kritički proceni idiotske teze koje propagira ravnozemljaški pokret. Gravitacija, smena dana i noći, godišnjih doba, izgled neba i meseca sa severne i južne polulopte, itd itd. Ništa od toga ne može biti objašnjeno modelom ravne zemlje, pada na najosnovnijoj proveri, da ne pričam o motivaciji da se tokom više vekova održava kompleksna prevara od koje niko nema koristi.

Ako si sposoban da se registruješ na forum i napišeš post, sposoban si da postaviš ta pitanja. Ali ne, ti biraš da ih ne postavljaš, biraš da ignorišeš osnovnu logiku i zbog toga si retard po izboru, ne po rođenju. Samim tim zaslužuješ prezir i podsmeh.
Ako je tvoj cilj da se smejes retardima, onda si za zaljenje.Ako je to opsesija tvojih uzivanja,onda si takodje bolestan te samim tim treba da se lecis.
Kako bi lekari lecili bolesne ako bi prema njima gajili prezir i podsmeh?Zar to nije osobina nacistickih eugeneticara?
Osnova medicine je odvojiti bolesnika od bolesti.Ako ti to nije jasno, onda imas problem.

Nisi se zapitao zasto je ova farsa isforsirana po svim svetskim medijima?Treba li ti se smejati ako to ne razumes?Ili jos gore, ako razumes i to sledis?

Poslednja izmena:
Ako tebi i dalje nije jasno šta sam napisao, to je samo tvoj problem.
Jasno mi je sta si napisao, zato ti sugerisem da promenis svoj stav i potrudis se da razumes one koji ne razumeju...i nadoknadis im taj nedostatak.
Kao sto i tebi treba nadoknaditi nedostatak da i sam ne bi bio u zabludi.
Obracaj se prema ljudima onako kako zelis da se i oni obracaju prema tebi.
Budi prema inferiornima onakav ,kakvi zelis da superiorni budu prema tebi.

Ako ti je jasno šta sam napisao onda treba da ti bude jasno i da se u diskusiju ne ulazi tako. Jesi li postavio sebi kritička pitanja o ravnoj Zemlji? Jesi pokušao da na njih odgovoriš?

Ako jesi, do kog si zaključka došao? Ako nisi, kako očekuješ da te poštujem i smatram ozbiljnim sagovornikom?

A da ja tebi prevedem sve to što si ti rekao?
SRANJE.
Znači za tebe je sranje standrad za navigaciju i geodeziju što koriste milioni svakodnevno? Nemaš ti blage veze o GPS-u i kako on funkcioniše. Nemoj više da se blamiraš ovakvim budalaštinama.

A ja sam još veća budala što sam pokušavao da ti objasnim nešto. U pravu je Sizif :pop:

Znači za tebe je sranje standrad za navigaciju i geodeziju što koriste milioni svakodnevno? Nemaš ti blage veze o GPS-u i kako on funkcioniše. Nemoj više da se blamiraš ovakvim budalaštinama.

A ja sam još veća budala što sam pokušavao da ti objasnim nešto. U pravu je Sizif :pop:
Ja sam tebi jasno i glasno rekao da GPS navigacija iste rezultate ima i na modelu ravne Zemlje, ali izgleda tebi ne vredi pričati.
SRA.NJE je pokušaj da se GPS pozicioniranju da značaj kao nekom dokazu o obliku Zemlje.
Još kad bi razmislio zbog čega je tako, ali izgleda ne vredi.
i izgleda da si u pravu, jer ti koliko vidim samo pričaš o nečemu bez ikakvih dokaza.
Ajde ti pokaži ovde svima nama, ŠTA je to kod GPS pozicioniranja tako karakteristično da bi to moralo da bude na modelu Zemlje kao lopte, a ne može da bude na modelu ravne Zemlje(ili svejedno Zemlje bilo kog oblika).
Pa da pričamo naučnim jezikom, a ne "ja znam šta ima da dokazujem"?
Eto dokaži meni, ja ću s radošću da prihvatim takav dokaz.

Ja sam tebi jasno i glasno rekao da GPS navigacija iste rezultate ima i na modelu ravne Zemlje, ali izgleda tebi ne vredi pričati.
SRA.NJE je pokušaj da se GPS pozicioniranju da značaj kao nekom dokazu o obliku Zemlje.
Još kad bi razmislio zbog čega je tako, ali izgleda ne vredi.
i izgleda da si u pravu, jer ti koliko vidim samo pričaš o nečemu bez ikakvih dokaza.
Ajde ti pokaži ovde svima nama, ŠTA je to kod GPS pozicioniranja tako karakteristično da bi to moralo da bude na modelu Zemlje kao lopte, a ne može da bude na modelu ravne Zemlje(ili svejedno Zemlje bilo kog oblika).
Pa da pričamo naučnim jezikom, a ne "ja znam šta ima da dokazujem"?
Eto dokaži meni, ja ću s radošću da prihvatim takav dokaz.
Gde se nalaze 'sateliti' koji emituju GPS signale?

ŠTA je to kod GPS pozicioniranja tako karakteristično da bi to moralo da bude na modelu Zemlje kao lopte, a ne može da bude na modelu ravne Zemlje
Fizička udaljenost između paralela je konstantna za sve georafske širine, dok se udaljenost između meridijana menja po formuli cos(A) gde je A geografska širina. Ovo ne bi bio slučaj ni na jednom drugom obliku osim loptastog, a vrlo lako se proverava u paksi. Ako Beograd leži na recimo 45 stepeni SGŠ, udaljenost dva susedna meridijana je oko 0.7 od udaljenosti dve susedne paralele. U Atini će recimo ovaj odnos biti 0.8.

Uzmeš metar i GPS u ruke, pa proveriš. Ako uopšte možeš da isprocesiraš šta sam ti upravo rekao.

Gde se nalaze 'sateliti' koji emituju GPS signale?
Svejedno je gde su sateliti GPS-a.oni mogu da lete iznad bilo kog oblika Zemlje, princip GPS pozicioniranja će biti isti.
Ono što ja nikako ne mogu da shvatim je da ovde retko ko uopšte zna šta je valjani naučni pristup bilo kakvom problemu.
Alooooo, Eratostenovo rešenje problema obima Zemlje ima naučnu "rupu" koja to rešenje prikazuje nepotpunim, a to je tvrdnja da su Sunčevi zraci koji padaju na Zemlju paralelni, što odmah podrazumeva ogromnu udaljenost Sunca za koju mi ne znamo da je istinita.
GPS pozicioniranje podrazumeva satelite koji emituju signal, ali ti sateliti mogu da lete i iznad Zemlje oblika kocke, tepsije,valjka, svejedno bi rezultat bio isti sa unošenjem pravih vrednosti i jednačina u obračun emitovanja signala.Uostalom GPS pozicioniranje može da radi i bez satelita, na osnovu zemaljskih baznih stanica, i uzajamnog odnosa njihovih signala.Zbog čega je postojanje satelita vezano za model loptaste Zemlje?

Svejedno je gde su sateliti GPS-a.oni mogu da lete iznad bilo kog oblika Zemlje, princip GPS pozicioniranja će biti isti.
Ono što ja nikako ne mogu da shvatim je da ovde retko ko uopšte zna šta je valjani naučni pristup bilo kakvom problemu.
Alooooo, Eratostenovo rešenje problema obima Zemlje ima naučnu "rupu" koja to rešenje prikazuje nepotpunim, a to je tvrdnja da su Sunčevi zraci koji padaju na Zemlju paralelni, što odmah podrazumeva ogromnu udaljenost Sunca za koju mi ne znamo da je istinita.
GPS pozicioniranje podrazumeva satelite koji emituju signal, ali ti sateliti mogu da lete i iznad Zemlje oblika kocke, tepsije,valjka, svejedno bi rezultat bio isti sa unošenjem pravih vrednosti i jednačina u obračun emitovanja signala.Uostalom GPS pozicioniranje može da radi i bez satelita, na osnovu zemaljskih baznih stanica, i uzajamnog odnosa njihovih signala.Zbog čega je postojanje satelita vezano za model loptaste Zemlje?
Druge metode merenja veličine Zemlje su DOKAZALI da je ideja sa paralelnim sunčevim zrakama TAČNA! Sateliti ne moraju da lete, možda vise na balonima? :super:A gde bi bile te mnogoborojne bazne stanice za GPS? Koliko ih ima za mobilnu komunikaciju, pa imaš mnogo mesta bez signala? Naročito na okeanima, jer i tamo postoji GPS signal!?

Back