Ravna zemlja

Svi vrlo dobro znamo da Sunce ovako zalazi...

sunset10.jpg

Ako bismo bili na ploči - kad jednom zađe Sunce cela „ploča“ bila bi u mraku. :hahaha:

Svi vrlo dobro znamo da nije tako, već da imamo časovne zone. Čista logika.

Ja ću da postanem glavni ravnozemljaš na svetu ako budem video sazvežđe Južni Krst iz Evrope. Da smo na ploči, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa. Dajem vam priliku da me preobratite... i zaradite na tome...

Dakle...

Kad je na severnom polu dan na južnom je noć, i obrnuto, dok na ekvatoru u toku cele godine dan i noć traju skoro tačno po 12 sati. To je nemoguće na ravnoj ploči, već je moguće samo na lopti. Tačka.

Kad mi neko bude pokazao tačku iz Evrope sa koje se može videti sazvežđe Južni Krst, em što ću mu dati 5000 €, em što će me ubediti da je Zemlja ravna ploča, jer da jeste, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa, ne bismo imali polove, ekvator i godišnja doba. Dakle?

U čemu je problem? Đe ba zapelo?

Šta smeta da Zmaj od Šipova sa svojom stokom uđe u Parove?

Porasla bi “gledanost”, a i razlikovao bi se od ostale stoke sa silikonima. Ili neka Marić čuva njegovu stoku, a Zmaj neka bude urednik. Na kraju obojica mogu da opremaju krave.

Nista nije odbačeno smrade, ona će izgubiti licencu. Antivakseri su svakako ugasili nakon ove pandemije, neće biti ni trunke tolerancije ubuduće.

I drži se teme, to što si ti bolestan u glavi ne znači da možeš da pišeš šta želiš gde želiš.

Nista nije odbačeno smrade, ona će izgubiti licencu. Antivakseri su svakako ugasili nakon ove pandemije, neće biti ni trunke tolerancije ubuduće.

I drži se teme, to što si ti bolestan u glavi ne znači da možeš da pišeš šta želiš gde želiš.

Mirisu i parfemu, prdoljube, svinjoljube, jedna jedina krivična prijava protiv nje je odbačena još pre dve godine, u vreme kad si ti seirio po forumu tvrdeći da čekaš suđenje protiv nje. Nikakvog suđenja neće biti. Nikada. Ovo je izmišljena pandemija, a toleranciju će da izvede Srpska pravoslavna crkva, kao i par puta ranije. Sve vakcine koje luzeri budu kupili završiće na deponiji, gde im je i mesto. Luzeru.

Drži se ti teme (čudo da nisi ravnozemljaš). To što si bolestan između nogu ne znači da možeš da truješ sve oko sebe.

Postoji sajt FLY RADAR 24 na kome se vide letovi svih aviona na planeti od svoje polazne tacke do krajnje destinacije. I pri tome se vidi njihova tacna putanja u realnom vremenu. Ono sta je bitno za ovu pricu su upravo te REALNE putanje aviona.

Svaki avion leti najkracim putem kako bi potrosnja goriva bila sto manja. E sad interesantno je da ako pratite najkracu putanju izmedju dva odredista videcete da se realna putanja na flyradar 24 poklapa sa modelom ravne zemlje a ne poklapa sa modelom kako nas uce u skolama da je zemlje loptasta. A evo i dokaz.

Najpre pogledajmo kako izgleda realna putanja aviona na flyradar24 koji ide od Njujorka do Telaviva na prvoj slici.
Zatim pogledajte najkraci put na modelu ravne zemlje i onda na modelu globusa.

Videcete da se na modelu ravne zemlje apsolutno pokla realna putanja sa flyradar24. Znaci avion ide preko Turske, Bugarske, Ceske, Skotske, pa dodiruje obalski deo kontinentalne Kanade.

A kad pogledate najkracu putanju izmedju Njujorka i Telaviva na globusu kojim nas uce u skoli ona ide preko Grcke, Obale Hrvatske, preko francuske, ne dotice nimalo Veliku Britaniju a kamoli da dotice Skotsku, Ne dotice kontinatalnu Kanadu i dolazi do Njujorka!!!

Prema tome Ni jedna avio kompanija nece leteti duzim putem sto znaci da je realna putanja bas ona koju vidimo na FLYRADAR24 a ta putanja se apsolutno poklapa sa putanjom najkracom na ravnoj zemlji a ne poklapa se na modelu da je nasa zemlja globus.

Pogledajte prilog 671367
Ipak ti se okrece?
E moj prijatelju, to ti nije zemlja. To ti je taj flay radar ili kako li ga nazvase...
A ti deder izmisli i da su i ostale planete ravne pa da te blagosiljam

Dajem 5000€ svakome ko bi mi pokazao tačku u Evropi sa koje se može videti sazvežđe Južni Krst. Ako je Zemlja ravna kao tepsija, onda bismo, jelte, svi videli iste zvezde i ista sazvežđa. Ne bi postojale takozvane karte severnog i južnog neba. Pametnom dosta.

Postoji sajt FLY RADAR 24 na kome se vide letovi svih aviona na planeti od svoje polazne tacke do krajnje destinacije. I pri tome se vidi njihova tacna putanja u realnom vremenu. Ono sta je bitno za ovu pricu su upravo te REALNE putanje aviona.

Svaki avion leti najkracim putem kako bi potrosnja goriva bila sto manja.
Dve greške:
1. Ne, avion ne leti najkraćim putem. Avion leti na osnovu dva osnovna principa, samo je jedan od njih dužina puta, drugi je da leti najbezbednijom putanjom. To se ostvaruje na dva načina - da tokom leta bude blizu aerodroma u slučaju problema i da leti što više iznad kopna a što manje iznad vode.

2. Ti tvrdiš da gledaš globus kod ovih putanja a zapravo gledaš 2D mapu koja ne odgovara stvarnom stanju, već je projekcija koja ima znatnu distorziju na polovima. Zbog te distorzije ti deo puta blizu Grenlanda deluje duže nego što zaista jeste. Evo ti objašnjenje:

Pa bas to sto se svaki satelit ponasa drugacije i jeste dokaz,samo ga ti sa takvim plitkim razmisljanjem ne vidis.
Slucajnosti se desavaju.
Znači moje razmišljanje je plitko zato što uniformnost svemira smatram pravilom?
To ne smatram ja, nego to kažu osnovni astrofizički zakoni i iskustvena posmatranja.
To znači po tebi svaki satelit se ponaša drugačije, jer za njih važe druga pravila?
Pa kakva je to nauka kada nešto nekad važi, a nekad ne važi?
Njutnov zakon gravitacije, tri Keplerova zakona, to je valjda osnova koja važi uvek?
Kako je onda moguće da recimo Plutonov satelit Haron bude "zaključan" ali ostali sateliti istog sistema nisu?
Ili sateliti Jupitera ili Saturna?
Kakvi su to različiti uslovi u istom sistemu?
Ako je Zemlja geoid, i kako kažu ovde i sve druge planete geoid, ako sve planete kruže oko Sunca po elipsama gde je u jednoj žiži Sunce, ako oko svih planeta sateliti kruže po istim takvim orbitama, ako se materija grupiše u planete ili satelite na tačno odredjenim rastojanjima(astronomske jedinice), a tamo gde ih nema nalaze se prstenovi Jupitera ili Saturna ili asteroidni pojas...Sve su to uniformnosti koje čine naš svemir mogućim, čak i kada ne znamo tačno pravila po kojima se to dogadja,kako je onda moguće da oko iste planete jedan satelit ima zaključanu putanju a drugi nema?
To bi bilo moguće u nekom mladom sistemu starosti nekoliko desetina miliona godina, ali u sredovečnom sistemu u kojem smo mi odavno se sve zaključalo, ili odavno ništa nije zaključano.....Treće nema......

Ако прихватимо да је Земља равна , шта би било када би пробушили рупу у Земљи, да ли би испод био неки под или свемир?

A Deep Dive into Tidal Lock

Eto ti detaljnog objašnjenja ako, te zaista zanima, mada mislim da troluješ.
Prijatelju, ovo sad najpoštenije od mene...........Povlačim se iz ove rasprave i ove teme.
Možda će ti razlog biti smešan, možeš i komentarisati nije bitno, ali tekst koji si mi dao kao objašnjenje zaključavanja orbite je DJUBRE........DJUBRE sa sve navodima i godinama radova koji navodno to DJUBRE podržavaju.
U tom tekstu postoji jednačina zaključavanja, ali se može primenjivati samo onda kada autori teksta to kažu, nekad kod izduženih orbita, a nekad kod skoro kružnih kao što je Mesečeva, ali nigde nije pojašnjeno kako da znamo kada se sme računati a kada ne?
Jednačina sadržava SKORO sve opštepoznate parametre i šta kad u jednačinu ubacimo podatke za Zemlju i Sunce?
A da, u jednačini imaju DVE konstante koje se kaže zbog jednostavnosti mogu zanemariti i jedna promenljiva koja izgleda zavisi od volje autora teksta(u prevodu ako neko pokuša da primeni jednačinu na nešto što se nama ne svidja).
Znači nekad sinhronost nastaje zbog blizine, nekad zbog daljine, nekad zbog plimskih talasa gravitacije, nekad zbog izduženosti putanje.........Ali kad, zbog čega, zašto - to nema.........Ali je bitno da sem sinhronosti postoji i super sinhronost koja je anomalija od sinhronosti, tačnije specijalan slučaj koji nastaje nekad, kad ne znaju da objasne, ali i sinhornost po fazama, koja takodje nastaje ne znamo tačno kada, kod Merkura u vezi sa Suncem.
I onda za sve te specijalne slučajeve posotje i specijalne jednačine i specijalna matematika,.
Prosto u jednoj reči DJUBRE.......
Ako je to nauka koja treba da bude vodilja nekoj budućoj generaciji, onda smo u debelim debelim gov.nima.
I dobro, neka sam ja i plitak i gl.up, ali ovo.........

Slobodno se povuci, jer si prešao sve granice objektivnosti i pristojnosti. Nisi spreman ni osnovnu grešku da priznaš (da je sinhrona rotacija česta pojava u Sunčevom Sistemu) što te primorava da pljuješ po naučnim radovima bez ičega što bi ponudio zauzvrat.

Nije sramota napisati "pogrešio sam, nisam znao" ali ovo sto radiš jeste sramota.

Jehovini svedoci i adventisti koji su propovedali neke svoje stvari rekli su mi da je bog postavio Zemlju i Sunce tako da ako se Zemlja približi Suncu samo za 1 mm sve bi na Zemlji izgorelo, a ako se udalji samo za 1 mm sve bi se zaledilo. Ja sam im odgovorio da nije tačno, te da se kosmičke razdaljine ne mere u milimetrima. Zemlja je 22. juna daleko od Sunca oko 153 miliona kilometara, a 22 decembra oko 147 miliona kilometara. Dakle približava se i udaljava oko šest miliona kilometara za pola godine. Dalje, tvrdili su da je ceo svet i svemir star između šest i sedam hiljada godina, i Zemlja naravno, koja je po njima najstarija tačka u svemiru. Ja sam ih pitao da li su čuli za svetlosnu godinu i priču da je neka zvezda daleko od nas nekoliko miliona svetlosnih godina. Rekli su da jesu. Aha ha ha ha ha ha ha. Ako je svemir star između šest i sedam hiljada godina - onda dve najudaljenije tačke u svemiru ne smeju biti dalje jedna od druge od sedam hiljada svetlosnih godina. Hvala na pažnji. No comment.

Slobodno se povuci, jer si prešao sve granice objektivnosti i pristojnosti. Nisi spreman ni osnovnu grešku da priznaš (da je sinhrona rotacija česta pojava u Sunčevom Sistemu) što te primorava da pljuješ po naučnim radovima bez ičega što bi ponudio zauzvrat.

Nije sramota napisati "pogrešio sam, nisam znao" ali ovo sto radiš jeste sramota.
Nikada nisam bežao od izvinjenja zbog sopstvenog nepoznavanja ili neznanja.
Evo izvinjavam se što sam sada morao da odgovorim, neću više, samo da te pitam.
Jesi ti pročitao detaljno stranicu koju si mi dao kao objašnjenje za sinhronizovanost orbita?
Obzirom na to da osnovano pretpostavljam da je tvoje znanje u oblasti prirodnih nauka iznadprosečno, stvarno bih te još jednom zamolio da detaljno pročitaš to što si mi poslao.
I onda ti meni kažeš kako sam ja prešao sve granice? :dash: :dash:
PS: Kako ja da ponudim nešto zauzvrat, kada to ne postoji?
Ubaci u DATU jednačinu podatke za Zemlju i Sunce, trebao bi dobiti period VEĆI od 4,5 milijardi godina(obzirom da se sinhronizovanost još nije dogodila)..Šta ćeš dobiti(još kad bi u jednačini bilo istaknuto kolike su te konstante)?
Nisam ubaciovao, jer se već posle te jednačine oni ogradjuju pa kažu da to ne važi uvek......pa kakva je to onda jednačina koja negde važi, a negde ne?
Šta su oni njom ponudili? Smeće?
Evo ja ću dati revolucionarnu jednačinu teleportacije, za koju GARANTUJEM da je tačna
L(Daljina na koju se teleportuje neko telo) = k(konstanta koja zavisi od mnogo parametara ali koju ćemo je u ovom slučaju zanemariti) * m (masa tog tela)/ r(gustina prostora kroz koji se teleportacioni signal šalje).
Revolucionarno zar ne?:hahaha::hahaha:
Ali dobro..........Ja sam ograničen, jel tako?

Узмеш двоглед, дођеш у неку луку, и гледаш како брод одлази ка хоризонту.
to je i sojic pricao da je zeleo da bude kapetan ladje
a da je njegova ladja otplovila

normalno da je ravna bolje reci elipsasta
mit o agarti ste zaboravili?
a mitovi su stariji od svake nauke

Back