Ravna zemlja

Nije ravna, svako malo zapnem dok hodam
drag.gif

Ako bismo bili na ploči - kad jednom zađe Sunce cela “ploča” bila bi u mraku. :hahaha:

Svi vrlo dobro znamo da nije tako, već da imamo časovne zone. Čista logika.

Jadni ravnozemljaši (ali “ravnozemljaši, aha ha ha ha ha ha ha, kako neko sam sebe može tako da nazove), izmislili su kako je professor i doktor fizike Božidar Nikolić ravnozemljaš... pa kad je jadni profa saznao za to morao je da ih demantuje...

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/dj...ar-tvrdi-da-je-zemlja-ravna-ploca-evo/p2j8q1h

Kako ih je razbio. Šta li će sada izmisliti?

Uzgred, ovom video klipu -
- nedostaje kraj (namerno, tačnije zlonamerno, je isečen), gde profesor završava priču time da je Zemlja lopta i da je namerno provocirao studente ne bi li više mislili svojom glavom. Na šta se primaju neznalice. Dno dna.

“Na kraju je iznet zaključak da je Zemlja, naravno, lopta, ali na Youtube se pojavio snimak iz koga je taj zaključak isečen. I šta je ostalo? Doktor Nikolić ravnozemljaš...” :sad2:

Ovo pokazuje kakve su njihove namere i kakvi su to ljudi... mislim na takozvane “ravnozemljaše”. Ravnozemljaši. :rida: Ali “ravnozemljaši”. :cepanje: Koliko miligrama mozga mora imati neko ko živi u XXI veku pa da sam sebe ovako nazove i da veruje u ove srednjovekovne nebuloze? :bljak: Fuj.

PS: Kako ja da ponudim nešto zauzvrat, kada to ne postoji?
Dovoljno je da dokažeš da oni sateliti koje sam, naveo NISU sinhronizovani (tidaly locked), citiranjem relevantnog naučnog izvora. To ne bi trebalo da bude problem, ni najmanji. To sam od tebe od starta tražio, a ti si izbegao da to uradiš fokusirajući se na pljuvanje svega što dobiješ.

Dovoljno je da dokažeš da oni sateliti koje sam, naveo NISU sinhronizovani (tidaly locked), citiranjem relevantnog naučnog izvora. To ne bi trebalo da bude problem, ni najmanji. To sam od tebe od starta tražio, a ti si izbegao da to uradiš fokusirajući se na pljuvanje svega što dobiješ.
A meni bi bilo dovoljno da TI DOKAŽEŠ da su te orbite sinhronizovane.
Gde je taj DOKAZ?
Njihova reč je dokaz?
Ili ćemo sad da raspravljamo o tome šta je dokaz?
Posmatranja nisu dokaz, jer očiglednost čak nije dovoljna da bude matematički i fizički DOKAZ, nego samo put prema otkrivanju pravila.
Uostalom čak i ovo djubre od "detaljnog objašnjenja" se ogradjuje od preciznosti pravila do kojih je došlo posmatranjem, jer posmatranje u astronomiji nije kontinuirani i neprekidni proces.
Dokaz je održivi model i pravilo koje se UVEK može primeniti na odredjenu pojavu.
Data formula ne može da se i koristi i ne koristi.........ili je jedno ili je drugo.
Pravilo nema specijalne slučajeve, za koje se posle uočavanja menjaju definicije, a ne sama pravila.
U kom rangu je ovo objašnjenje?
Strogo naučno nije čak ni teorema, jer nije sveobuhvatna.
A kamoli dokaz.

Не видим ниједан разлог зашто би некога спречавали да верује да је Земља равна, да око океана постоји ледени зид који спречава воду да се не проспе преко ивице.

Људи верују у много глупље ствари, на пример да ће невидљива рука тржишта решити све проблеме, па их нико не осуђује због тога.

A meni bi bilo dovoljno da TI DOKAŽEŠ da su te orbite sinhronizovane.
Gde je taj DOKAZ?
Njihova reč je dokaz?
Ili ćemo sad da raspravljamo o tome šta je dokaz?
Posmatranja nisu dokaz, jer očiglednost čak nije dovoljna da bude matematički i fizički DOKAZ, nego samo put prema otkrivanju pravila.
Posmatranja jesu dokaz, da bi nešto bilo dokazano ne mora biti objašnjeno. Jasno je da su mnogi sateliti u Sunčevom sistemu u sinhronoj rotaciji, to se vidi i jasno je. Objašnjenje procesa sinhronizacije nema veze sa onim što ti od starta negiraš, nemoj da menjaš temu.

Uzmimo za primer Saturn i njegove mesece za koje imamo decenije podataka i najvažnije od svega - direktne observacije koje je tokom 13 godina radila Kasini sonda koja je bila u orbiti oko planete. Njegovih 15 satelita je u sinhronoj orbiti, recimo Titan na koji je spuštena sonda se okrene oko Saturna i oko svoje ose za isto vreme - 15.9 dana. Dao sam ti poduži spisak tih tela koji možeš da proveriš na bilo kom sajtu posvećenom astonomiji.

Kako se usuđuješ da to negiraš i jednostavno napišeš "ne, to nije tačno"?

Back