Ratoborne zene

srbi utjerali strah u kosti :)))
al stvarno je tako, evo ja bio u jajcu tamo kod hrvata, i zezamo se mi, raspojasali se, a oni ne smiju do m. grada da dodju na balkanu, jednom ga jedva doveli usro se lik :)))))
to je bilo prije 7-8 godina, sad su se mozda malo oslobodili :)))

Pa missim da nije reč samo o rolama, ima stvari u odgoju dece koje muskarci ne mogu nadomestiti. A slažem se da je egal pritisak ti si domaćica=muškarac radi ženske poslove i čeka da mu žena donese lovinu, samo mislim da su obe stvari prenapuhane :)

- - - - - - - - - -

Mnogo razgovora i razumevanja mogu da ublaže stanje ali sva porodica mora da ima isti pristup. Suicid i primisli na suicid su zapuštena faza te bolesti

e, a postavlja se i pitanje zasto bi (hipoteticko) oslobadjanje muskarca tog superteskog bremena lovca/hranitelja izazvalo krizu identiteta i toliko ogorchenje umjesto da se doceka s odusevljenjem ta zamjena i/ili transfer rola i poslova kad je zenski teret vec tako nistavno lagan? :lol:

e, a postavlja se i pitanje zasto bi (hipoteticko) oslobadjanje muskarca tog superteskog bremena lovca/hranitelja izazvalo krizu identiteta i toliko ogorchenje umjesto da se doceka s odusevljenjem ta zamjena i/ili transfer rola i poslova kad je zenski teret vec tako nistavno lagan? :lol:

Pa otpocetka pišemo o toj kombinaciji gena i društvene determinisanosti. Ta verzija koju pominjes bi mogla biti aktuelna kada se ti meni počneš dopadati zbog širokih ramena i jakih šaka, jer te druge devojčice ne smeju ni pipnuti..a ja tebi jer imam lep nosic i sarene čarape :malav:

- - - - - - - - - -

Оних усташких пијандура који себе бранитељима зову?
Kako god
srbi utjerali strah u kosti :)))
al stvarno je tako, evo ja bio u jajcu tamo kod hrvata, i zezamo se mi, raspojasali se, a oni ne smiju do m. grada da dodju na balkanu, jednom ga jedva doveli usro se lik :)))))
to je bilo prije 7-8 godina, sad su se mozda malo oslobodili :)))

Lik kojeg dobro znam, koji je bio u zatvoru u Okucanima gde su ga ovi iz RSK momacki istamburali ni dan danas ne sme u Bosnu. Pravda se da bi u Gradisci mogao sresti nekog od zlostavljaca. Yeba u glavi

Svaka žena ratuje na svoj način, birajući rod vojske i prikladno kao i ono drugo oružje. Protutnjala je ovim topicom pešadija, laka i teška ženska konjica, kopljanici, strelci, motorizovana oklopna i tenkovska jedinica, a evo nama i naše vajne mornarice, i pripadnice njene elitne jedinice Modi Bodi.
Dok si "ronila na dah", spremao sam se da tvoj prethodni post uveličam, uramim i istaknem na ulazu u Ratoborne žene, ali vidim da si u međuvremenu izronila, uhvatila vazduh, skinula kapicu, masku i gnjuračko odelo, i krenula na nas, "neke-faktore-u-porodici", svom svojom feminističkom snagom, koja podrazumeva masku: tužnu i snishodljivu žensku fačicu koja bi i Baš-čelika raspilavila. Nećemo tako, pametnice. :)

Osnovna ideja feminizma je borba za izjednačavanje ženskih sa muškim pravima, a ne izjednačavanje ženske sa muškom fizičkom snagom i duhovnosti. Trebaće nam, oboma, da se naviknemo da svaku, bilo kakvu duševnu pojavu (promenu) prosuđujemo prema tome u kakvom uzajamnom i kvalitativnom i kvantitativnom odnosu stoje ta dva faktora, i da ih redovno u tom pravcu posmatramo, ako želimo da izbliza upoznamo kako mušku tako i žensku dušu. Jer, samo zajedničko prisustvo pomenutih faktora odlučuje koliko je m/ž čovek spreman da shvati logiku zajedničkog života i da se potčini - ne jedno drugom - već od društva i Velikog Manitua nametnutim: podeli rada i podeli ljudi na dva pola.

Pomenute podele su nezaobilazan, nužan faktor za održavanje ljudskog društva. One zahtevaju da svako, bilo gde, ispuni svoje mesto. Ona/j ko neće da uzme učešća u tom zahtevu, porekao je time i održavanje društvenog života, ljudski rad uopšte i svoje mesto i ulogu u porodici, te tako ispao iz uloge m/ž čoveka i postao/la rušilac kako društvenog tako i porodičnog mira. U lakšim slučajevima ovakvo ponašanje nazivamo: rđavim ponašanjem, nedoličnošću, bezobrazlukom, sebičnjaštvom, a u težim, koji su takođe vidljivi na ovom topicu: neurozom, osobenjaštvom, zanemarenošću i zločinjenjem fizičkih i duhovnih razlika, jednom sintagmom rečeno - Ratoborne žene.

Ja sam navikla da se (muske) skorpije sa mnom ne slazu i kad se slazu. I tako celog mog zivota, valjda se to zove ljubav (kako drugacije). :zaljubljena:

A tako sam nezno kuckala prstima, na prstima, i pazila da mi se ne rastopi maska "tuzne snishodljive zenske face" u pokusaju da zavaram svet, no imam tebe "faktora" nad faktorima, da razotkrije moj skriveni lik - ratoborne zene. :hvala:

Pisali smo o istom...nema potrebe da se ponavljam.

p.s.
Osnovna ideja feminizma je borba za izjednačavanje ženskih sa muškim pravima...
Taj revolucionarni poriv u zenama je preokrenut u reformisticki vec neko duze vreme. Ali se po inerciji "lepi" i dalje na svaku zenu koja ne ume vicno da barata sekirom (a potura peglu svom muzu pod nos).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mozda ce prozvucati nekome arogantno, ali ne odgovaram na neke postove osoba za koje sam davno utvrdila da smo iz razlicitih svetova. Njihova prizemna potreba da svaku zenu svedu na ono sto je njihov kapacitet, je ujedno i njihov zivotni kavez, u kome ocigledno, cuce sami i ucveljeni. Nije fer draziti "zarobljene", ja sam uvek za fer play.

Pa otpocetka pišemo o toj kombinaciji gena i društvene determinisanosti. Ta verzija koju pominjes bi mogla biti aktuelna kada se ti meni počneš dopadati zbog širokih ramena i jakih šaka, jer te druge devojčice ne smeju ni pipnuti..a ja tebi jer imam lep nosic i sarene čarape :malavelika:

to ti pises o tome i pravis neke simpaticne proizvoljne konekcije
problem je sto ja ne vidim sto bi moja siroka ledja bila korisnija ili nekorisnija od tvog slatkog nosica pri recimo peglanju...ili pranju prozora...ili zamjeni gume...ili projektovanju neceg...al slobodno mi objasni - zasto? nije valjda da je strah od pegle urodjen, takoreci? :lol:

Iz tog ugla žene tek pristižu :)

Pristigle već i to sa hrpom zakona koje su ih u pravima izjednačile sa muškarcima a dodale i koju privilegiju više (ne govorimo o Srbiji, Indiji ili Afganistanu: ))
Ima ih tamo gde ih ni ne bi trebalo biti (istina, ne trče još uvek u rudnike i na građevine:lol:, ali kad smo kod rata na primer, brkate feministkinje će se vatrenije zalagati za učešće žena u borbenim jedinicama nego za poboljšanje uslova porodiljskog odsustva.
Šta to ženama može doneti pozitivno osim da ih se u budućnosti, umesto kao civile koji jbga stradaju kao i svi ostali civili, posmatra i kao legitimne vojne mete jer su potencijalni vojni obveznici.
Odosmo off t. ali ne predaleko:lol:

Pristigle već i to sa hrpom zakona koje su ih u pravima izjednačile sa muškarcima a dodale i koju privilegiju više (ne govorimo o Srbiji, Indiji ili Afganistanu: ))
Ima ih tamo gde ih ni ne bi trebalo biti (istina, ne trče još uvek u rudnike i na građevine:lol:, ali kad smo kod rata na primer, brkate feministkinje će se vatrenije zalagati za učešće žena u borbenim jedinicama nego za poboljšanje uslova porodiljskog odsustva.
Šta to ženama može doneti pozitivno osim da ih se u budućnosti, umesto kao civile koji jbga stradaju kao i svi ostali civili, posmatra i kao legitimne vojne mete jer su potencijalni vojni obveznici.

gdje i koji su to zakoni?

Ко си ти да кажеш да жена негде не би требало бити?!

Да нећеш можда и мушкарцима да забраниш да буду балетани?

Ко си ти да кажеш да жена негде не би требало бити?!

Да нећеш можда и мушкарцима да забраниш да буду балетани?

:rumenko:
hetero-baletan.jpg

to ti pises o tome i pravis neke simpaticne proizvoljne konekcije
problem je sto ja ne vidim sto bi moja siroka ledja bila korisnija ili nekorisnija od tvog slatkog nosica pri recimo peglanju...ili pranju prozora...ili zamjeni gume...ili projektovanju neceg...al slobodno mi objasni - zasto? nije valjda da je strah od pegle urodjen, takoreci? :lol:

Ne, nego ti sa 12 dobiješ drugačije hormone od mene. Proveri šta tačno rade u telu. Ozbiljna nauka, nema proizvoljnosti

Pa otpocetka pišemo o toj kombinaciji gena i društvene determinisanosti. Ta verzija koju pominjes bi mogla biti aktuelna kada se ti meni počneš dopadati zbog širokih ramena i jakih šaka, jer te druge devojčice ne smeju ni pipnuti..a ja tebi jer imam lep nosic i sarene čarape :malav:

- - - - - - - - - -

Kako god

Lik kojeg dobro znam, koji je bio u zatvoru u Okucanima gde su ga ovi iz RSK momacki istamburali ni dan danas ne sme u Bosnu. Pravda se da bi u Gradisci mogao sresti nekog od zlostavljaca. Yeba u glavi

okucani su u hrvatskoj a imas hrvatsku i bosansku gradisku
pa jeste, jedino u bl nisu tukli jer moj cale nije dao :)))

Tačno, izgubio je i konture i energiju. Ali zato je sve preusmerio na opravdanja promenjenih porodičnih odnosa i vrednosti. Dio te priče je i sirova ratobornost bez razloga.
Uzmimo fazu dva kao dedukciju koja pomaže na jedan način, ne i jedini ;), objasniti tu problematiku prirode m i ž u korelaciji sa ulogama:
Muškarci su kroz istoriju imali standardne uloge
Žene su imale svoje uloge
I žene i muškarci u okviru tih uloga su ispunjavali odredjeni broj funkcija
Višak uloga kod žene poremetio je odnos između funkcija - jednostavno, nijedan pol nije sposoban obaviti sve funkcije na zadovoljavajući način, na uštrb posla i karijere trpe neke druge stvari.
Muškarci je ostao prostor koji je nekada pripadao ženama ali ni oni nisu u stanju da te funkcije koje im prirodno ne pripadaju obave kvalitetno - mogu da se trude ali to jednostavno nije to.
Ovo je samo uvod, nastavićemo :)

Ja uopste ne sporim da to jeste tako. I to nema veze sa muskarcima. Ima veze sa odredjenim brojem zena (kroz vreme unazad) koje su doprinele idealizaciji feminizma.
I ranije sam napisala - moj pogled na mnoge m/z odnose i polozaj zena u drustvu se ne razlikuje mnogo od pogleda koje ima moja majka, blizak je u mnogome i sa pogledima moje cerke. Ali distanca u stavovima koje ima moja majka, naspram cerkinih je ogromna. Moja generacija je tanana nit izmedju ta dva sveta.
Zakljucak neka izvuce svako za sebe, kontam da cemo se svakako sresti kod "generacije, prilike, vreme, politika, neminovna tranzicija,...".

Back