RATNI RASPORED

@ Utata: Da nije zbog ovoga:
Treba pazljivo da se sagledaju stvari pre nego sto se podele puske narodu. Na primer: da li to moze rezultovati necim korisnim. Ja znam da svaki sledaci Srbin, kao i sila prethodnih, koji da zivot za Kosovo, da ga je dao uzalud. A najveca tragedija je u tome sto se buducnost te zemlje ne kuje na bojnom polju nego na nekoj hartiji, kojom bi' ja brisao bulju, u nekoj usranoj kancelariji na zapadu, od strane nekih ljudi koji mrdaju samo da potpisuju te hartije, mame im ga nabijem kroz kovceg mrtvacki. Strasno je to sto mi to ne mozemo nista da uradimo, ali ama bas nista, pa makar svi do jednog izginuli, jer su, jednostavno, takva vremena. Danas ima malo drzava koji imaju slobodu da ratom (osim gradjanskim) nesto rese. Meni je itekako muka zbog Kosova, ali sta da radim kad vecinsko stanovnistvo dole siptarsko. To je nasa zemlja samo na papiru i po tradiciji, a ko je kriv sto nas dole vise nema je druga prica.
???

Citat:
Original postavio Hetzer
Treba pazljivo da se sagledaju stvari pre nego sto se podele puske narodu. Na primer: da li to moze rezultovati necim korisnim. Ja znam da svaki sledaci Srbin, kao i sila prethodnih, koji da zivot za Kosovo, da ga je dao uzalud. A najveca tragedija je u tome sto se buducnost te zemlje ne kuje na bojnom polju nego na nekoj hartiji, kojom bi' ja brisao bulju, u nekoj usranoj kancelariji na zapadu, od strane nekih ljudi koji mrdaju samo da potpisuju te hartije, mame im ga nabijem kroz kovceg mrtvacki. Strasno je to sto mi to ne mozemo nista da uradimo, ali ama bas nista, pa makar svi do jednog izginuli, jer su, jednostavno, takva vremena. Danas ima malo drzava koji imaju slobodu da ratom (osim gradjanskim) nesto rese. Meni je itekako muka zbog Kosova, ali sta da radim kad vecinsko stanovnistvo dole siptarsko. To je nasa zemlja samo na papiru i po tradiciji, a ko je kriv sto nas dole vise nema je druga prica.

nisi ti waki pacifista
ali si defetista :cry:

Ama ljudi, razumem ja i patriotizam i sve, ali pustite druge ljude da misle sta hoce. Ako ja hocu, uzecu pusku i idem, a da li ce i moj ortak - to je njegova stvar... U svakom slucaju, sumnjam da bi neko imao koristi od borca koga je neko naterao u bitku; taj ce ili izdati ili dezertirati ili ce neko poginuti zbog njegovog kukavicluka.
Ja sam se godinama lozio na te patriotske fore, ali kada sam video kako je prosla gomila rodjaka i poznanika po ratistu i sta se je time postiglo, neka hvala... Deda sa solunskog fronta ce me sacekati jos malo na onom svetu...
Izginuli ljudi, a hrvati i bosanci opet dobili ono sto su hteli, junaci postali zlocinci... ode sve u pi*du lepu...
Neka hvala, nije Mirko budala... Takav patriotizam je za zatucane brdjane, koje izmanipulisu da bi isli u rat umesto dece politicara...

Uzgred, poziv je za ,,vojnu vezbu" I ,,ratni raspored", bar onaj koji sam ja video.

Hm, samo ce nas da mimoidje svetski rat? Nismo mi te srece...nas nista lose ne zaobilazi

Други се још није ни завршио што се ''савезника'' тиче.
Кореја,Вијетнам,Југославија,Авганистан,Ирак,Доминикана...и остале чарке ''ситног интезитета'' што би амери рекли.

Back