Rat u Ukrajini (9)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    126
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusi koriste termitne bombe
A inače, nikakvim deklaracijama i bilo čime nije zabranjena upotreba fosfornih bombi za napad ako su u pitanju isključivo vojni ciljevi.
Преживео сам тај ефекат. Не бих чак ни усташи из Широког и Љубушког то пожелео. Никако није хумано. То бих само учинио неком српском аутошовинисти из круга двојке или негде другде.

Sto se tice vojnih resursa, samo SAD je visestruko jaca sto brojem, sto kvalitetom. Ruska haubica promasaj od 50 metara smatra pogotkom, eskalibur pogadja u 2 metra. I zaboravljas ogromnu vojnu industriju SAD... oni mogu da naprave u veoma kratkom vremenu mnogo raznoraznih stvari. Ruska drzava ne moze i orlan dron da napravi bez canon fotoaparata - a nece moci da ga nabave.
Majko mila, ti si neobrazovan.

Ruska avijacija koristi komercijalne GPS uredjaje... ma jad i cemer.
Naravno, svaki pilot ponese po jedan GARMIN u kokpit, oni napredniji koriste tablet i Google maps.

Ajd, pitaj nekog pametnijeg šta je GLONASS.
Btw, i GPS i GLONASS imaju različitu tačnost za civilnu i vojnu upotrebu, civilni signal može da se ometa proizvoljno.
1999. za vreme bombardovanja, moj GPS je pokazivao na Slaviji da se nalazim u Zemunu.

Poslednja izmena od moderatora:
Zato sto je zabranjeno UN deklaracijom. I zato sto su uvek ostro negirali da koriste te iste bombe u Siriji.

I Putinofili su naravno tada verovali u to. Sada ih ipak koriste?

Sve dok Moskva opet ne izada novi demant, i onda ce te opet kukati kako je snimak lazan, "sve je photoshop"
Kojom UN deklaracijom su zabranjene zapaljive bombe ?

Poslednja izmena:
Kazu da ti je sam krem NATO guzzije nacisticke tamo otegao papke.

A cim vidim razmere kmecanja na zapadu znam da je to istina.

Zabole vas za obican narod tj civile.
Pa ne očekuješ valjda od Debelog Save da će prikazati zbor natootpada. No zato je prikazao žurku školaraca , pa je zasigurno da su tu Rusi bili partibrejkeri. :hahaha:
Pazi te njofrine logike da u sred rata neko organizuje žurku školaraca u vojnom domu . Time je Njofro sam sebe prevazišao.

Poslednja izmena:
Ne znam, samo znam da ste se ponosili junaštvom, željom za slobodom, i žrtvom koju ste u stanju bili podnijeti za slobodu i o tome kako ste niste pomislili predati.
Dakle, upravo sve ono što neoprostivo zamjerate Ukrajincima.

Nallakiraš nokte u rozo, hodaš tako ulicom, ugledaš nekog tipa s isto u rozo nalakiranim noktima, i prebiješ ga jer neće tebi pederčina hodati gradom.
:mazi:
Pa vecina ljudi ne zna ko im glavu nosi. Cijena i krajnji rezultat su bili katastrofalni. Glupo je ponositi se time sto si masovno izgubio najbolji dio stanovnistva.

To je stvarnost, ja znam sta je rat i tu nema nista romanticno niti dobro. Na kraju krajeva i najbolji i najplemenitiji cini se izrodi u ko zna sta.

I ne zamjeram ja njima nista nego mislim da ce nastavak borbe odvesti Ukrajinu u nestanak. Znam da bilo koga u svijetu boli q. za tim, samo ako povrijede Ruse. No oni sami sa tim ce izboriti svoje unistenje.

Скандалозне претње украјинског посланика: Украјина ће се заједно са Хрватском осветити Вучићу

Украјина ће се заједно са Хрватском осветити председнику Србије Александру Вучићу због његових изјава о специјалној операцији, саопштио је посланик Врховне раде Украјине Алексеј Гончаренко на Телеграму.

Гончаренко је наговестио да Кијев заједно са Хрватском планира да спречи могући улазак Србије у Европску унију.

„Србију, заједно са њеним председником, сигурно нећемо заборавити. А онда ће бити занимљиво да гледамо Србију од шест милиона становника и њену жељу да уђе у ЕУ. Мислим да ћемо са браћом Хрватима то посматрати и памтити, памтити, памтити. Процес преваспитавања је тежак и биће непријатан за Србе, али ми то можемо“, написао је украјински посланик.

Раније је председник Србије Александар Вучић изјавио да ће руски председник Владимир Путин у једном тренутку специјалне војне операције упутити понуду Западу, а ако је Запад не прихвати, наступиће пакао.

:sad2:

:rotf:

Sprečite, molim vas!
a , oni vec su u EU...hmm
nesto i ne znam da su ali ako oni tako kazu da ce spreciti da Srbija udje ..
cekaj , a jos koliko ce dugo i postojati ovakva EU..
ili ce sve to biti Rusija.

1657881637947.png

УЗРОЦИ САДАШЊЕГ КРВОПРОЛИЋА: Јозафат Кунцевич и Андреј Шептицки папини зачетници укро https://pravda.rs/2022/3/30/uzroci-...andrej-septicki-papini-zacetnici-*******izma/​

• Podržavam
Reactions: iig
Ovo i je sematski prikaz , iz moje profesije kada radimo po pitanju
[pronaci gde i je sustinski problem i kako i koja lica i vide , isti tok dogadjaja
Takozvanoga incidenta
i ono sto je takozvani dodirni momenti
mi i nazivamo da je to relativna istina
Ovaj koji i je to i shematski i dao , uradio i je veoma dobro...
stim da i je na politickoj satiri i dao
Odgovor

I dosta se on u zivotu provlacio
za sve svoje zasluge ratovanja po ratistima , kao placenik
i dosta je zivio. :mrgreen:

MOSCOW, July 15 - RIA Novosti. British mercenary Paul Ury, who was in captivity in the DPR, died on July 10 due to illness and stress, said the Ombudsman of the Donetsk People's Republic Daria Morozova.
“On our part, despite the severity of the alleged crime, Paul Uri was provided with appropriate medical assistance. However, given the diagnoses and stress, he died on July 10,” she wrote on the Telegram channel.
It is noted that Uri was diagnosed with a number of chronic diseases. In addition, he was in a depressed psychological state "due to indifference to his fate in his homeland."

Morozova added that international organizations and British officials were notified of the fact of Uri's capture, but "there was no reaction from them."

"Representatives of the UK ignored even the possibility of negotiating his return as part of the prisoner exchange procedure. Moreover, they did not provide the necessary medical supplies through the ICRC," the report says.
State flag of the USA - RIA Novosti, 1920, 07/13/2022

July 13, 20:07
The Guardian announced the arrest of a US citizen in Kherson
He was a "professional soldier" who fought in Afghanistan , Iraq , Libya and Ukraine , led military operations and recruited and trained mercenaries for Ukrainian troops, the ombudsman said.
Uri was captured in April while trying to break through a checkpoint controlled by DNR forces, she said.

A gde se to nalazila "velika koncetrancija ukro snaga"?

U ovoj privatnoj klinici?

FXnryqrX0AAhm1p

FXnryqqXkAA3eZC
И у чему је проблем?
Само замисли да је био Томахавк уместо Калибра и одма ће да схватиш како је ракетирање било за њихово добро, демократија, милостдни руски анђео и тако то

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back