R.Reventlov
Aktivan član
- Poruka
- 1.747
Заболе ме за извор, али погледај мало боље слику и пробај да објасниш шта их је пукло тако да су селективно поскидани кровови без трунке прашине.
Или Руси имају неко опасно оружје, или....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Заболе ме за извор, али погледај мало боље слику и пробај да објасниш шта их је пукло тако да су селективно поскидани кровови без трунке прашине.
Nisam ti ja kriv sto si glup i pored mozga. Raspisao se ovde kako Rusi ne ravnaju nesto zasto sto jos nije doslo na red. Kad procitam tako nesto, zapitam se da li si ruski general ili samo pijes kaficu sa Gerasimovim pa eto imas info iz prve ruke. A onda se setim da sam na Krstarici i bude mi jasno da lupetas i konstruises price i dogadjaje koji ili se nisu dogodili nikada ili ti prizeljkujes da se dogode.Slijep kod zdravih očiju, šta ti drugo mogu reći, Rusi ravnaju gradove sa zemljom a ti trabunjaš o čuvanju civila, ono, nevjerojatno, guglaj malo pa ćeš vidjeti kako izgledaju gradovi nakon ruskih napada
I da, nemaju Rusi neograničene resurse da sad mogu rokati po cijeloj Ukrajini dan i noć, to može misliti samo dijete koje nema pojma o ničemu, u stvarnosti se za takve stvari treba dobro pomučiti, dovući tehniku i ljudstvo, zauzeti pozicije, organizirati logistiku, osigurati se od neprijateljske vatre, pribaviti obavještajne podatke, nije to sad stisneš gumb i rokaš po gradovima, djelovanje topništva je složen i zahtjevan posao a ne videoigrica, i Rusi rokaju koliko god mogu dovući i ispaliti![]()
Pazi, Rusi su svima stavili do znanja da se ne mesaju, u suprotnom usledice odgovor kakav nije viidjen nikada (pretpostavljas i sam na sta su aludirali). E sad ko voli da se kocka neka izvoli, ja znam da Rusi nece sedeti skrstenih ruku ako se neko umesa, vec ce raspaliti mozda i taktickom. A ako mislis da ce recimo Ameri ili Britanci rizikovati przenje Britanije i Amerike zbog recimo lupanja Poljaka, e onda si stvarno naivan. Rusija je to druskane, mogu sta hoce a ne mozes im nista osim ako ne zelis da zapocnes treci svetski i nuklearni rat. S obizirom da su Ameri jasno rekli sta misle o tome, a i ono odlaganje testiranja rakete od strane Amera jasno govori da Ameri nisu spremni da zarate sa Rusijom sto je i logicno, govori mi da za tim nece biti potrebe ali uvek postoji bar 1% sanse da se dogodi i tako nesto. Ali ima tu jos nekih koji bi rado da zarate sa Rusijom samo su isuvise mali pa ne mogu sami, ali kada si u Nato-u pomislis da si svemoguc pa su zbog takvih Rusi rekli sta ce se dogoditi ako se neko sa strane umesa.Mislis li da ti neces gledati te pecurke? Onaj ko prvi pokusa da posegne za pecurkama bice uklonjen od svojih sigurno, kao Mack Arthur u Korejskom ratu.
Na! Da ne pocrkate nato sluge...Црна Гора ће спречити несташице хране увозом из Србије
"Увозимо робу из Србије у вредности од скоро пола милијарде евра и знам да у тој суседној земљи постоји воља да се Црној Гори резервишу основни прехрамбени производи за наредни период од шест месеци", рекао је Јоковић за Радио Црне Горе, преноси РТЦГ.
Према његовим речима, то ће бити и једна од тема разговора премијера владе Црне Горе Дритана Абазовића и председника Србије током предстојећег сусрета.
Мени је боља варијанта да кредитори оду у банкрот јер нема ко да враћа кредит.Koji ce im khurac Galicija?
Prisvojice samo bogate regije a Galiciju ce ostaviti da vraca kredite.
Znas onu zafonetku o kokoski i jajetu, zna se da od raspada SSSR postoje nesuglasice oko Donjecke i Luganske oblasti, Ukrajina nije mogala nista da implementira dok su ruski placenici u tim oblastima.Putin je ovim ratom nastetio i Rusiji, Krim je do 2022. postao skoro normalna stvar, za desetak godina tadasnje sankcije bi bile postepeno ukinute jedna po jedna, ovako je uvalio Rusiju u neresive probleme.I to da njihova vojska izadje na granicu sa Rusijom. Pored toga trebali su da daju neku vrstu autonomije DNR/LNR u okviru Ukrajine. I eto da su budale implementirale Minsk 2 do svega ovoga ne bi ni doslo.
Ti, kao NATO borac na Tviteru i ovd ena forumu. Ne ti bukvalno, nemaš ti toliko kapaciteta.Šta bi ja koga navukao na nešto, šta pričaš ti bre, jesi normalan, ja da sam navukao nekoga na nešto, pa vi ste se ljudi skroz naskroz pogubili![]()
za mene postoji osnovno pitanje..jesu li ovaj kaos napravili s namjerom pametni a pokvareni ljudi ili slučajno neznanjem i nesposobnošću glupi mediokriteti...Регионална сила рече ономад Обама.
Sada najmanje četiri međusobno povezane krize prete da izazovu globalnu recesiju: inflacija, energetska kriza, nestašica hrane i klimatske promene, upozorio je nemački ministar ekonomije Robert Habeck.
Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, upozorila je danas da se svet suočava sa kombinacijom više kriza i da milioni ljudi širom sveta neće biti u mogućosti da priušte osnovne potrebe uključujući i 275 miliona onih koji će biti u riziku od gladi.
Uvod u pravi potop na tržištima bile su dve loše informacije iz Evrope i Amerike. S tim u vezi mnoge evropske zemlje poput Austrije počele su i sa izdašnim paketima pomoći.
Vlada Austrije predstavila je danas paket mera, u vrednosti od šest milijardi evra, kojim želi da pomogne građanima u suočavanju sa drastičnim rastom cena.
Ministar za socijalna pitanja Johanes Rauh naglasio je da su poskupljenja stigla "do novčanika Austrijanaca".
On je kazao da su gotovo svi građani pogođeni, i da paket mera predstavlja brzu i održivu pomoć za sve kojima je potrebna.
Prethodno je evropska centralna banka je objavila da će u julu ugasiti subvencije privredi eurozone i prvi put od 2011. godine podići ključne kamatne stope kako bi zauzdala inflaciju. Poskupljenja se u eurozoni, inače, kreću na rekordnim nivoima od oko osam odsto u proseku.
Potrošačke cene u Americi su porasle za 8,6 odsto prošlog meseca u odnosu na 12 meseci ranije. Na mesečnom nivou, cene su skočile za 1 odsto od aprila do maja, i to je strmoglav rast sa povećanja od 0,3 odsto od marta do aprila.
Poslednjih dana sa tržišta je zbrisano oko 200 milijardi dolara. Bitkoin je danas zaronio na na nivo ispod 21.000 dolara što je pad od čak 70 odsto za poslednjih osam meseci. Panična rasprodaja na kriptotržištu bacila je bitkoin u minus od čak 14 odsto za samo poslednja 24 sata, a ništa bolje nisu prošle ni ostale kriptovalute.
Etereum je oslabio više od 12 procenata u istom periodu, prema podacima Koinbejza. Poskupela je i nafta na evropskom tržištui barel je jutros 123 dolara, tri dolara više nego juče.
- Sve trenutno puca, bilo da se radi o akcijama, o kripto imovini ili bilo čemu drugom. Ono što vidite na tržištu je strah, neizvesnost i sumnja, upozorio je jutro Nirmal Ranga, šef za trgovanje i tehničke analize na kripto berzi ZebPej, za CNBC.
Prethodno su platforme za trgovanje, juče oko podne, poput Celzijusa i Bajnensa zaustavile povlačenja, a neke kompanije su čak zatvorile posao. Bajnens, najveća kripto berza na svetu, blokirala je povlačenje bitkoina na više od tri sata zbog zagušenja transakcija što je izazvalo gomilanje naloga i zastoj.Očekivali su da bi takvi potezi mogli da im stabilizuju posao i ublaže padove koje smo videli i juče, ali još uvek nema pozitivnih naznaka. Naprotiv.
I akcije najvećih kompanija su na udaru. Apple je jutros izgubio pet odsto tržišne kapitalizacije, Tesla sedam procenata, a deonica Majkrosofta je pala čak 10 odsto.![]()
naravno treba prodati robu po tržišnoj cijeni ali u količinama koje su dovoljne crnoj gore ili će dritan preprodati preusmjeriti brašno u prištinu...njihova podmuklost nema granice...kao i srpska naivnost...Црна Гора ће спречити несташице хране увозом из Србије
"Увозимо робу из Србије у вредности од скоро пола милијарде евра и знам да у тој суседној земљи постоји воља да се Црној Гори резервишу основни прехрамбени производи за наредни период од шест месеци", рекао је Јоковић за Радио Црне Горе, преноси РТЦГ.
Према његовим речима, то ће бити и једна од тема разговора премијера владе Црне Горе Дритана Абазовића и председника Србије током предстојећег сусрета.
Te poslanike sa takvom retorikom da prvo spitaju bezbjednosne sluzbe, pa ako su cisti, onda provjera na psihijatriji.RUSIJA POVLAČI PRIZNANJE NEZAVISNOSTI 3 DRŽAVE! Šokantan potez Moskve - "Počinjemo od Litvanije"!
14.06.2022. / 09:58
Rusija bi uskoro mogla da povuče priznanje nezavisnosti tri države - Estonije, Letonije i Litvanije.
Poslanik ruske Državne dume Evgenij Fjodorov izjavio je da bi Moskva uskoro mogla da povuče priznanja nezavisnosti tri države - Estonije, Letonije i Ukrajine. Poslanik je podneo Državnoj dumi nacrt zakona o poništavanju rezolucije Državnog saveta SSSR-a "O priznanju nezavisnosti Litvanije". U obrazloženju se navodi da je odluka nezakonita pošto je doneo neustavni organ kršeći zahteve nekoliko članova Ustava SSSR-a.
"Mi smo tek počeli od Litvanije, a jasno je zašto. Litvanija je opasnija po Rusiju u pogledu situacije povezanom sa Kalinjingradskom oblašću i konfrontacijom sa NATO-om i SAD. Zato je sada Litvanija važnija, ali to ne znači da ćemo se na njoj zaustaviti", rekao je Fjodorov.
Prema njegovim rečima, u situaciji sa Litvanijom najbolje je vidljivo kršenje Zakona SSSR-a "O postupku rešavanja pitanja povezanih sa izlaskom savezne republike iz SSSR-a". Konkretno, za Viljnus, Klajpedu i nuklearnu elektranu Ignalina zakonom je propisana posebna procedura za izlazak iz Sovjetskog Saveza, objašnjava Fjodorov.
Prema njegovom mišljenju, nakon Litvanije takav razvoj događaja je moguć i za Estoniju, Letoniju i Ukrajinu.
"Postoji niz argumenata zbog kojih bi Litvanija trebalo da bude prva na ovoj listi. Nakon što bude razrađen mehanizam, primenićemo ga i na drugim teritorijama NATO-a, i ne samo NATO-a. Ukrajina je, na primer, takođe nezakonito izašla iz SSSR-a" pojasnio je poslanik.
https://mondo.rs/Info/Svet/a1648531/Rusija-povlaci-priznanje-nezavisnosti-tri-drzave.html
-----------------------------------------------------------
Šta bi ovo trebelo da znači? Ful u najavi?
Ne znam da li treba da otvaramo novu temu![]()
Nisu postojale nesuglasice sve do 2014. Jednostavno je oborena legalno izabrana vlast, deo stanovnistva ne samo iz Donbasa nije prihvatio puciste koji su nelegalno dosli na vlast. Onda krece vojska da izlazi na ulice u Mariupolju, Harkovu itd. Posle krece rat u Donbasu. Tako da ne znam o kakvim ruskim placenicima govoris? Placenici su bili na Majdanu, ne u Donbasu. U Donbasu su ziveli obicni ljudi koji ce kasnije osnovati DNR/LNR. Sto se Rusije tice, pa jel tebi jasno da Rusija ovaj rat nije zelela? Ali sta vredi sto ga Rusija nije zelela ako ga druga strana zeli?Znas onu zafonetku o kokoski i jajetu, zna se da od raspada SSSR postoje nesuglasice oko Donjecke i Luganske oblasti, Ukrajina nije mogala nista da implementira dok su ruski placenici u tim oblastima.Putin je ovim ratom nastetio i Rusiji, Krim je do 2022. postao skoro normalna stvar, za desetak godina tadasnje sankcije bi bile postepeno ukinute jedna po jedna, ovako je uvalio Rusiju u neresive probleme.
ja koliko mogu primjetiti putin je zadao pravac u liku i djelu petra velikog....SSSR je imao 41. stanovnika koliko danas rusija i preživjeli su 27 miliona poginulih...što je za rusiju 50 000 - 100 000 poginulih( ne i za obitelji) ukoliko se ruska zastava zavijori u kijevu ili odesi...ovdje se rješava geopolitička situacija za sljedečih 100 godina..Дај да пробамо који корак унапред предвидјети.Када падне Донбас а ја сам готово сигуран да хоће долази потпуно нови наратив.Оно битно је сачувати излаз на море и Одесу, можда се покрену преговори само мислим да су Руси поприлично бијесни на украјинско руководство и да неће тако лако стати сада.
Ако се сјећате приче преговора са првих пар епизода теме, Уркајинци су били чак прихватили враћање улица неким руским јунацима, руски језик се враћа као равноправан и сличне ствари.Проблем је била територија Донбаса, Крим су већ били неформално прихватили.Међутим како га губе на терену и услови се мењају.Ситуација је таква да Руси сада имају идеалну прилику да Украјину сломе колико хоће и колико они сматрају да треба.
Санцкије су поприлично истрошен адут, наоружавање је дало времена али шта су реално Украјјинци добили осим стравичне жртве?Добро добили су коју стотину више руских поогинулих војника али да ли је вредело?Запад сада има реално Украјину која не може да живи норамлно без помоћи, ништа не моће без помоћи и кредита запада.Докле ће овако ићи?
Бојим се да више вуче на ово прво.Јер од сваке глобалне кризе неко профитира.za mene postoji osnovno pitanje..jesu li ovaj kaos napravili s namjerom pametni a pokvareni ljudi ili slučajno neznanjem i nesposobnošću glupi mediokriteti...
Skontaj, vijest br 1, sta je izjavio neki poslanik. Zamisli sad da sad se spinuje po svijetu neka izjava srpskog poslanika. Koji penis je poslanik da njegove izjave kolaju globusim..... Osim ako ne sluzi u svrhu propagande, naravnoRUSIJA POVLAČI PRIZNANJE NEZAVISNOSTI 3 DRŽAVE! Šokantan potez Moskve - "Počinjemo od Litvanije"!
14.06.2022. / 09:58
Rusija bi uskoro mogla da povuče priznanje nezavisnosti tri države - Estonije, Letonije i Litvanije.
Poslanik ruske Državne dume Evgenij Fjodorov izjavio je da bi Moskva uskoro mogla da povuče priznanja nezavisnosti tri države - Estonije, Letonije i Ukrajine. Poslanik je podneo Državnoj dumi nacrt zakona o poništavanju rezolucije Državnog saveta SSSR-a "O priznanju nezavisnosti Litvanije". U obrazloženju se navodi da je odluka nezakonita pošto je doneo neustavni organ kršeći zahteve nekoliko članova Ustava SSSR-a.
"Mi smo tek počeli od Litvanije, a jasno je zašto. Litvanija je opasnija po Rusiju u pogledu situacije povezanom sa Kalinjingradskom oblašću i konfrontacijom sa NATO-om i SAD. Zato je sada Litvanija važnija, ali to ne znači da ćemo se na njoj zaustaviti", rekao je Fjodorov.
Prema njegovim rečima, u situaciji sa Litvanijom najbolje je vidljivo kršenje Zakona SSSR-a "O postupku rešavanja pitanja povezanih sa izlaskom savezne republike iz SSSR-a". Konkretno, za Viljnus, Klajpedu i nuklearnu elektranu Ignalina zakonom je propisana posebna procedura za izlazak iz Sovjetskog Saveza, objašnjava Fjodorov.
Prema njegovom mišljenju, nakon Litvanije takav razvoj događaja je moguć i za Estoniju, Letoniju i Ukrajinu.
"Postoji niz argumenata zbog kojih bi Litvanija trebalo da bude prva na ovoj listi. Nakon što bude razrađen mehanizam, primenićemo ga i na drugim teritorijama NATO-a, i ne samo NATO-a. Ukrajina je, na primer, takođe nezakonito izašla iz SSSR-a" pojasnio je poslanik.
https://mondo.rs/Info/Svet/a1648531/Rusija-povlaci-priznanje-nezavisnosti-tri-drzave.html
-----------------------------------------------------------
Šta bi ovo trebelo da znači? Ful u najavi?
Ne znam da li treba da otvaramo novu temu![]()
Nista nije slucjano. Kako se slucajno ne zarati u Americi, kod njih su podele u drustvu vece nego bilo gde ali dobar standard sve to jos uvek drzi na okupu, ili u Britaiji, negde u EU. Otkud bas da se uvek zapuca oko ruskih granica. Vidis da provociraju i Kinu, nece dugo vremena proci morace i Kinezi da lupe sakom od sto.. Verovatno jos uvek nisu spremni,a i one stotine silosa za rakete ne grade slucajno.za mene postoji osnovno pitanje..jesu li ovaj kaos napravili s namjerom pametni a pokvareni ljudi ili slučajno neznanjem i nesposobnošću glupi mediokriteti...
ZaštoTe poslanike sa takvom retorikom da prvo spitaju bezbjednosne sluzbe, pa ako su cisti, onda provjera na psihijatriji.
naravno da si u pravu; ali jel profit završio kod određenih dobitnika ili sretnih srećnih luzera...i u mariupolu su profitirali staklari a nije baš da su s namjerom stvorili okolnosti za zaradu...Бојим се да више вуче на ово прво.Јер од сваке глобалне кризе неко профитира.
Ne bi bilo realno, postala bi isto to protiv cega se bori. Ukrajina je poseban slucajZašto
Realno bi bilo da Rusija denacifikuje Pribaltičke tigrove.
I tamo se nacizam debelo zapatio.
Pre nego nastavis proveri znacenje pojma nezavina drzava sa priznatim granicama.Nisu postojale nesuglasice sve do 2014. Jednostavno je oborena legalno izabrana vlast, deo stanovnistva ne samo iz Donbasa nije prihvatio puciste koji su nelegalno dosli na vlast. Onda krece vojska da izlazi na ulice u Mariupolju, Harkovu itd. Posle krece rat u Donbasu. Tako da ne znam o kakvim ruskim placenicima govoris? Placenici su bili na Majdanu, ne u Donbasu. U Donbasu su ziveli obicni ljudi koji ce kasnije osnovati DNR/LNR. Sto se Rusije tice, pa jel tebi jasno da Rusija ovaj rat nije zelela? Ali sta vredi sto ga Rusija nije zelela ako ga druga strana zeli?
Jesi li zaboravio kako je sve pocelo? Tako sto su Ukrajinci krenuli da gomilaju trupe u Donbasu. A zbog cega su poceli da gomilaju trupe i tehiku ako ne zbog priprema za rat?
Tada su Rusi poceli da prebacuju trupe i tehniku ka ukrajinskoj granici dajuci im do znanja da nece mirno posmatrati etnicko ciscenje u Donbasu.
I sam Putin je rekao da je Ukrajini odredjenim kanalima poruceno da ne krecu na Donbas jer ce Rusija intervenisati. Dakle svesno su zapoceli rat,, doduse rat su zapoceli mnogo ranije ali su zeleli da ociste komplet Donbas. Verovatno su bili ubedjeni da Rusija nece interveisati, da Rusi blefiraju, ili su im Ameri obecali da ce ih braniti ako se Rusi umesaju (kao Aliji sto su obecavali svasta nesto samo da povuce poptis sa Kuritljerovog plana, pa kad je povukao izbi rat).
I ne brini ti za Rusiju, resice oni sve probleme kao i sve prethodne. Imaju sve sto im treba i hebe im se za zapad jer je Rusija potrebnija zapadu nego obrnuto. Posle ovoga Rusija postaje mocnija nego ikada. Pa da vidimo da li ce i u buducnosti zapad ignorisati ruske nacionalne i drzavne interes, kao sto su ignorisali do sada. Ja sam ubedjen da nece, jer svi vidimo da je djavo odneo salu, da Rusi godinama upozoravaju da je pomeranje Nato-a ka Rusiji pretnja po rusku bezbedost i da nece mirno posmatrati. Niko se nije obaziorao na ruska upozorenja, i sada imamo to sto imamo da su Rusi posegli za silom. Pa neka zapadnjaci nagadjaju kakav ce potez povuci Rusi sledeci put.