A ti sedis u ruskom G-stabu pa znas sta Rusi planiraju, ili samo lupetas i pises ono sto bi ti radio da odlucujes o tome?
Rekoh ti da ne lupetas, te tvoje pricice koje konstruises u svojoj glavici ostavi za drugare ispred trafike da imate sta da pricate dok budete pili pivo. Meni ne mozes prodavati zapadnu propagandu pod istinu jer se dobro secam '90-ih i nasih prostora, sta su o nama pisali, sta su kasnije pisali o Iraku itd. Rezultat toga je razrusene zemlje i desetine i stotine hiljada mrtvih civila. Posto Rusi ne rade to, onda se vadis na pricu: Ne ravnaju jos, jer jos nije na redu. Rekao bi covek da pijes kaficu sa Gerasimovim pa znas iz prve ruke sta ce Rusi raditi.
Jedino si u pravu da Rusija ima neogranice resurse, mogu da ravnaju Ukrajinu 20 godina a da na grnatama pise i dalje: proizvedeno u SSSR-u. Ali neces docekati to ravnanje, slomice ove na Donbasu a onda ide domino efekat. Da ratuju protiv Poljka e onda bi video kako Rus ravna, ali ovo su Ukrajinci zato ne ravnaju niti ce ravnati.
Itekako se artiljerijom moze rokati a da pritom civilne zrtve budu minimalne. Avijacija je ta koja nanosi najvece zrtve civilima u urbanim sredinama jer granata ne moze da srusi kucu ali moze da ubije vojnike, dok avion istrese bombe, ubije par vojnika ali i srusi celu zgradu ubivsi pritom 100+ civila. Vidjeno u Mosulu, Raki i drugim gradovima.
Rusi ovde mlate artiljerijom ukrajinske vojnike u Donbasu i na istoku, teritorija pod kontrolo Ukrajinaca, a tamo nije ostalo mnogo stanovnistva posle rata izmedju Ukrajine i DNR/LNR. Vecina ih je otisla ili severnije ili juznije u Donbas pod kontrolom Rusa, ili su jednostavno otisli u Rusiju. Ali zato ima vojnika, i zato ukrajinci dnevno imaju stravicne gubike u ljudstvu. Oni se tu prisutni godinama, veliki broj vojnika.
Pa ajde ti nama 'coravima' kazi na sta lici Kijev, Harkov, Odesa, Nikolajev, Krivi Rog, Sumi, Cernigov itd. itd. Daj da vidimo te sravnjene gradove? Mislim ako si vec video daj da vidim i ja.